تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3984690
شناسه : 3984690
تاریخ :
توصیه‌های دامپزشکی یاسوج برای پیشگیری از بیماری تب کریمه اقتصاد ایران: یاسوج_مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مردم مراقبت های لازم در این خصوص را انجام دهند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خداکرم چهارلنگ در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص گرم شدن هوا و احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و افزود: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز و تهیه گوشت موردنیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه فرآیند پیش سرد در کشتارگاه‌های دام مدنظر باشد، تاکید کرد: لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری‌زا می‌شود.

چهارلنگ با بیان اینکه ویروس با حرارت از بین می‌رود و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود، به افراد توصیه کرد از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.

وی نسبت به کشتار غیرمجاز دام هشدار داد و تصریح کرد: تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به‌صورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد ‏در یخچال، دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو است.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.

وی با اشاره به علائم بیماری تب کریمه کنگو در افراد گفت: علائم این بیماری در انسان تب و لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیر جلدی و در نهایت مرگ است.

چهارلنگ ابراز کرد: این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌کند و لذا بر اساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.

وی یادآور شد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده، ترشحات خونی و فرآورده‌های خام دامی که علائم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.