تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3982635
شناسه : 3982635
تاریخ :
هشدار پلیس فتا در مورد پیامک‌های جعلی ابلاغیه قضائی اقتصاد ایران: معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا هشدار داد: لینک‌های جعلی به‌عنوان پرکاربرد‌ترین شگرد مجرمان سایبری می‌توانند حاوی ویروس، بدافزار، کرم یا جاسوس‌افزار باشند که تلفن همراه فرد آلوده‌شده را در اختیار مجرم قرار می‌دهد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سرهنگ‌دوم ‌جواد مختاررضایی اظهار کرد: مجرمین با استفاده از ارسال یک پیامک حاوی لینک ابلاغیه قضائی، از شهروند می‌خواهند جهت مشاهده شکوائیه روی لینک ارسالی کلیک کند، زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک می‌نماید به‌ظاهر یک اپلیکیشن دان‌لود می‌شود که در واقع یک نوع بدافزار است، که با نصب آن مجدداً فرد به صفحه پرداخت، هدایت می‌شود تا در صورت ورود اطلاعات کارت بانکی توسط کاربر، نسبت به برداشت موجودی فرد اقدام نمایند.

وی افزود: کلاهبرداران در این روش علاوه بر تلاش برای خالی کردن حساب فرد قربانی، با نصب بدافزار روی تلفن همراه کاربر بدون اطلاع وی، شروع به ارسال همان پیامک کلاهبرداری از خط قربانی، برای صدها شماره ناشناس می‌کنند و بدین ترتیب یک شبکه هرمی جهت به دام انداختن قربانیان بیشتر با سوء‌استفاده از دیگر قربانیان ایجاد می‌نمایند.

سرهنگ مختاررضایی یادآور شد: مجرمین سایبری با در اختیار گرفتن کنترل تلفن همراه قربانی در واقع ردپای خود را نیز به این شیوه پاک می‌کنند، چراکه پیامک از سمت فردی برای افراد دیگر ارسال می‌گردد که خود نیز یک قربانی است.

این مقام انتظامی با بیان اینکه در برخی از پیامک‌های جعلی ابلاغیه قضائی، فرد به سایتی جعلی جهت مشاهده ابلاغیه هدایت می‌شود و در آنجا با درخواست پرداخت مبلغ ناچیزی در قبال مشاهده ابلاغیه، کلاه‌برداران کلیه اطلاعات کارت بانکی فرد را دریافت و نسبت به برداشت موجودی حساب وی اقدام می‌کنند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا با تصریح به اینکه به‌هیچ‌وجه برای مشاهده ابلاغ قضائی، نیاز به واریز وجه نیست، یادآور شد: در صورت دریافت پیامک‌های مشکوک ابلاغیه قضائی به‌خصوص از سرشماره‌های شخصی و حاوی لینک پرداخت به‌هیچ‌وجه روی لینک کلیک نکنید.

وی با ابراز اینکه ابلاغ الکترونیک برای افرادی ارسال می‌شود که پیش از آن در سامانه ثنا ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: پیامک‌ ابلاغیه سامانه‌های قوه قضائیه از سرشماره ADLIRAN ارسال می‌شود لذا شماره‌های شخصی که پیامکی مبنی بر رسیدگی به پرونده‌های دادگاهی برای عموم ارسال می‌کنند، جعلی هستند.

سرهنگ مختاررضایی از شهروندان خواست: هشدار‌های پلیس فتا را جدی بگیرند و در‌ صورت مشاهده ارسال پیامک‌های حاوی لینک جعلی ابلاغیه قضائی از سرشماره‌‌های شخصی مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به‌آدرس www.fata.gov.ir و تماس با مرکز فوریت‌های سایبری به‌شماره 096380 با این پلیس جهت رسیدگی سریع‌تر در میان بگذارند.

انتهای پیام/+