به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، با وجود افزایش محبوبیت قهوه همچنان درباره آن ابهاماتی وجود دارد؛ از نحوه دمکردن آن گرفته تا اعتیادآور بودن و به همزدن خواب و.... اما آیا این باورها با واقعیت انطباق دارند؟
1. قهوه برشته تیره کافئین بیشتری دارد
اعتقاد بر این است که قهوه برشته تیره بسیار قویتر است و تأثیر کافئینی بیشتری دارد. حقیقت این است که قهوه رست تیره حاوی کافئین کمی کمتر از برشتههای روشن است و محتوای کافئین در واقع به بازه زمانی برشته شدن دانهها بستگی دارد؛ هر چه دانهها بیشتر برشته و تیرهتر شوند، بهدلیل از دست دادن رطوبت، محتوای کافئین کمتری خواهند داشت.
2. کافئین اعتیادآور است
«اعتیاد» شاید کلمه زیاد مناسبی برای توصیف علاقه مفرط به نوشیدن قهوه نباشد. درحالیکه فرد به بیدار شدن با قهوه مورد علاقه خود عادت میکند، این اثر دائمی نیست. اگر فردی برای مدت طولانی عادت به نوشیدن قهوه داشته باشد، ترک این عادت ممکن است باعث ناراحتی جزئی مانند سردرد یا اضطراب شود، اما قطعا دچار وضعیت حادی نخواهد شد. با گذر زمان، بدن با روال جدید بدون کافئین سازگار میشود و درصورت تمایل میتوان به راحتی قهوه را ترک کرد.
3. بهترین قهوه با آب جوش درست میشود
دمای جوش آب 100درجه سانتیگراد است که قطعاً بهترین دما برای دم کردن قهوه شما نیست. در واقع برای یک فنجان قهوه خوب خیلی گرم است. دمای ایدهآل دم کردن باید بین 90.5تا 96درجه سانتیگراد باشد. اگر از آب گرمتر از این استفاده شود منجر به استخراج بیش از حد قهوه میشود که طعم نوشیدنی را تلخ و رنگ آن را کدر میکند.
4. قهوه به شما کمک میکند بیدار بمانید
در حقیقت، قهوه بر خواب تأثیر میگذارد. با اینحال میزان تاثیرگذاری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. کافئین، حداکثر میتواند حدود 2تا 3ساعت باعث بیخوابی شود، اما نه بیشتر از این. کافئین قادر است به سرعت توسط بدن جذب و در سراسر بدن شما توزیع شود. این به مغز کمک میکند تا هوشیار بماند و در نتیجه شما بیدار بمانید، اما اگر بعد از چند ساعت مصرف قهوه احساس خواب آلودگی کردید تعجب نکنید. همهچیز بستگی به واکنش بدن هر فرد به کافئین و مدت زمان آن دارد.