تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3986869
شناسه : 3986869
تاریخ :
مشهد در مسیر پیوند با شبکه‌های جهانی قرار گرفته است اقتصاد ایران: مشهد - معاون مرکز دیپلماسی شهری و دبیر کمیسیون جهانشهر خلاق و نوآور شهرداری مشهد گفت: مشهد به عنوان جهانشهر خلاق و نوآور در مسیر پیوند با شبکه‌های جهانی قرار گرفته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرمهدی کلیدری در نشست تخصصی آموزشی با عنوان کلان شهرهای ایران در چارچوب جهانی که به همت دفتر اوراسیا و غرب آسیای متروپلیس (و میزبانی مرکز دیپلماسی شهری شهرداری مشهد) برگزار شد، اظهار کرد: ما وارد پارادایم جدیدی در حوزه شهرها شده‌ایم که دو پارامتر اساسی یعنی زیست بوم‌های نوآوری و صنایع خلاق، ستون‌های اصلی آن را تشکیل می‌دهند. با این تفاوت که امروزه دیگر تنها بحث خلاقیت و نوآوری در مدیریت شهری مطرح نیست، بلکه مفهوم جدیدی تحت عنوان «شهرهای خلاق و نوآور» شکل گرفته است.

معاون مرکز دیپلماسی شهری و دبیر کمیسیون جهانشهر خلاق و نوآور شهرداری مشهد، با اشاره به ورود شهرها به پارادایمی جدید مبتنی بر خلاقیت و نوآوری، از انتخاب مشهد به عنوان محور شهرهای خلاق و نوآور ایران در قالب همکاری‌های بین‌المللی خبر داد و بر لزوم اتصال اکوسیستم شهری مشهد به شبکه‌های جهانی تأکید کرد.

وی افزود: در گذشته خلاقیت و نوآوری صرفاً به عنوان ابزاری برای حل مسائل شهری و مدیریت بهتر شهرها تلقی می‌شد، اما امروز این مفاهیم به ابعاد گسترده‌تر و بنیادین‌تری در عرصه توسعه شهری راه یافته‌اند. شهرهای خلاق و نوآور، شهرهایی هستند که نه تنها مشکلات خود را از طریق خلاقیت حل می‌کنند، بلکه اقتصاد شهری خود را بر پایه صنایع خلاق و زیست بوم‌های نوآوری بنا نهاده‌اند و از این طریق به درآمد پایدار شهری دست می‌یابند.

کلیدری با اشاره به قانون جدید درآمدهای پایدار شهری، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌های جدید در حوزه‌هایی همچون فروش تراکم، اهمیت ایجاد منابع درآمدی پایدار برای شهرها بیش از پیش نمایان شده است. در این پارادایم جدید، خلاقیت و نوآوری دیگر محدود به راه‌اندازی دو یا چند کارخانه یا یک مرکز نوآوری نیست، بلکه شهر باید یک سوپر اکوسیستم خلاق و نوآور بر مدار خلاقیت‌های بومی مردم خود طراحی کند.

معاون مرکز دیپلماسی شهری و دبیر کمیسیون جهانشهر خلاق و نوآور شهرداری مشهد با بیان این که پارامتر دوم این پارادایم، بازاریابی بین‌المللی است، تصریح کرد: اگر اکوسیستم خلاق یک شهر به شبکه‌های جهانی متصل نشود، در نهایت همانند یک گلدان بدون جریان آب، دچار خشکیدگی و نابودی خواهد شد. برای جلوگیری از این وضعیت، باید اکوسیستم شهری مشهد به اکوسیستم‌های بزرگ جهانی مانند شانگهای، بریکس، اوراسیا، اک و،D۸ و جاده ابریشم متصل شود و با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی، پویایی خود را حفظ کند.

وی با اشاره به بند ۱ ماده ۱۰۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت، که بر ارتقا اقتصاد دانش‌بنیان با محوریت وزارت امور خارجه تأکید دارد، خاطرنشان کرد: در این چارچوب، یکی از وظایف مهم ما در مرکز دیپلماسی شهری، پیگیری اتصال اکوسیستم‌های شهری به شبکه‌های جهانی است و ما در شهرداری مشهد این مأموریت را به طور جدی دنبال می‌کنیم.

کلیدری ادامه داد: سال گذشته در اردیبهشت ماه، شهر مشهد از سوی وزارت امور خارجه به عنوان «هاب دیپلماسی شهری ایران» معرفی شد و به عنوان هماهنگ‌کننده ملی شهرهای ایران در حوزه‌های شانگهای، بریکس، اوراسیا، اکو، دی ۸ و جاده ابریشم انتخاب گردید. این به معنای نقش پیشران مشهد در این همکاری‌های بین‌المللی است، به طوری که دبیرخانه مشترک میان شهرداری مشهد و وزارت امور خارجه مأمور پیگیری امور شده است.

معاون مرکز دیپلماسی شهری و دبیر کمیسیون جهانشهر خلاق و نوآور شهرداری مشهد بیان کرد: مطابق این الگو، هر شهر ایرانی که قصد فعالیت در این چارچوب را دارد باید یک «تم» اختصاصی داشته باشد و دیگر شهرهای کشور موظفند از آن حمایت کنند. به عنوان نمونه، شهر مشهد تم محور شهرهای خلاق و نوآور ایران را به عهده گرفته است، و در مقابل، اگر شهری مانند شیراز به عنوان محور شهرهای تاریخی انتخاب شود، تمام شهرها از پروژه‌های آن پشتیبانی خواهند کرد.

وی همچنین با بیان این که بسیاری از شهروندان مشهد هنوز از این جایگاه بین‌المللی جدید شهرشان اطلاع کافی ندارند، گفت: مشهد به صورت رسمی به عنوان یک جهانشهر خلاق و نوآور به رسمیت شناخته شده و وزارت امور خارجه مسیر تجارت و اقتصاد دانش‌بنیان را برای این شهر در همکاری با شبکه‌های جهانی هموار کرده است.

کلیدری با اشاره به اقدامات جاری شهرداری مشهد برای تحقق اهداف دیپلماسی شهری، اظهار داشت: از این لحظه به بعد مرکز دیپلماسی شهری شهرداری مشهد مکلف است که پیگیری‌های لازم برای تحقق این جایگاه را با جدیت ادامه دهد. خوشبختانه اکوسیستم نوآوری مشهد آمادگی خوبی برای این مسیر دارد و بسیاری از شرکت‌های استارتاپی مشهدی ظرفیت اتصال به شبکه‌های بین‌المللی را دارا هستند.