تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3980472
شناسه : 3980472
تاریخ :
۱۲ اداره سوادکوه شمالی نمایندگی یا استیجاری است اقتصاد ایران: سوادکوه شمالی- اولین فرماندار زن دولت چهاردهم در مازندران گفت: ۱۲ اداره شهرستان سوادکوه شمالی نمایندگی یا استیجاری هستند که باید تعیین تکلیف شوند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

جمیله قائی‌پاشا در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سوادکوه شمالی از طرفی محور اصلی تهران شمال و از طرفی هم محورهای فرعی دسترسی به مسیرهای بالادست است، گفت: مهم‌ترین چالش شهرستان سوادکوه شمالی عدم اجرای پروژه‌هایی است که در چند سال گذشته مصوب شد. این پروژه‌ها یا نیمه تمام است یا شروع نشده است. این موضوع دلایل مختلف دارد که مهم‌ترین دلیل آن مسائل اعتباری است.

وی با بیان اینکه شهرستان سوادکوه شمالی دوازده سال است که تشکیل شده است، افزود: این شهرستان با وجود اینکه نو پا و کم جمعیت است، گستردگی فضای مساحتی بیش‌تر از شهرستانهایی نظیر قائمشهر داشته و بالای ۴۸۸ کیلومتر مربع مساحت دارد.

قائی‌پاشا با بیان اینکه ۱۲ اداره ما یا نمایندگی بوده یا استیجاری هستند، افزود: یک سایت اداری از سال ۹۲ در نظر گرفته شده علیرغم پیگیری‌ها یک میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده بود. خوشبختانه با پیگیری‌های استاندار، نمایندگان مجلس و بنده امسال ۹ میلیارد تومان تخصیص داشته که مسکن و شهرسازی کار را شروع کرده است و جدول زمانی تعیین شده تا ادارات استقرار پیدا کند چون باور داریم اگر از لحاظ ساختار اداری شهر رشد پیدا کند، شهرستان توسعه می‌یابد.

قائی‌پاشا با بیان اینکه به دلیل راه‌های دسترسی درجه دو و سه طول مسیر زیاد است، گفت: در منطقه بالادست ما رانش زمین را داریم. علاوه بر ساخت راه راهداری باید تعریض داشته باشد چون یک طرف دره و یک طرف کوه است از آن طرف رانشی بودن برای تثبیت دیواره هزینه مضاعفی دارد. شهر پل‌ها بین کوه و دره قرار دارد به همین دلیل دوستان راهداری باید در این زمینه نیز پل‌های مقاوم بسازند و اعتباراتی در این زمینه در نظر بگیرند. اگرچه زحمات زیادی کشیدند اما کافی نیست پل‌ها قدیمی است.

شهردار درآمد پایدار ندارد

وی با بیان اینکه شهرداری شیرگاه از سال ۴۱ تأسیس شد، اظهار کرد: شهر فشرده است و در آمد پایدار ندارد. باید برنامه‌ای برای برون رفت از این چالش‌ها در نظر گرفته است مردم ما یک خیابان پنج کیلومتری رفت و برگشت دارند اگر این آسفالت شود احساس می‌کنند کار بزرگی شده است.

نخستین فرماندار زن مازندران با بیان اینکه بافت شهری ما از خیابان نامناسبی برخوردار است، افزود: طی مصوبات سال گذشته قرار شد چون محور دسترسی به بابلکنار و لفور از این مسیر داخل شهر می‌گذرد و محور درجه دو محسوب می‌شود راهداری مکلف باشد این فضا را بهسازی کند که تا این لحظه اتفاق خاصی نیفتاد.

سیل چالش شهرستان است

فرماندار سوادکوه شمالی با بیان اینکه سیل دیگر چالش شهرستان سوادکوه شمالی است، افزود: از طرفی سیلاب‌ها در سال‌هایی نظیر سال ۱۳۹۷ و۱۴۰۱ اتفاق افتاده است بسیاری از پل‌ها را از بین برده از محل بحران پلی در حال ساخت است. آقای محمدی اداره کل بحران سه میلیارد تومان تخصیص اعتبار دادند. خدا را شکر پل شهموزی ما در بدبینانه ترین حالت هفته دولت به بهره برداری می‌رسد. همچنین پل شهرک سپاه هم در حال ساخت است این پل دو بخشی است و از جمله پل‌هایی است که اعتبارات چند صد میلیاردی می‌خواهد آن بخشی که مربوط به ساخت پل است خوب پیش می‌رود.

وی افزود: هدف از ساخت این پل این بود دو بخش شهر را به هم وصل کند و ترافیک محور شمال به تهران در شهرستان‌های قائمشهر و بابل را بشکاند. در واقع با احداث این پل بخشی از خودروها به این مسیر هدایت می‌شدند. در این مسیر نوزده پلاک معارض وجود دارد که یک هزینه میلیاردی دارد و راه و شهرسازی باید اقدام کند خود پل از پیشرفت خوبی برخوردار است.

قائی‌پاشا با بیان اینکه در حوزه آب سه سد بزرگ زده شد و چند رودخانه با طول دوازده کیلومتر مسیرشان در سوادکوه شمالی می‌گذرد، افزود: در این شهرستان سد آیت الله صالحی مازندرانی در سال ۱۳۸۹ بهره برداری شد و آب شهرستان‌های بابل، بابلسر و فریدونکنار را تأمین می‌کند اما خود مردم شهرستان سوادکوه شمالی از آن بهره نبرده بودند. طی دو تا سه سال مصوب شد مخزن ساخته شود تا مردم شیرگاه از آن بهره مند شوند.

وی افزود: مردم شیرگاه از گلاب دره آب می‌گیرند که مسیر آن کنار و حاشیه جاده بوده و رانشی است. چندین بار بر اساس رانشی که می‌شود آب قطع می‌شود ولی اگر از سمت سد آیت الله صالحی مازندرانی مخزن شهر شیرگاه تأمین شود خیلی مسیر ایمنی بوده که در دست اقدام است می‌طلبد اعتباراتی در این زمینه داشته باشیم. همچنین خط لوله داخل شیرگاه بیش از ۳۰ سال از عمرش می‌گذرد و باید تعویض شود.