ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با افزایش گمانهزنیها درباره عملیات بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی در غزه با ادعای آزادی اسرا و نابودی حماس، رسانههای رژیم اعلام کردند که ارتش خواستار افزایش 2.6 میلیارد دلاری بودجه نظامی این رژیم شده است.
هرچند جزئیات دقیقی درباره ادعای ارتش درباره عملیات بزرگ در دسترس نیست و برخی آنرا صرفا نوعی بلوف سیاسی در راستای مذاکرات آتشبس قاهره میدانند و برخی دیگر آنرا با تحولات داخلی رژیم و فشار بخشهایی از کابینه مرتبط میکنند.
در همین راستا روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که این درخواست ارتش با مخالفت قاطع وزارت دارایی رژیم صهیونیستی مواجه شده است، چراکه هرگونه افزایش هزینه منجر به کسری بودجه شدید خواهد شد و در صورت وقوع چنین امری، ساکنان سرزمین های اشغالی و کابینه اسرائیل، متحمل فشارهای اقتصادی مضاعفی خواهند شد.
با این حال برخی طرفها در کابینه از این امر حمایت میکنند و میخواهند با افزایش مالیات و کاهش برخی هزینهها، بخشی از بودجه مدنظر ارتش برای عملیات نظامی آتی در غزه تامین کنند.
رژیم صهیونیستی در سال 2024 میلادی 38 میلیارد دلار در نبرد علیه غزه و لبنان هزینه کرد و همین هزینهها باعث شده تا میزان بدهی به نسبت تولید ناخالص داخلی به 8.6 درصد افزایش یابد.
نکته جالب توجه اما رویکرد «بتسلائل اسموتریچ»، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نسبت به این تحولات است. درحالی که وزارت دارایی اسرائیل مخالف افزایش بودجه نظامی است، همزمان خواستار توسعه عملیات زمینی ارتش در غزه است.
اسموتریچ قبلا گفته بود که ارتش نیاز به تصمیم جدی برای اجرای عملیات گسترده در غزه دارد که در واقع این اظهارات وی کنایهای به ستاد کل بود که در گزارشهای اخیر خواستار افزایش بودجه و سربازگیری بیشتر ارتش اسرائیل شده تا شاید بدین شکل طرح سیاسی مبتنی بر اشغال کامل غزه را اجرایی کند.
اظهارات طعنه آمیز اسموتریچ به درگیری لفظی با «ایال زامیر» هم منتهی شده است. آنطور که رسانههای اسرائیلی خبر دادهاند اسموتریچ به زامیر گفته که او نیز درحال گام برداشتن در مسیر هرتسی هالوی، رئیس قبلی ستادکل ارتش رژیم صهیونیستی است.
در این درگیری اسموتریچ با لحن تندی خطاب به زامیر گفت: کسی که نمی داند چگونه وظایف خود را انجام دهد، ممکن است به خانه برود و شخص دیگری جای او را بگیرد.
نکته اصلی اینجاست که این اختلافات امری تازه نیست و در برهه جنگ نیز اختلافات مستمری میان ستادکل و کابینه رژیم صهیونیستی وجود داشت، با این تفاوت که در آن برهه «یوآو گالانت»، وزیر جنگ سابق رژیم از هالوی حمایت میکرد ولی «یسرائل کاتس»، وزیر جنگ فعلی همسویی بیشتری با وزرای تندرو اسرائیل دارد.
در این میان اسموتریچ همزمان با اصرار بر زامیر بر نتانیاهو هم فشار وارد می کند تا ارتش عملیات گسترده تری در غزه با هدف اعمال حاکمیت کامل، شهرکسازی و اخراج فلسطینیها در چهارچوب طرح ترامپ عملی نمایند.
اسموتریچ، با تهدید نتانیاهو در خلال جلسه کابینه رژیم صهیونیستی تاکید کرد در صورت رسیدن کمکهای بشردوستانه به دست حماس در غزه باعث انحلال کابینه خواهد شد.
شکاف میان مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه وجود داشته است. درحالی که سیاسیون خواستار اشغال کامل غزه و کرانه باختری توسط ارتش اسرائیل و ساخت شهرک در این مناطق هستند، اما ارتش با توجه به شرایط میدانی تاکید دارد که چنین اهدافی غیرقابل تحقق است.
یکی از دلایلی که هالوی از فرماندهی کنار گذاشته شد همین اختلافات با کابینه و سیاسیون بود و انتظار میرفت با تصدی مسئولیت فرماندهی ستاد کل ارتش اسرائیل توسط زامیر که نزدیک ترین ژنرال ارتش به نخست وزیر محسوب می شود، این اختلافات پایان یابد، اما سپهر سیاسی سرزمین های اشغالی از تشدید اختلافات و درگیری های داخلی در این رژیم به ویژه بین نظامیان و مقامات ارشد سیاسی حکایت دارد.
انتهای پیام/