تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3981151
شناسه : 3981151
تاریخ :
فعالیت ۶۰۰ کارگاه تولید زیورآلات سنتی در یزد اقتصاد ایران: یزد - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد گفت: در حوزه زیورآلات سنتی بیش از هزار پروانه تولید کارگاهی و انفرادی صادر شده است که در این راستا قریب به ۶۰۰ کارگاه فعال می باشند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

سید محمد رستگاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ثبت جهانی یزد به عنوان یزد شهر جهانی زیورآلات اظهار داشت: آنچه که منجر به این اتفاق بزرگ شد بحث اصالت و تکنیک‌های خاصی بود که استادکاران و فعالان این حوزه از گذشته تا کنون به کار گرفته بودند و این اصالت همچنان حفظ شد و به نسل فعلی رسید.

وی تاکید کرد: حضور پر رنگ مغازه‌های مرتبط در بازار سنتی یزد، تداوم این هنر در نسل جوان و نیز تدریس در دانشگاه‌ها، پیوند نسلی در خانواده‌های اصیل که نسل به نسل این هنر را به فرزندان خود منتقل کرده و با حفظ اصالت ادامه دادند در ثبت جهانی یزد مؤثر بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد با تقدیر از نقش پیشکسوتان این عرصه عنوان کرد: پاکدستی، امانت داری و صداقت در حفظ عیار و عرضه صحیح و بدون دخل و تصرف نیز از شاخص‌های مهمی است که این موفقیت را تضمین کرد.

این مقام مسئول گفت: حضور مؤثر اعضای صنف زیورآلات و طلاو جواهر در زمان بروز مشکلات و همراهی با مردم استان نیز بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به دستاوردهای این اتفاق گفت: زمانی که یک هنر اصیل از سوی شورای معتبر بین المللی صنایع دستی معرفی می‌شود می‌تواند زمینه سازی تبلیغ این هنر در کل دنیا و موجب توسعه در عرصه اقتصاد، گردشگری و فروش بیشتر محصولات باشد. البته که مسئولیت هنرمندان این عرصه برای نوآوری در عین حفظ اصالت نیر دو چندان می‌شود.

رستگاری افزود: از دیگر مزایای ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات ترغیب جوانان برای فعالیت در این عرصه و در نتیجه پویایی آن بین یزدی‌ها خواهد بود.

وی در ادامه اذعان داشت: با توجه به اینکه با ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات یک افتخار بزرگ برای کشور رقم خورد برنامه‌ای فاخر و در خور شأن فعالان این عرصه برای بزرگداشت این اتفاق در استان برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد در پایان ابراز داشت: در حوزه زیورآلات سنتی بیش از هزار پروانه تولید کارگاهی و انفرادی صادر شده است که در این راستا قریب به ۶۰۰ کارگاه فعال بوده که در این زمینه ۲۰۰۰ هزار نفر بصورت مستقیم و ۴۰۰۰ نفر هم بصورت غیر مستقیم در کارگاه‌ها زیور آلات سنتی فعالیت دارند.