تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد دانش بنیان
لینک : econews.ir/5x3984569
شناسه : 3984569
تاریخ :
جهش در پروژه تولید انسولین ایرانی؛ تامین ۶۰ درصدی نیاز کشور تا ۱۴۰۵ اقتصاد ایران: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا اواسط سال آینده، ۶۰ درصد از نیاز داخلی کشور به انسولین توسط ۲ شرکت‌ دانش بنیان تأمین شود.  

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

محمدصادق خیاطیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فراخوانی برای شناسایی شرکت‌های دارای ظرفیت تولید انسولین و پلاسما منتشر شد که از میان ۱۱ شرکت متقاضی، پس از ارزیابی‌های اولیه، ۵ شرکت واجد شرایط تشخیص داده شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: پس از بازدیدهای حضوری و ارزیابی عمیق‌تر، در نهایت ۳ شرکت برای دریافت حمایت نهایی انتخاب شدند که به زودی در جلسه‌ای تصمیم‌گیری نهایی درباره آن‌ها انجام خواهد شد.

حمایت حداقل از ۲ شرکت برای جلوگیری از انحصار

خیاطیان با اشاره به سیاست صندوق برای جلوگیری از انحصار در این حوزه‌ها تصریح کرد: به منظور توزیع هدفمند منابع، از حداقل ۲ شرکت در هر دو حوزه انسولین و پلاسما حمایت می‌کنیم. البته در صورت نیاز، امکان حمایت از یک شرکت اضافه نیز وجود دارد.

تزریق اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی در دو سال

رئیس صندوق نوآوری درباره میزان حمایت مالی از این شرکت‌ها گفت: با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، مقرر شده طی دو سال حدود ۵ هزار میلیارد تومان به این حوزه‌ها تزریق شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند به مرحله بهره‌برداری و تولید انبوه برسند.

پیش بینی تأمین ۶۰ درصد نیاز داخلی به انسولین تا سال آینده

وی در پایان با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها نشان می‌دهد تا اواسط سال آینده حدود ۶۰ درصد از نیاز کشور به انسولین توسط شرکت‌های داخلی تأمین خواهد شد، خاطرنشان کرد: در مورد پلاسما نیز پس از دریافت گزارش نهایی، آمار دقیق‌تری اعلام خواهد شد.

به گزارش مهر، مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی در همین رابطه اعلام کرده است که بالاترین ارزبری حوزه بیمه با ۴ هزار میلیارد تومن فقط برای دو انسولین پرمصرف آسپارت و گلارژین است، همچنین برای پلاسما هم حدود ۵۰ میلیون دلار صرف واردات می‌شود که با وجود این حجم هزینه واردات باز هم شاهد این هستیم که هر روز در بازار کمبودش محسوس است، بنابراین موضوع هم امنیتی هم اقتصادی هم دانشی و هم اولین هم افزایی سه دستگاه برای یک اتفاق مهم است.