تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3980463
شناسه : 3980463
تاریخ :
تحریم ایران در بذور کشاورزی اقتصاد ایران: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با وجود اینکه گفته میشود محصولات کشاورزی مشمول تحریم نیست اما تحریم هایی در زمینه بذور برای ایران داشته اند و اکنون شاهد آن هستیم که برخی بذور به ایران داده نمی شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی امروز در نشست خبری پنجاهمین سالگرد تاسیس این سازمان اظهار کرد: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی سابقه تاسیس و قدمت طولانی دارد به طوری که قبل از سال هزار و سیصد و دوازده که دانشگاه تهران تاسیس شد فعالیت های پژوهشی خود را آغاز کرده است و سابقه بیشتری از سایر دانشگاه های کشور دارد که این امر نشان دهنده، تلاش این سازمان+ برای امنیت غذایی کشور و سلامت غذایی مردم است .

 وی افزود: شصت میلیون دلار کل بودجه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است اما نهادهای فناورانه آن دو میلیارد دلار برآورد می شود که یک میلیارد دلار آن مربوط به هسته های اولیه بذر است. 

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر در تولید نود و هشت درصد بذور کشور خودکفا هستیم اما در تولید بذور هیبرید مشکلاتی وجود دارد که برای رفع آن اقداماتی در دست انجام است.

وی تصریح کرد :اثربخشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و اساس منابع مالی دریافتی سی برابر است که نشان دهنده کارایی آن به حساب می آید.

*مرگ به دلیل مارگزیدگی در کشور صفر شد 

وی اظهار داشت: سازمان تات در حوزه های فناوری های ترویجی فعال بوده و دو واکسن جدید دامی و دوگانه طیور  و پادزهر مار گزیدگی اخیرا به بازار معرفی کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به فعالیت موسسه سرم سازی رازی و تولید واکسن های مورد نیاز مار گزیدگی می توان امروز اعلام داشت که میزان فوت ناشی از مار گزیدگی در کشور به صفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این سازمان تسهیلات مالی نیز برای تحقیقات علمی در زمینه کشاورزی پرداخت کرده است گفت: برای هفت هزار نفر محقق بخش کشاورزی دویست میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت کرده است.

*چابک سازی سازمان تات در دستور کار قرار گرفت

 وی در ارتباط با بند سه ماده سی و سه مرتبط با چابک سازی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: منطقی سازی و چابک سازی و رشد فعالیت ها در سازمان تات در دستور کار قرار داره دارد که در این ارتباط برنامه هایی نیز تدوین شده است سازمان تحقیقات چابک سازی می شوند.

وی با بیان اینکه بیست طرح کلان در حوزه فعالیت های سازمان تات تعریف کرده ایم، گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده برخی از آن ها در مدت برنامه هفتم توسعه به بهره برداری می رسد.

 رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به مشکلات تامین مالی طرح های این سازمان گفت: برای طرح های مختلف نیازمند اعطای به موقع تسهیلات هستیم هر چند که بر اساس منابع خود بخشی از آن ها را انجام می دهیم.

وی در ارتباط با انتشارات این سازمان گفت: پنجاه درصد کتب انتشار یافته در حوزه کشاورزی آغزی توسط سازمان تحقیقات آموزش و ت ویژگی کشاورز منتشر شده است.

*آلودگی محصولات کشاورزی ایران صحت ندارد 

وی در ارتباط با برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران از سایر کشورها نیز گفت: اینکه گفته می شود محصولات کشاورزی ما آلوده هستند صحت ندارد زیرا میزان مصرف سموم کشاورزی در کشور کمتر شده و سموم پرخطر نیز حذف شده اند؛ گزارشی درباره برگشت خوردن یا باقی مانده بیش از حد محصولات کشاورزی وجود ندارد.

وی افزود: برگشت خوردن اخیر محصولات محصول کشاورزی از روسیه نیز به دلیل عدم تطابق ضوابط بهداشتی میان ایران و روسیه و عدم ثبت مشخصات آن محصول در این کشور بود.

*70 درصد الگوی کشت کشاورزی اجرا می‌شود

وی در ارتباط با الگوی کشت محصولات کشاورزی نیز گفت: هفتاد درصد الگوی کشتی که ارائه داده شد، اجرایی شده است اما باید توجه داشت که تا زمانی که ابزار لازم نداشته باشیم نمی توانیم این طرح را به طور کامل اجرا کنیم.

*تقاضای وزارت جهاد کشاورزی از  دولت برای انتقال شورای عالی آب

وی گفت: با توجه به اینکه ما نمی توانیم کشاورزانی که الگویی که را رعایت نمی کنند آب در اختیار آنها قرار ندهیم و در حال حاضر شورای عالی آب ذیل وزارت نیرو است.

 وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: درخواست هایی به دولت برای اختیار در شورای عالی آب داده شده اما به نتیجه نرسیده است.

*وزارت نیرو به کشاورزانی که الگویی کشت رعایت نمی‌کنند آب می‌دهد 

وی یادآور شد که با توجه به سوددهی بالای کشت برنج کشاورزان مختلفی در استان هایی که تولید برنج در آنها ممنوع است به سمت تولید آن می روند و  وزارت نیرو نیز به آب مورد نیاز آن ها را تامین می کند .

 وی در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری تسنیم درباره اینکه چند درصد از یافته های بخش کشاورزی وارد عرصه می شوند گفت: تا به امروز نتوانستیم درصد مشخصی برای این زمینه ارائه دهیم اما برای ارزیابی بهتر و طرح آن در چابک سازی این سازمان این کار باید انجام شود .

وی افزود: از ابتدای انقلاب که حدود بیست و پنج میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شد اکنون به صد و سی میلیون تن رسیده است که به معنی نفوذ تحقیقات انجام شده به بخش کشاورزی است.

وی در خصوص فعالیت های سازمان موسسه تحقیقات دیم نیز گفت: یک و نیم میلیون تومان افزایش عملکرد در طرح جهش تولید در دیمزارها داشته ایم اما قبول داریم که که برخی از یافته های که در این موسسه انجام شده عملا زمینه حضور به بازار نداشته است.

* در تولید شکر در برنامه هفتم توسعه خودکفا میشویم

وی همچنین از خودکفایی در تولید شکر در برنامه هفتم توسعه خبر داد.

*تحریم ایران در بذور کشاورزی 

وی در پایان هم گفت: با وجود اینکه گفته میشود محصولات کشاورزی مشمول تحریم نیست اما نهادهای  متولی تحریم هایی در زمینه بذور برای ایران داشته اند و اکنون شاهد آن هستیم که برخی بذور به ایران داده نمی شود.

انتهای پیام/