ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری با موضوع «جایزه قلم ههژار» صبح یکشنبه در سنندج برگزار شد و ابعاد مختلف این رویداد مهم فرهنگی برای اصحاب رسانه تشریح گردید.
علی اکبری مظفری، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، ضمن اشاره به جایگاه علمی این دانشگاه در سطح کشور و منطقه، از تلاشهای صورت گرفته برای برگزاری هرچه باشکوهتر این جایزه خبر داد.
وی در نشست خبری که با موضوع «جایزه قلم ههژار» در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه کردستان از دانشگاههای اثرگذار کشور است که براساس سیستم رده بندی شانگهای زیر هزار است که بیانگر اثرگذاری آن است.
وی با بیان اینکه براساس تعاریف وزارت علوم از دانشگاههای نسل سوم است که زمینه ارتباط با جامعه را فراهم آورده است.
وی با اشاره دانشگاه کردستان دارای ۹ مرکز پژوهشی و سه مرکز پژوهشکده است که پژوهشکده کردستان شناسی یکی از پژوهشکدههای فعال استان است که ۳۵ عنوان کتاب توسط این پژوهشکده چاپ شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان تصریح کرد: در زمینه چاپ کتاب کردی ویژه کودکان نیز اقداماتی در حال انجام است تا بتوانیم به این زمینه هم ورود فعالی داشته باشیم.
وی اذعان کرد: ایجاد فرهنگستان زبان کردی و جایزه مستوره اردلان از برنامههای در دست اقدام دانشگاه کردستان در سال جاری است.
مظفری با بیان اینکه در چند سال اخیر پیگیر «جایزه قلم ههژار» هستیم تا به نحو احسن برگزار شود، افزود: داورانی برای بررسی آثار ارسالی به جایزه از داخل و خارج استان و حتی خارج کشور تعیین شده است تا ضمن بررسی داوری منصفانه آثار، زمینه انتخاب آثار برگزیده را مهیا کنند.
وی گفت: سه جایزه ویژه و ۹ جایزه عادی برای برگزیدگان «قلم ههژار» در سنندج اهدا میشود.
وی خاطر نشان کرد: رونمایی جایزه ههژار سه ماه گذشته انجام شد و دانشگاه در حد ۱.۲ میلیارد تومان برای برگزاری این جشنواره هزینه کرده است.
مظفری یادآور شد: داوران از کردستان ترکیه، کردستان سوریه، هولیر، سلیمانیه، استانهای ایلام، تهران، کردستان و از جنوب کشور انتخاب شدهاند تا داوری منصفانه شکل گیرد.
وی بیان کرد: جایزه قلم ههژار روزهای هفتم و هشتم خرداد ماه امسال برگزار میشود.
جایزه قلم ههژار پلی برای ایجاد تعاملات فرهنگی
یادگار کریمی رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در این نشست اظهار کرد: جایزه قلم ههژار بیش از یک جایزه است که پلی برای ایجاد تعامل فرهنگی با سایر کشورها محسوب میشود.
وی افزود: کمیتههای مختلفی از جمله اجرایی، اطلاع رسانی، علمی در راستای اجرای این مراسم تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: برای شرکت در این جشنواره افرادی از کشورهای مختلف استقبال کردند.
ارسال حدود هزار اثر به دبیر خانه «جایزه قلم ههژار»
دبیر علمی جایزه قلم ههژار در کردستان اظهار کرد: تا دهم اسفند ماه بیش از ۸۰۰ اثر به جشنواره جایزه قلم هه ژار ارسال شد و اکنون هزار عنوان اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
نجم الدین جباری اذعان کرد: داوری در سه مرحله انجام شد که آثار را به داورانی مجرب سپردیم که در گسترده جغرافیایی ایران و خارج از ایران حضور داشتند.
وی اضافه کرد: آثار برگزیده تقدیم شورای سیاستگذاری میشود تا برندههای را اعلام کنند تا در روز همایش به اطلاع همه شرکتکنندگان برسد.
وی افزود: آثار ارسالی از خراسان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، تهران، البرز و کردستان عراق، کردستان ترکیه و سوریه به این جشنواره ارسال شده است.
دبیر علمی جایزه قلم هه ژار در کردستان اذعان کرد: شرکت کنندگانی از کشورهای اروپایی از جمله سوئد، آلمان، انگلستان، بریتانیا، آمریکای شمالی، کانادا و استرالیا آثاری به جایزه قلم هه ژار ارسال کردهاند.
جباری اضافه کرد: آثار در زمینه شعر و داستان، ادبیات نویسی، تاریخ ادبیات کودکان و غیره برای جشنواره ارسال شده است.
عدنان برزنجی عضو کمیته اجرایی جایزه قلم ههژار در کردستان اظهار کرد: جایزه قلم ههژار در عرصههای مختلفی پیش میرود که ادبیات کردی، زبانشناسی است.
مشارکت نویسندگان ۱۵ کشور در «جایزه قلم ههژار»
دبیر اجرایی جایزه قلم ههژار در کردستان نیز در این نشست تصریح کرد: از ویژگیهای جایزه این است که یک جایزه بینالمللی است و حدود ۱۵ کشور در این جشنواره مشارکت داشتند. در هفت استان کشور کمیتههای اجرایی تشکیل شده است.
مسعود بیننده یادآور شد: تمامی قشر دانشگاهی و حوزههای عمومی برای ارسال آثار جشنواره مشارکت دارند و انتشارات فعالی در کردستان در برگزاری این مراسم مشارکت داشتند و همه ردههای سنی ادبیات کودک و نوجوان تا بزرگسال برای جشنواره اقدام به ارسال اثر کردند.
وی اضافه کرد: همه طیفهایی سنی آثار ارسال کردند و این نشان میدهد که اعلام فراخوان و دعوت به مشارکت در این جایزه موفقیت آمیز بوده است.