ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزاش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رسانه دولتی چاینادیلی در جدید ترین یادداشت خود بار دیگر با انتقاد به سیاستهای بی اساس تعرفهای دولت ترامپ، ضمن بررسی تأثیر این تعرفهها در داخل و خارج آمریکا، نسبت به اصلاح رفتار طرف آمریکایی پیش از انجام هرگونه مذاکره هشدار داد.
در ابتدای این یادداشت آمدهاست: در تجارت جهانی، تعرفهها بازتابی پویا از سازشهایی هستند که اقتصادها بر اساس مزیتهای نسبی خود در تقسیم کار بینالمللی انجام میدهند. به همین دلیل، نرخهای تعرفه باید از طریق مذاکره میان کشورها تعیین شوند تا در عین حمایت از صنایع داخلی، امکان دسترسی مصرفکنندگان به کالاهای متنوع وارداتی فراهم شود.
نویسنده با بهرهگیری از این توصیف تصریح میکند: از این منظر، تلاش دولت آمریکا برای استفاده از تعرفهها بهعنوان ابزار چانهزنی جهت کاهش کسری تجاری و احیای تولید داخلی، از پیش شکستخورده است. این رویکرد با اصول بنیادی اقتصاد بازار که مبتنی بر تجارت آزاد و رقابت است، در تضاد است و آنچه آمریکا «مذاکره» مینامد، در واقع ابزاری برای تحقق منافع یکجانبه به بهای قربانی کردن منافع دیگران است.
این یادداشت در ادامه با اعتبار سنجی اظهارات کاخ سفید مبنی بر اشتیاق کشورهای مختلف برای امضای توافق با ایالات متحده تأکید میکند: اما واقعیت چیز دیگری است. کشورها بهخوبی دریافتهاند که جبههای در حال شکلگیری است که با باجخواهی تعرفهای آمریکا مقابله میکند.
«در حال حاضر، سود اصلی از سیاستهای تعرفهای نصیب کسانی شده که به حلقه تصمیمگیری نزدیک هستند و با استفاده از نوسانات بازار سهام آمریکا، به ثروتهای هنگفتی دست یافتهاند.»
به گفته این رسانه، دولت آمریکا پیشتر وعده داده بود که درآمد حاصل از تعرفهها را در صنعت داخلی سرمایهگذاری خواهد کرد، اما این درآمد از طریق فشار بر زنجیرههای تأمین جهانی و تحمیل هزینه به کسبوکارهای کوچک و مصرفکنندگان آمریکایی به دست آمده است.
بنابر گزارشات منتشرشده از سوی فدرال رزرو در روز چهارشنبه، سیاستهای تعرفهای آمریکا در ماه آوریل موجب ایجاد سطح بالایی از عدم اطمینان در جامعه کسبوکار و اجتماع شدهاند. این گزارش تصریح میکند که تغییرات مکرر در راهبردهای جنگ تجاری، در عمل تأثیرات منفی به همراه داشته و تصمیمگیری برای سرمایهگذاری و برنامهریزی آینده را برای مدیران شرکتها دشوار کرده است.
همچنین روز چهارشنبه، 12 ایالت آمریکا با طرح شکایت در دادگاه تجارت بینالمللی نیویورک، سیاستهای تعرفهای دولت فدرال را غیرقانونی و مخرب دانسته و خواستار توقف آنها شدند. در متن شکایت آمده است که تصمیمات دولت صرفاً حاصل «هیجانات لحظهای» رئیسجمهور بوده است.
چاینادیلی خاطر نشان کرد: چین بهخوبی میداند که سیاست تعرفهای آمریکا ادامهپذیر نیست. ادعای کاخ سفید مبنی بر تلاش 90 اقتصاد جهان برای توافق با واشنگتن، با واقعیت همخوان نیست. چین به لطف ظرفیت بالای اقتصادی و توان تابآوری در برابر فشارهای بیرونی، در برابر این فشارها ایستادگی کرده و استثنایی در این روند بوده است.
«در برابر تحولات ناپایدار بیرونی، چین بر یک اصل پایبند است: تمرکز بر انجام درست امور داخلی. در طول تاریخ پرفرازونشیب خود، چین بارها آموخته که در برابر باجخواهی و قلدری، تسلیم و سازش نه صلح میآورد و نه احترام.»
این رسانه همچنین ضمن تکذیب ادعای دولت آمریکا مبنی بر احتمال دستیابی به «توافقی بزرگ» یا «توافقی خاص»، تصریح کرد: هنوز هیچگونه مذاکرهای میان چین و آمریکا درخصوص تعرفهها انجام نشده و حتی تحریمهای تعرفهای آمریکا نیز لغو نگردیدهاند. وزارتهای بازرگانی و خارجه چین نیز روز پنجشنبه رسماً این شایعات را تکذیب کردند و آنها را «اخبار جعلی» خواندهاند.
این یادداشت همچنین به خبر مذاکرات آمریکا با اتحادیه اروپا، ژاپن و دیگر اقتصادهای بزرگ واکنش نشانداده و میافزاید: هیچیک از این کشورها چنین ادعایی را تأیید نکردهاند. بهنظر میرسد واشنگتن از طریق ایجاد فضای مبهم رسانهای، در پی پنهان کردن شکست قریبالوقوع سیاستهای تعرفهای خود است.
چاینا دیلی در آخر تأکید کرد: اگر آمریکا واقعاً بهدنبال حل مسئله از طریق گفتوگوست، باید تهدیدها و فشارهای خود را متوقف کند. چین در گذشتههای سخت نیز هیچگاه در برابر فشارهای خارجی تسلیم نشده و اکنون نیز بر مسیر خود استوار خواهد ماند.
«چین آماده مذاکره است، اما تنها مذاکرهای که بر پایه احترام متقابل، برابری و منافع دوطرفه باشد. اینکه توافقی حاصل شود یا نه، اکنون به تصمیم آمریکا بستگی دارد.»
انتهای پیام/