تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3980312
شناسه : 3980312
تاریخ :
چهارراه صلح ارمنستان؛ محور گفتگوی میرزویان با سینیرلی اوغلو اقتصاد ایران: وزیر خارجه ارمنستان در دیدار با دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا، ضمن تأکید بر اهمیت امضای پیمان صلح نهایی‌شده با آذربایجان، موضع ایروان درباره گروه مینسک را تشریح و بر پتانسیل قفقاز جنوبی با طرح «چهارراه صلح» تأکید کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، با «فریدون سینیرلی اوغلو» دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)، دیدار و پیرامون مسائل منطقه‌ای گفتگو کرد.

به گزارش وزارت امور خارجه ارمنستان، طرفین در این دیدار به فرآیند صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان پرداختند و بر اهمیت توافق حاصل شده بر سر متن «پیمان صلح و برقراری روابط بین‌دولتی» میان دو کشور تأکید کردند.

میرزویان در این گفتگو بر اهمیت امضای هرچه سریعتر این توافقنامه تأکید ورزید. 

وی همچنین رویکرد و موضع جمهوری ارمنستان در قبال گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا را برای دبیرکل این سازمان تشریح نمود.

تأکید بر پتانسیل قفقاز جنوبی و طرح «چهارراه صلح»

بر اساس بیانیه منتشر شده، در این ملاقات بر پتانسیل عظیم منطقه قفقاز جنوبی به عنوان یک «چهارراه منحصر به فرد» و لزوم بهره‌برداری از فرصت‌های ترانزیتی در مقطع زمانی کنونی تأکید شد. 

وزیر میرزویان در این زمینه افزود: «دقیقاً همین درک و نگاه، اساس و بنیان طرح چهارراه صلح است که توسط دولت جمهوری ارمنستان تدوین و ارائه شده است.»

آرارات میرزویان و فریدون سینیرلی اوغلو همچنین در خصوص روند عادی‌سازی روابط میان ارمنستان و ترکیه تبادل نظر کردند.

پیش‌شرط‌های باکو مانع امضای پیمان صلح

شایان ذکر است که مقامات رسمی باکو و ایروان در تاریخ 13 مارس 2025 اعلام کردند که کار بر روی متن توافقنامه صلح به پایان رسیده است. پس از آن، ایروان بارها آمادگی خود را برای امضای این توافقنامه اعلام کرده است، اما باکو با طرح پیش‌شرط‌هایی، مانع از امضای نهایی آن شده است. مهمترین این شروط عبارتند از: درخواست تغییر قانون اساسی ارمنستان (با این ادعا که حاوی نکات مربوط به تمامیت ارضی آذربایجان است) و انحلال گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا که برای سال‌ها مسئولیت رسیدگی به مناقشه قره‌باغ را بر عهده داشت.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، پیشتر آمادگی خود را برای آغاز فرآیند انحلال گروه مینسک اعلام کرده و اخیراً نیز به جمهوری آذربایجان پیشنهاد داده است که انحلال این گروه و امضای پیمان صلح به طور همزمان انجام پذیرد.

انتهای پیام/