تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3982484
شناسه : 3982484
تاریخ :
سلامت بیمار دستخوش تبانی داروخانه و پزشک اقتصاد ایران: چند روز پیش، یک فایل صوتی از گفت‌وگوی یک داروخانه‌دار و یک متخصص پوست و مو توسط یک شهروند افشا و رسانه‌ای شد که در آن مسئول داروخانه تلفنی به پزشک تذکر می‌دهد که این همه دارو را در یک نسخه ننویسد، چراکه ممکن است برای هردوی آنها تبعاتی داشته باشد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،  چند سالی می‌شود که حوزه سلامت کشور درگیر تبانی یا به‌اصطلاح ساخت‌وپاخت بعضی از پزشکان و داروخانه‌ها و حتی معامله برخی شرکت‌های دارویی با پزشکان بر سر سلامت بیماران شده است و پزشک به بیمار خود تأکید می‌کند داروهای تجویزشده را حتما از داروخانه‌ مورد نظر او تهیه کند. این در حالی است ‌که بیشتر داروهای تجویزشده در هر داروخانه‌ای یافت می‌شود و مجبور کردن بیمار به تهیه آنها از داروخانه‌ای خاص فقط تحمیل کردن هزینه مالی و زمانی و بی‌احترامی به حقوق اوست.



داستان یک فایل صوتی


چند روز پیش، یک فایل صوتی از گفت‌وگوی یک داروخانه‌دار و یک متخصص پوست و مو توسط یک شهروند افشا و رسانه‌ای شد که در آن مسئول داروخانه تلفنی به پزشک تذکر می‌دهد که این همه دارو را در یک نسخه ننویسد، چراکه ممکن است برای هردوی آنها تبعاتی داشته باشد.

بعضی از کاربران نیز در صفحات شخصی خود در فضای مجازی در این‌ باره نوشته‌اند که پزشک تعداد زیادی مکمل برایشان تجویز کرده که می‌توانست به کبد آسیب بزند و از آن گذشته قیمت بالایی داشت. یک داروساز و عضو هیات‌مدیره انجمن داروسازان دراین‌باره بیشتر توضیح می‌دهد.



برند فروشی


سیدهادی احمدی، دکتری حرفه‌ای داروسازی و عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران


 1متأسفانه بعضی از شرکت‌های تولیدکننده دارو پشت این قضیه‌اند. این شرکت‌ها نرم‌افزارهای نسخه‌نویسی الکترونیک را در اختیار پزشکان قرار می‌دهند و دنبال این هستند که برند شرکت خود را به فروش برسانند. اینها درصدی به پزشک می‌دهند و از او می‌خواهند که اقلام دارویی برند آن شرکت را به هر نحوی به فروش برساند و در این روند، پزشک بیمار را به داروخانه‌های مورد نظر خودش که آنجا سهم دارد، ارجاع می‌دهد.


2تعدادی از شرکت‌های دارویی برای سود بیشتر سمت تولید مکمل‌ها می‌روند. این کار هم زنگ خطر برای تولید دارو در کشور است و هم پرداخت از جیب بیمار را افزایش می‌دهد. مثلا فرد برای یک بیماری جزئی پیش پزشک می‌رود و پزشک عمدا و برای سودجویی بیشتر برایش یک‌سری مکمل می‌نویسد که بعضا اصلا نیازی به مصرف آن نیست و بیمار را به یک داروخانه خاص و ازپیش ‌تعیین‌شده ارجاع می‌دهد.


3 اصلا نیازی نیست که همه افراد مکمل بخورند، اما شما الان می‌بینید انواع ویتامینC، انواع منیزیم، انواع مولتی‌ویتامین، انواع کلسیم(تولید شرکت‌های مختلف) و سایر مکمل‌ها در داروخانه‌ها موجود است و چون از قاعده قیمت‌گذاری هم بیرون هستند، سود خوبی دارند.


4متأسفانه دولت تعمدا قیمت داروها را پایین نگه می‌دارد و در عمل باعث سرکوب قیمت‌ها می‌شود و طبیعتا این موضوع برای تولیدکننده نمی‌صرفد. این قیمت‌گذاری دستوری برای تولیدکننده مقرون به‌ صرفه نیست. البته این رفتار را نمی‌شود توجیه ‌کرد، اما همان‌طور که گفتم، دلیلی پشتش هست.


5  دلیل دیگر این است که تعرفه پزشکان بسیار پایین است.