تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x3982613
شناسه : 3982613
تاریخ :
روغن‌ موتور ۱۴درصد گران شد اقتصاد ایران: هنوز یک ماه از افزایش ۱۵ درصدی قیمت روغن‌های موتوری توسط ۴ شرکت پالایشگاهی نگذشته است که شرکت نفت بهران از بالا رفتن ۱۴ درصدی قیمت روغن‌های موتوری خود در کدال خبر داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به‌گزارش «دنیای خودرو» و براساس اعلام شرکت نفت بهران که در کدال منتشر شده است، مجوز افزایش بیش از ۱۰ درصدی قیمت روغن‌های موتوری از تاریخ دوم اردیبهشت‌ماه توسط مراجع ذی‌صلاح صادر شد و برهمین اساس نیز بزرگ‌ترین تولیدکننده و تامین‌کننده روانکار در بازار ایران، نرخ روغن‌موتورهای تولید خود را به‌میزان ۱۴ درصد بالا برد تا برای دومین‌بار در دو ماه گذشته، بازار روانکار روندی صعودی را تجربه کند.

بنابر اعلام شرکت نفت بهران که بیشترین سهم را از بازار روانکارهای ایران دارد، مرحله دوم افزایش قیمت که در اردیبهشت‌ماه امسال رقم خورده است، ناشی از افزایش بهای تمام‌شده کالاهای این شرکت است که به‌دلیل بالا رفتن نرخ خوراک پالایشگاه‌های روغن‌سازی و سایر مواداولیه تولید روانکار صورت گرفته است.

بنا بر اعلام رسمی شرکت نفت بهران، دلیل اصلی افزایش بهای تمام‌شده تولید در دور دوم بالا رفتن قیمت روغن‌موتور، تغییر نرخ ارز از ارز نیمایی به بازار ارز توافقی است که به یک‌باره نرخ ارز را از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر دلار آمریکا به ۷۰ هزار تومان رساند.

جدای از این، نرخ ارز مبنای محاسبه گمرکی نیز به یک‌باره از روزهای پایانی سال گذشته افزایش یافت و از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۰ هزارتومان رسید که خود می‌تواند قیمت مواداولیه وارداتی تولید روانکار یعنی روغن‌پایه‌های وارداتی و افزودنی‌های شیمیایی یا همان ادتیوهای روغن‌موتور را بالا ببرد. زنجیره‌ای که درنهایت سبب گران شدن روغن‌موتور در بازار خواهد شد.

به‌گزارش «دنیای‌خودرو» در حال حاضر شرکت نفت بهران کلید بالا رفتن قیمت‌ها را زده است؛ آن‌گونه که خود اعلام کرده، مراجع ذی‌صلاح اجازه این کار را به بزرگ‌ترین پالایشگاه تولید روانکار در ایران داده‌اند.

حال باید دید در گام بعدی، سه پالایشگاه دیگر یعنی نفت پارس، ایرانول و نفت سپاهان نیز دست به‌افزایش قیمت محصولات خود خواهند زد یا خیر؟ این درحالی است که به‌گفته کارشناسان بازار روانکار، اگر هم‌زمان با بالا رفتن قیمت‌ها، شرکت‌های پالایشگاهی از زیان تولید روغن‌های موتوری با استانداردهای پایین خارج شوند، میزان تولید این دسته از روانکارها افزایش خواهد یافت و توزیع متوازن‌تری در بازار از سوی پالایشگاه‌ها صورت خواهد گرفت.

فرآیندی که تاثیر چندانی بر قیمت‌ها در کف بازار ندارد و تنها فاصله بین قیمت‌های مصوب با بازار سیاه را پر خواهد کرد.