تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3986793
شناسه : 3986793
تاریخ :
اولین پیمان نیروگاه خورشیدی بخش کشاورزی در قوچان منعقد شد اقتصاد ایران: قوچان - در راستای مدیریت بار و جلوگیری از ایجاد تنش در تولید محصولات کشاورزی قرار ایجاد اولین نیروگاه خورشیدی ویژه بخش کشاورزی در قوچان توسط یکی از کشاورزان این شهرستان منعقد شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر یکشنبه مراسم عقد اولین قرارداد ایجاد نیروگاه خورشیدی برای بخش کشاورزی با مشارکت و سرمایه‌گذاری یکی از کشاورزان این شهرستان در محل اداره جهاد کشاورزی شهرستان قوچان برگزار شد.

این نیروگاه ۵۰ کیلوواتی که در بخش مرکزی شهرستان قوچان و در اراضی فرخان ایجاد خواهد شد می‌تواند تأثیر مستقیم در حذف قطعی‌های چاه‌های کشاورزی تحت پوشش و کاهش تنش‌های آبی و افزایش پایداری تولید داشته باشد.

مهدی آدینه، مدیر اداره برق قوچان در این مراسم اظهار کرد: برای اینکه مصرف برق با میزان تولید برابری کند در این شهرستان نیازمند ایجاد ۶۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در شبکه توزیع هستیم.

مدیر اداره برق قوچان با بیان اینکه شبکه برق این شهرستان دارای ۲۰ فیدر فعال بوده و این ۶۸ مگاوات نیروگاه باید به شبکه متصل شود، گفت: به‌عنوان‌مثال اگر در بخش کشاورزی ۱۰۰ کیلووات یا در بخش حمایتی نیروگاه‌های ۵ کیلوواتی ایجاد شود باید مجموع آن‌ها به ۶۸ مگاوات برسد که اگر تمرکز ایجاد این نیروگاه‌های در مسیر یک خط قرار بگیرد می‌تواند میزان قطعی برق در آن خط به حداقل برسد.

وی یادآور شد: سهم حوزه کشاورزی قوچان برای ایجاد پنل خورشیدی و جلوگیری از خاموشی برق در چاه‌های کشاورزی ۱۴ مگاوات بوده و سهم صنعت و معدن نیز حدود ۱۰ مگاوات است که قطعاً ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در این دو حوزه موجب کاسته شدن از خاموشی‌ها در این بخش‌ها می‌شود.

آدینه تأکید کرد: ۶۸ مگاوات ایجاد نیروگاه در خطوط توزیع است و محدودیتی در سرمایه‌گذاری بخش اصلی وجود ندارد یعنی سرمایه‌گذاران می‌توانند برای ایجاد نیروگاه خورشیدی ورود پیداکرده و برق تولیدی را به خطوط اصلی متصل کنند.

مدیر اداره برق قوچان بیان کرد: مجموعه ادارات قوچان نیز تکلیف ۲.۵ مگاواتی برای مشارکت در تولید را دارند که اداره برق پس از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دومین دستگاه اجرایی در شهرستان است که این تکلیف قانونی را با راه‌اندازی ۲ نیروگاه ۵ کیلوواتی در مرحله اجرا قرار داده است.

وی با اشاره به انجام هم‌زمان مدیریت بار و توسعه نیروگاه‌ها در این شهرستان، گفت: تمام مشترکین سه فاز هوشمند سازی شدند و مشترکین تک فاز نیز به هوشمند اضافه خواهند شد تا در آینده با اجرای طرح هوشمند سازی به‌جای خاموشی‌های کلی مشترکین پرمصرف به‌صورت سلولی در شبکه شناسایی و قطع شوند.

آدینه اضافه کرد: در حوزه چاه‌های کشاورزی نیز امسال علاوه بر قطعی عمومی ۲ ساعت ملزم به قطع ۶ ساعت نوبتی چاه‌ها هستیم که با اجرای نیروگاه خورشیدی این ۶ ساعت قطع برق از گردونه چاه‌های متصل به نیروگاه خارج می‌شود و این موضوع می‌تواند در درآمد پایدار کشاورزان نقش بسزایی داشته باشد.

نیروگاه‌های خورشیدی در کاهش تنش آبی مؤثر است

حبیب‌الله مقتدر، مدیر جهاد کشاورزی قوچان نیز با اشاره به اجرای اولین پیمان نصب نیروگاه خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی یکی از بهره‌برداران این شهرستان گفت: قوچان دارای ۳۹۸ چاه عمیق و ۴۰ ایستگاه پمپاژ آب است که ایجاد این نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند علاوه بر جلوگیری از قطع برق تنش آبی را کاهش دهد.

مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اعلام آمادگی نسبت به همکاری در زمینه تغییر کاربری‌ها برای ایجاد این نیروگاه‌ها یا واگذاری اراضی ملی در صورت وجود متقاضی، تصریح کرد: ۵۶ واحد صنعتی بزرگ و نیمه بزرگ، ۱۳ واحد شیلات و ۸ واحد خوراک دام زیر نظر جهاد کشاورزی مشغول فعالیت بوده که تاکنون اقدام به نصب نیروگاه خورشیدی نکرده‌اند و باید از این ظرفیت مهم استفاده کنند.

وی یادآور شد: قطعی برق چاه‌های کشاورزی می‌تواند یک‌سوم درآمد چاه را از بین برده و به تولید محصول کشاورزی نیز ضربه بزند که برای جلوگیری از این مشکلات باید ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی به یک فرهنگ تبدیل شود.