ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت بر سلامت نوزاد و مادر متمرکز است و دنیا به این نتیجه رسیده که نقش مادر و فرزندآوری در جوامع بسیار مهم است. بنابراین، باید عوامل تهدیدکننده سلامت آنها کاهش یابد.
وی افزود: عدالت در سلامت ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی است، به طوری که هر فرد در هر نقطه از کشور بتواند با کمترین هزینه، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند. یکی از نقاط قوت کشور این است که اکنون 30 میلیون نفر در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر از خدمات سطح یک در مراکز بهداشت بهرهمند هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از ابزارهای ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت در کشور ما، به دلیل وسعت جغرافیایی، استفاده از سیستمی است که فرصتهای برابر برای دسترسی به خدمات سلامت فراهم کند. یکی از این ابزارها پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. در این زمینه، تاکنون موفقیت کافی نداشتهایم؛ زیرا نظام پرداخت ما در حوزه سلامت متنوع است. در برخی بخشها، پرداختها مبتنی بر عملکرد و کارانه است، در برخی دیگر فیفورسرویس و در بخشهایی نیز سرانه است. این تنوع، باعث عدم ایجاد عدالت در پرداختها شده است. سیستم پرداختی که باید عدالت را در پرداختها رعایت کند، همچنین میتواند موجب افزایش انگیزه کارکنان برای تمایل به رشتههای تخصصی خاص شود. به همین دلیل، در برخی رشتهها با کمبود و در برخی دیگر با افزایش تعداد متخصصان مواجه هستیم. وزارت بهداشت با تعداد زیادی کارکنان مواجه است، که رعایت عدالت در پرداختها را دشوار میکند.
وی به تاثیر اجرای پزشکی خانواده در افزایش عدالت در دسترسی به خدمات سلامت اشاره کرد و افزود: ما تاکنون پزشک خانواده را به طور کامل در کشور پیاده نکردهایم و دلیل آن، عدم توجه کافی به ظرفیت شبکه بهداشت است. مشکل اصلی در اجرای پزشکی خانواده، اتصال زیرساختهای سطح یک و دو شبکه بهداشت است. در گام اول، قصد داریم این برنامه و نظام ارجاع را برای 30 میلیون نفر از جمعیت روستایی اجرایی کنیم.
رئیسی در خصوص پویش "نه به تصادف" که در ایام نوروز برگزار شد، گفت: هدف از اجرای این پویشها افزایش آگاهی عمومی بود و انتظاری که از راهاندازی این پویش داشتیم، افزایش توجه مردم و مسئولین به موضوع تصادفات بود. با این حال، نمیتوان انتظار داشت که مرگ و میر یا تصادفات در بازه زمانی کوتاه عید نوروز کاهش یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در رابطه با تصادفات، چند بُعد مختلف وجود دارد. یکی از این ابعاد، کیفیت جادهها است؛ در کشور بیش از 3000 نقطه حادثهخیز داریم که 30 درصد فوتیهای تصادفات در این نقاط رخ میدهد. جنبه دیگر، قوانین و مقررات رانندگی است که فاقد بازدارندگی لازم هستند. در برخی کشورها، جرایم رانندگی به حدی سنگین است که افراد را از تخلفات حادثهساز بازمیدارد. فرهنگ رانندگی و اطلاعرسانی به مردم نیز از عوامل موثر در کاهش تصادفات است که پویش "نه به تصادف" در این زمینه تاثیرگذار بوده است. در این پویش، تلاش شد تا مسئولان نیز نسبت به جوانب مختلف تصادفات و راهکارهای کاهش آن آگاه شوند. ایمنی خودروها یکی دیگر از عوامل مهم در تصادفات است؛ متاسفانه در کشور، هیچ ارگانی توان مقابله با خودروسازان داخلی را ندارد و به نظر نمیرسد خودروسازان اقدامی برای افزایش ایمنی خودروها انجام دهند. بیش از 60 درصد مرگهای تصادفی در صحنه حادثه رخ میدهد، که این نشاندهنده ایمنی ضعیف خودروها است. بنابراین، نهایت هدفگذاری پویش "نه به تصادف" کاهش 8 درصدی آمار تصادفات از طریق اطلاعرسانی و فرهنگسازی است.
وی خاطرنشان کرد: ما از یک سو تبلیغ جوانی جمعیت میکنیم و از سوی دیگر، سالانه 20 هزار نفر، عمدتا جوان، در تصادفات جان خود را از دست میدهند.
این خبر تکمیل میشود...