ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری ستاد بزرگداشت شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت با حضور سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس ستاد صبح امروز برگزار شد.
سعید اوحدی، معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در نشست ستاد بزرگداشت شهید رئیسجمهور، ضمن تأکید بر اهمیت این رویداد، اظهار داشت: این حکم مسئولیت ما را بسیار سنگین میکند. تشکیل این ستاد نشاندهنده آن است که با یک بزرگداشت ساده روبهرو نیستیم، بلکه با مسئولیتی بزرگ مواجه هستیم که باید به عمق و کنه آن اندیشید، نه صرفاً به ظواهر.
اوحدی با اشاره به جایگاه اختیار در خلقت انسان گفت: یکی از ویژگیهایی که خداوند در عالم خلقت به انسان عطا کرده، قدرت انتخاب و اختیار است. خداوند در آیات کریمه قرآن، این موضوع را چنان بزرگ جلوه داده که فلسفه خلقت انسان را بر اساس اختیار بنا نهاده است. دو ظرفیت عظیم الهی برای انسان در نظر گرفته شده که یکی از آنها تقوای درونی است.
وی افزود: خداوند در کنار این تقوای درونی، ستارگان فروزانی را نیز در مسیر انسان قرار داده تا چراغ راه او باشند. امام موسی کاظم (ع) میفرمایند: خداوند برای اثبات حق خود بر انسانها دو حجت قرار داده است؛ یکی شهدای ما و الگوهایی که در زندگی داریم و دیگری تقوایی که در وجود انسان نهادینه شده است
این مقام مسئول با بیان اینکه بزرگداشت این مراسم در شرایط امروز جامعه ما، نیازمند پیروی از همین ستارگان فروزان است، تصریح کرد: باید از الگوهای برجستهای چون شهدا در این مسیر الهام بگیریم.
وی همچنین با یادآوری دوران خدمت خود در سازمان حج و زیارت و همکاری با حسین امیرعبداللهیان، از مشورتهای راهگشای ایشان یاد کرد و گفت: در آن دوران گاهی حتی ساعت ۱۲ شب با ایشان تماس میگرفتم و هر کلام ایشان میتوانست یک حرکت بزرگ را رقم بزند. برخورد منطقی و حکیمانه ایشان در مدیریت بحران، از جمله در حادثه منا، بسیار مؤثر بود و تنها کشوری که توانست مدیریت کاملی در آن فاجعه داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران بود.
معاون رئیسجمهور با اشاره به ویژگیهای اخلاقی شهید رئیسجمهور افزود: یکی از بارزترین ویژگیهای شهید، صمیمیت ایشان با مردم بود. ما نیز باید این صفت را در برخورد با مردم الگو قرار دهیم و در مسیر خدمتگزاری، با همان صداقت و نزدیکی با مردم گام برداریم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای نخبه کشور، اظهار داشت: برنامههای بزرگداشت شهید نخبه کشور به دلیل اهمیت موضوع و جایگاه ویژه این شهدا در جامعه امروز، با دقت و هماهنگی کامل در سطح استانها برگزار میشود. در واقع هدف از اجرای این برنامهها، زنده نگه داشتن یاد این شهدا، بهویژه در فضای دوری از وطن و در غربت است.
وی افزود: به همین دلیل رؤسای بزرگداشت در استانها بهصورت دقیق تعیین شدهاند و با حساسیت این موضوع را دنبال میکنند. بنده نیز بهعنوان رئیس ستاد بزرگداشت شهید نخبه کشور ایفای نقش میکنم.
اوحدی در ادامه با اشاره به ساختار برنامهریزی این مراسم، گفت: در ایران احکامی در این زمینه صادر شده و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز به دلیل ظرفیتهای ارتباطی و هماهنگی که دارند، بهعنوان دبیر این برنامهها انتخاب شدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فرصتهای فرهنگی برای اجرای این برنامهها اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که همواره یکی از پرمخاطبترین رویدادهای فرهنگی کشور است، فرصت مناسبی برای اجرای بخشی از برنامههای گرامیداشت است. مخاطبان این نمایشگاه بهصورت خانوادگی حضور پیدا میکنند و این موضوع زمینهساز ارتباط نزدیکتر با جامعه و نسل جوان است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با حضور عزیزان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان نهادهای مختلف در حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات، فرصت مناسبی فراهم شده تا بتوانیم برنامههای متنوعی را در قالب کمیته فرهنگی برگزار کنیم. این محور میتواند بستری مناسب برای اجرای برنامههایی ارزشمند و تأثیرگذار باشد. الحمدلله اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.
