تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3982478
شناسه : 3982478
تاریخ :
منشا ۵۰ درصد قاچاق سوخت بخش حمل‌ونقل است اقتصاد ایران: مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: برآورد ما این است که منشأ ۵۰ درصد قاچاق سوخت کشور بخش حمل و نقل و عدم کارکرد ناوگان حمل و نقل است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

محمد صادق عظیمی فر مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با مباحث مطرح شده پیرامون تغییر سهمیه بندی بنزین و تخصیص آن به هر فرد گفت: چنین مسأله‌ای مطرح نیست و حتی چنین پیشنهادی تا کنون با شرکت پالایش و پخش مطرح نشده است.

وی ادامه داد: در دولت هم اولویت اصلاح حامل‌های انرژی با گاز و برق است و فعلاً برنامه خاصی برای بنزین ندارد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: ایده و نظرات مختلفی مطرح است که نظرات و بازخوردهای متفاوتی را دریافت می‌کنند تا به جمع بندی در این زمینه برسند اما تا کنون به طور جدی مسأله‌ای مبنی بر تغییر سهمیه بنزین و اختصاص آن به هر فرد مطرح نشده است.

مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در رابطه با جلوگیری از قاچاق سوخت و اجرای طرح سپهتن خاطر نشان کرد: وزارت راه و شهرسازی متولی طرح سپهتن است و در کنار این طرح، طرح سیپاد وجود دارد که سازمان شهرداری متولی آن است و در این دو مجموعه که مسئول پیشبرد این طرح‌های هستند پیشرفت مناسبی نداشته است.

عظیمی فر اضافه کرد: برآورد ما این است که منشأ ۵۰ درصد قاچاق سوخت کشور بخش حمل و نقل و عدم کارکرد ناوگان حمل و نقل است اگر این دو طرحی که به سرمایه گذاری چندانی هم نیاز ندارد توسط متولیان امر اجرایی شود می‌تواند از قاچاق سوخت به صورت قابل توجهی پیشگیری کند.

وی ادامه داد: ابزارهایی وجود دارد و برای اینکه اثبات کنیم طرح‌های سپهتن و سیپاد چقدر می‌توانند بر مدیریت مصرف سوخت و کاهش قاچاق تأثیر گذارند می‌توان به سامانه کاشف شرکت ملی پخش که راه اندازی شده مراجعه کرد در این سامانه سه دیتا دیتا بیس دوربین‌های جاده‌ای، سامانه بار برگ وزارت راه و سازمان شهرداری‌ها و دیتابیس سامانه هوشمند سوخت را تقاطع گیری داده انجام دادیم که بیش از ۳۵۰ میلیون لیتر انحراف فرآورده شناسایی شد که عدم کارکرد داشتند اما سهمیه سوخت توسط دستگاه‌های متولی به آنها اختصاص داده شد و مدیریت خاصی انجام نشده است.

مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: این مساله نشان می‌دهد اگر تکالیف قانونی انجام شود، مانند قانونی که در برنامه هفتم و قانون بودجه تکلیف شده است که سوخت‌گیری در مسیر است که حتی نیاز به زیر ساخت‌های سخت افزاری ندارد دستگاه‌های متولی زیر بار اجرای آن نرفته‌اند.