ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، رقابتهای مقدماتی جام جهانی چوگان ۲۰۲۵ در حالی برگزار میشود که ستاد برگزاری این مسابقات در عربستان با ارسال نامهای رسمی به فدراسیونهای مربوطه، از عدم آمادهسازی کامل شرایط میزبانی عذرخواهی کرده و درخواست تعویق ۱۵ روزه برای برگزاری رقابتها را مطرح کرده است. این درخواست پس از تأیید فدراسیون جهانی چوگان (افآیپی) و موافقت تیمهای شرکتکننده، پذیرفته شد و رقابتها از تاریخ ۵ مه ۲۰۲۵ (اواسط اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز خواهد شد.
تیم ملی چوگان ایران که در این مرحله از رقابتها با حریفان قدرتمندی همچون پاکستان و هندوستان همگروه است، در شرایطی پا به این میدان میگذارد که شانس زیادی برای صعود به مرحله نهایی جام جهانی ندارد. با این حال، بازیکنان تیم ملی ایران با روحیهای بالا و انگیزهای دوچندان آماده هستند تا بهترین نمایش خود را در این رقابتها ارائه دهند.
اصغر ناظری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص دلیل تعویق این مسابقات اظهار کرد: تأخیر در برگزاری مسابقات مقدماتی جام جهانی به دلیل مسائل زیرساختی در عربستان است. در این مدت، فدراسیون جهانی چوگان (افآیپی) درخواست کرده که این مسابقات به مدت دو هفته به تأخیر بیفتد تا امکانات و زیرساختها در عربستان آماده شوند. البته این تأخیر پس از بررسی و درخواست نظرات فدراسیونها، از جمله فدراسیون ایران، به تصویب رسید. خوشبختانه سه تیم شرکتکننده هم نظر مثبت خود را اعلام کردند. به امید خدا، بازیها از تاریخ ۱۷ اردیبهشت آغاز خواهد شد و در روزهای ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت نیز شاهد مسابقات خواهیم بود.
وی افزود: در رابطه با وضعیت تیم ملی، باید بگویم که ما در این مدت تلاشهای زیادی داشتهایم. تیم از نظر فنی بسیار آماده است. اگرچه از نظر زیرساختها و امکانات، قطعاً با کشورهای هندوستان و پاکستان که در این زمینه سابقه طولانی دارند، فاصله داریم، اما مطمئن باشید که تیم ملی با تمام توان در این رقابتها حضور خواهد داشت و امیدوارم بازیهای خوبی را از بچهها ببینیم. هدف اصلی ما این است که در این مسابقات تجربه کسب کنیم و در نهایت، برای صعود به مرحله نهایی تلاش کنیم.
رئیس فدراسیون چوگان در پاسخ به این پرسش که آیا در این مدت مشکلات خاصی در روند آمادهسازی تیم ملی وجود داشته است؟ عنوان کرد: بله، در یک سال و نیم گذشته مشکلات زیادی داشتهایم، اما تمام تمرکز ما در حال حاضر روی رقابتهای مقدماتی جام جهانی است. با این که چالشهایی در مسیر آمادهسازی تیم وجود داشته، خوشبختانه تمامی اعضای تیم در حال حاضر با انگیزه بالا تمرین میکنند. هدف ما این است که تیم ملی در این مسابقات حضور قدرتمندی داشته باشد، حتی اگر شرایط برای صعود به مرحله نهایی فراهم نباشد.
ناظری خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما در حال حاضر روی کاغذ شانسی برای صعود نداریم. تقریباً از زمان انقلاب و پس از دوران دفاع مقدس، چوگان در ایران به مدت طولانی مسکوت مانده بود. اما در اواخر دهه ۷۰، با حمایت مقام معظم رهبری، چوگان دوباره احیا شد و اکنون لیگ ملیمان از یک سال و نیم پیش آغاز شده است و بچههای ما از نظر فنی بسیار آماده هستند. اگرچه از نظر زیرساختها و تجهیزات نسبت به کشورهایی چون هندوستان و پاکستان فاصله داریم، اما بچهها با تمرینات مداوم توانستهاند سطح خوبی از آمادگی فنی را پیدا کنند.
رئیس فدراسیون چوگان در پاسخ به این سوال که با توجه به برنامههایی که برای بانوان در نظر گرفتهاید، چه چالشهایی در راستای اعزام تیم ملی بانوان به کشورهای همسایه، خصوصاً پاکستان، وجود دارد و آیا احتمالاً شاهد رقابتهای داخلی برای بانوان در سال جاری خواهیم بود؟ گفت: برنامههایی برای بانوان در دست داریم. یکی از مشکلات اصلی این است که فصل چوگان در ایران با کشورهای همجوار تفاوت دارد. در ایران بازیها در نیمه اول سال برگزار میشود، در حالی که در کشورهای همسایه، سیزن چوگان در نیمه دوم سال است.
وی افزود: به همین دلیل ما در حال برنامهریزی برای اعزام تیم ملی بانوان به کشورهای همسایه، خصوصاً پاکستان هستیم. هدف ما این است که در سال جاری یک اعزام برون مرزی برای بانوان داشته باشیم و در کنار آن یک رقابت داخلی نیز برگزار کنیم. در صورتی که هر دو این برنامهها ممکن نشد، قطعاً تیم ملی بانوان برای رقابتهای دوستانه یا تورنمنتهای دیگر اعزام خواهد شد.