ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه کریمی مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشستی که به مناسبت روز جهانی زمین پاک، برگزار شده بود، به مبحث توسعه حمل و نقل عمومی پاک، بهرهبرداری از اتوبوس و تاکسیهای برقی در کلانشهر تهران و افزایش خطوط و ایستگاههای مترو اشاره کرد و گفت: برقیسازی این ناوگان آغاز فصل جدیدی در حوزه حمل و نقل است.
وی با اشاره به انطباق این فعالیتها با اجرای قانون هوای پاک در شهرداری، به نیاز همگرایی و همراهی دستگاهها در انجام قانون هوای پاک تاکید و اظهار کرد: کلید اصلی حل مسائل محیط زیست در مقیاس کلانشهر تهران و در سطح ملی گفتمان علمی و اجرایی، پرهیز از اقدامات جزیرهای و تلاش و استمرار است.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، سهم شهرداری تهران را در اجرای کامل تبصره ۲ ماده ۲۳ قانون هوای پاک در خصوص توسعه سرانه فضای سبز را مطلوب و مؤثر دانست و میزان اجرای آن را بیش از حد تکلیف توصیف کرد.
یک پیشنهاد برای تعیین «روز آرام»
سپس مهدی پیر هادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران مهمترین گام در جهت حل معضلات زیستمحیطی را بحث آموزش و فرهنگسازی در جامعه دانست و اختصاص یک روز به عنوان «روز آرام» در تقویم کشور را گامی مؤثر در جهت افزایش آگاهی و حساسیت به موضوع آلودگی صوتی در بین مردم و مسئولان ذکر کرد.
پیر هادی با اشاره به نحوه عملکرد شرکت کنترل کیفیت هوای تهران معتقد است: این مجموعه ظرفیت و گنجایش تبدیل به یک برند برتر در سطح منطقه و دنیا را دارد.
وی با اشاره به مصوبه «توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار در شهر تهران» که در اسفند ماه سال ۱۴۰۳ پس از اصلاحات لازم، توسط شورای اسلامی شهر تهران به شهردار تهران ابلاغ شد، به رویکرد کاهش مصرف انرژی و رعایت ملاحظات محیط زیستی با هدف به حداقل رساندن اثرات منفی آلودگی هوا و صدا، مدیریت و کاهش پسماند و توسعه فضای سبز پرداخت.
سکانداران علم راهکار نوآورانه ارائه کنند
سپس جهانشاهی دبیر علمی این نشست نیز گفت: متأسفانه فعالیتهای مخرب انسانی، آسیبهای جبرانناپذیری بر پیکره زمین وارد کرده است. تغییرات اقلیمی، آلودگیهای زیستمحیطی، تخریب جنگلها و مراتع، انقراض گونههای جانوری و گیاهی و بحرانهای ناشی از کمبود منابع آبی نشانههایی از بحرانی جدی محیط زیست است که بقای بشریت و اکوسیستمهای جهانی را به خطر انداخته است.
وی افزود: در این میان نقش جامعه علمی و پژوهشگران، نقشی بیبدیل و حیاتی است. سکان داران علم و دانش، وظیفه دارند تا با انجام پژوهشهای کاربردی و ارائه راهکارهای نوآورانه، به حل مشکلات زیستمحیطی کمک کنند و راه را برای توسعه پایدار هموار سازند.