ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
احمد ایزدی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فصل برداشت گندم در این شهرستان اظهار داشت: گندم به عنوان یک کالای استراتژیک، اصلیترین محصول کشاورزی منطقه محسوب میشود و دولت طبق قانون موظف به خرید تضمینی آن از کشاورزان است.
وی افزود: در همین راستا و با همکاری ادارهکل غله و خدمات بازرگانی و شبکه تعاون روستایی، از تاریخ ۲۰ فروردینماه سه مرکز خرید تضمینی گندم در شهرستان دشتی با حمایت فرمانداری خرید خود را آغاز کردهاند و تاکنون اقدام به خرید گندم تولیدی کشاورزان کردهاند.
ایزدی با اشاره به آغاز نخستین برداشتها از بخش مرکزی شهرستان دشتی گفت: پیشبینی میشود آخرین برداشتها مربوط به کشت دوم گندم در اراضی باغان در بخش شنبه و طسوج باشد که پس از برداشت محصول گوجهفرنگی انجام شده است.
تولید ۱۶ هزار تن گندم آبی
وی از صدور بیمهنامه برای بیش از ۱۵ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم خبر داد و گفت: تا این لحظه، ۵۲۵ فقره بیمه برای ۵,۹۰۳ هکتار اراضی آبی و ۴۶۰ فقره برای ۹,۲۴۰ هکتار اراضی دیم صادر شده است.
هرچند برخی کشاورزان از قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم گلایه دارند، اما از روی حس مسئولیتپذیری و غیرت ملی، به فعالیت خود در راستای تولید محصول استراتژیک گندم ادامه دادهاند مدیر جهاد کشاورزی دشتی با اشاره به وضعیت برداشت گندم افزود: امسال پیشبینی ما تولید ۱۶ هزار تن گندم آبی در سطح شهرستان است. متأسفانه به دلیل کاهش بارندگی، برداشت از اراضی دیم یا صفر بوده یا بسیار ناچیز برآورد میشود.
ایزدی گفت: برخلاف سالهای گذشته که با بیش از ۱۵۰ کمباین عملیات برداشت انجام میشد، امسال به دلیل کمبارشی و عدم برداشت گندم دیم، در حال حاضر با ظرفیت ۳۰ کمباین عملیات برداشت در حال انجام است که در سه بخش برنامهریزی شدهاند.
وی از خرید هزار و ۶۶۶ تن گندم توسط مراکز خرید شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون مرکز شنبه ۷۲۷ تن، مرکز کاکی ۳۵ تن و کارخانه آرد خلیج فارس ۹۰۴ تن گندم از کشاورزان خریداری کردهاند. انتظار داریم با رسیدن محصول به مرحله خوشهدهی کامل، این آمار افزایش چشمگیری داشته باشد.
کاهش عملکرد در واحد سطح
ایزدی با اشاره به کاهش عملکرد تولید گندم در واحد سطح در این شهرستان طی سالهای اخیر خاطر نشان کرد: در سالهای پر بارش، متوسط برداشت گندم آبی به بیش از چهار تن در هر هکتار میرسید اما امسال در برخی مناطق حتی این میزان به نصف نیز کاهش یافته است که دلیل اصلی آن کاهش شدید بارندگی و افت سطح آب چاهها بوده است که این موارد بر تولید گندم تأثیر میگذارد.
وی ضمن تقدیر از همراهی فرماندار، معاونان، بخشداران و همکاران جهاد کشاورزی گفت: جا دارد از کشاورزان شریف شهرستان دشتی نیز قدردانی کنیم که با وجود مشکلات اقتصادی و شرایط سخت اقلیمی، همچنان در مسیر تولید گندم که کالایی استراتژیک است ایستادهاند.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی ادامه داد: هرچند برخی کشاورزان از قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم گلایه دارند، اما از روی حس مسئولیتپذیری و غیرت ملی، به فعالیت خود در راستای تولید محصول استراتژیک گندم ادامه دادهاند.