تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد دانش بنیان
لینک : econews.ir/5x3982409
شناسه : 3982409
تاریخ :
روبات ایلان ماسک زیر بار تحریم‌های صادراتی چین ماند اقتصاد ایران: ساخت روبات تسلا به دلیل تحریم های صادرات آهن‌رباهای خاکی کمیاب از چین با چالش روبرو شده و از سوی دیگر این شرکت با کاهش درآمد و فروش خودرو دست و پنجه نرم می کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، ایلان ماسک مدیر ارشد اجرایی تسلا اعلام کرد تولید روبات انسان نمای اپتیموس به دلیل تحریم های صادرات آهن رباهای خاکی نادر از چین با چالش روبرو شده است. آهنربای خاکی کمیاب در حقیقت آهن‌رباهای دائمی قدرتمندی هستند که از آلیاژ عناصر خاکی نادر ساخته شده‌اند.

به گفته او چین می خواهد تضمین کند آهن‌رباهای خاکی نادر آن برای مقاصد نظامی استفاده نمی شوند. این شرکت خودروسازی مشغول همکاری با دولت چین است تا مجوز صادرات این آهن‌رباها را دریافت کند.

او طی جلسه اعلام در آمد شرکت تسلا گفت: چین می خواهد مطمئن شود از این عناصر برای مقاصد نظامی استفاده نمی شود که مشخص است اینطور نیست. آنها فقط در روبات های انسان نما به کار گرفته می شوند و اسلحه نیستند.

چین در ماه جاری میلادی در پاسخ به وضع تعرفه های سنگین وارداتی بر محصولات این کشور به آمریکا، صادرات عناصر کمیاب معدنی که برای اسلحه سازی، تجهیزات الکترونیک و برخی از کالاهای مصرفی به کار می رود را تحریم کرد.

تحریم های صادراتی چین فقط شامل عناصر استخراجی از دل زمین نیست بلکه آهنرباها و دیگر محصولاتی که جایگزین کردن آنها چالش برانگیز است را نیز در برمی گیرد.

از سوی دیگر نشریه اینترستینگ انجینرینگ در گزارشی نوشته بلند پروازی های سیاسی ایلان ماسک به تسلا آسیب رسانده است. این خودروساز برقی که طی چند سال اخیر به شدت رشد کرده و شکوفا شده بود اکنون با بدترین عملکرد سه ماهه در سه سال اخیر روبرو است. در جلسه اعلام درآمد تسلا اعلام شد درآمد شرکت ۷۱ درصد کاهش یافته است. درآمد تسلا ۴۰۹ میلیون دلار اعلام شده که بسیار پایین تر از تخمین های کارشناسان است.

این روند نشان می دهد شرکتی که زمانی به نظر می رسید همیشه موفق است، اکنون با یک ضربه بزرگ روبرو شده است. درآمد تسلا نیز به شدت کاهش یافته و به ۱۹.۳ میلیارد دلار رسیده که ۹.۴ درصد کمتر از سال گذشته است.

چالش های مالی تسلا ریشه در فعالیت های سیاسی ایلان ماسک از جمله حضور او در وزارت کارآمدی دولت دونالد ترامپ است. جنبش بایکوت تسلا در آمریکا به نام Tesla Takedown نیز گسترش یافته و مشتریان این شرکت را تشویق می کند با فروش خودروهایی که از این شرکت خریده اند، پشتیبانی شان از برند را متوقف کنند. این فعالیت اعتراضی روی ارزش سهام تسلا تاثیر گذاشته است.