علیرضا معاف، معاون پژوهش و برنامهریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، در ادامه این نشست ضمن قدردانی از حضور گسترده اصحاب رسانه، به تبیین ابعاد شخصیتی و مدیریتی شهید رئیسی پرداخت.
معاف در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: از همه اصحاب رسانه که در جلسه بزرگداشت سالگرد شهید خدمت، حضرت آیتالله شهید سید ابراهیم رئیسی حضور پیدا کردند تشکر میکنم. برای همه ما سخت است که در چنین جلسهای حضور داریم؛ جلسهای که به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله رئیسی برگزار شده است. برای کسانی که با این شهید عزیز محشور بودند، همچنان باور این اتفاق دشوار است.
وی با اشاره به شخصیت شهیدان رئیس و امیرعبداللهیان تصریح کرد: فراق این عزیزان هنوز برای همه ما سنگین است و داغ آنها همچنان تازه است. ما داغدار این غم بزرگ و عزادار این حادثه سخت هستیم.
معاف در ادامه با قدردانی از، معاون رئیسجمهور و رئیس ستاد بزرگداشت، خاطرنشان کرد: ایشان بحث محتوایی را بهخوبی آغاز کردند. انشاءالله نکاتی که ارائه شده، در قالب برنامهریزیهای صورتگرفته در کمیته محتوا ادامه خواهد یافت. جلسات تدارک محتوایی این بزرگداشت تقریباً از سه ماه پیش در بنیاد شهید آغاز شد و همسر بزرگوار شهید رئیسی نیز شخصاً در تدوین سرفصلهای محتوایی مشارکت داشتند.
اقدامات شهید رئیسی الگویی برای حکمرانی دینی و انقلابی
معاون پژوهش و برنامهریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به تمرکز محتوایی این برنامهها، گفت: در کمیتههای مختلف گفتگوهای محوری و متمرکزی شکل گرفت. تلاش شد تا کارآمدی شهید رئیسی و الگوی حکمرانی او بهعنوان الگویی برای حکمرانی دینی و انقلابی، مورد تأمل و بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در منطق قرآن، شخصیتها دو حالت دارند: یا عبرت هستند یا اسوه. رسول خدا اسوه معرفی شدهاند و برخی شخصیتها نیز در تاریخ بهعنوان الگو شناخته میشوند. شهید آیتالله رئیسی از معدود افرادی بود که نهتنها اسوه، بلکه راهنما در مسیر حکمرانی اسلامی بود. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در تعابیر بینظیری، شهید رئیسی را ستاره قطبی توصیف کردند؛ نقطهای که تمام بردارهای واگرا را همگرا میکند و با نگاه به او، میتوان مسیر درست را یافت.
معاف تصریح کرد: در مباحثی که برای محتوا تدارک دیده شده، تعابیر رهبر معظم انقلاب درباره شهید رئیسی در طول سالهای مختلف دستهبندی شده است. بهویژه پس از شهادت ایشان، رهبر معظم انقلاب در احکام و بیانات متعدد، از ویژگیهای شخصیتی و رفتاری ایشان سخن گفتهاند که ما همه این موارد را در قالب سرفصلهای مدون و بستههای محتوایی آماده و به استانها و ستادهای مربوطه ارسال خواهیم کرد.
وی افزود: از جمله مهمترین تعابیر رهبر معظم انقلاب، میتوان به توصیف شهید رئیسی بهعنوان شخصیت جامعالاطراف، شبیه به امیرکبیر، مرد تحولهای بنیادین و مردمی اشاره کرد. مظلومیت شهید رئیسی نیز یکی دیگر از ابعاد مهم شخصیت ایشان است؛ مظلومیتی که حتی پس از شهادت نیز ادامه دارد و این امر وظیفه ما را در ستاد بزرگداشت سنگینتر میکند.
معاف در پایان با اشاره به سابقه مدیریتی آیتالله رئیسی گفت: شهید رئیسی تنها فردی بود که در بالاترین سطوح هم در مقام انتصابی بهعنوان رئیس قوه قضائیه و هم در جایگاه انتخابی بهعنوان رئیسجمهور ایفای نقش کرد. جمع شدن این ویژگیها در یک فرد، اتفاق نادری است و باید راه و منش ایشان را بهعنوان الگوی حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران دنبال کنیم.
خبر در حال تکمیل است..