ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگویی با بیان اینکه فناوری هستهای موضوعی گسترده و فراگیر است، گفت: این موضوعی است که تاثیرهای بسیار زیادی در کیفیت زندگی مردم بهویژه در علوم و فنون پیشرفته دارد.
وی در ادامه گفت: ما در سازمان انرژی اتمی ایران این راهبرد را اتخاذ کردیم که هرچه بیشتر این سرفصلهای فناورانه را فعال کرده و آنها را به سامانههایی تبدیل کنیم که بهصورت پرشتابتر در خدمت مردم قرار بگیرد و مردم بتوانند بهصورت ملموس از این فناوری بهرهمند شوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه یکی از محورهای اساسی تولید و توسعه رادیوداروها بوده است، اظهار کرد: تعداد رادیوداروها امروز با تولید ۳ رادیوداروی جدید از رقم ۷۰ عبور کرد و حدود ۲۰ رادیوداروی دیگر در مسیر تحقیقات در فازهای آزمایشکاهی و بالینی قرار دارد؛ تمرکز بر این بوده است که این رادیوداروها در بخش درمان حداکثر اثربخشی بدون عوارض جانبی داشته باشند و در بخش تشخیصی افزایش قدرت تشخیص را مدنظر داشتیم.
اسلامی تصریح کرد: قاطعانه باید عرض کنم که رادیوداروهای اخیر در زمره اولینها در دنیا است که ما در کنار چند کشور پیشرفته در دنیا به آن دست یافتهایم؛ این رادیوداروها بهتازگی توسط رئیسجمهور رونمایی شد؛ ما این ظرفیت را ما گسترش میدهیم و سهم قابل ملاحظهای هم در بازار جهانی پیش رو داریم؛ در حال گسترش تعداد کشورهایی هستیم که به آنها صادرات داریم.
وی ادامه داد: محور دوم در این حوزه با تاثیرگذاری مستقیم بر زندگی مردم، مشتقات آب سنگین است؛ کار آزمایشگاهی یا تولید ۳۰۰ نوع محصول آن تا امروز صورت گرفته است که یک تحول اساسی و دگرگونکننده در تولید دارو و درمان و دیگر بخشهای صنعتی است؛ این امر از آن جهت اهمیت دارد که تولید این مشتقات در انحصار چند کشور خاص بوده است؛ آنچه در ایران با تحقیقات حاصل شده است براساس تاییدیه آزمایشگاههای بزرگ و معتبر در دنیا از بهترینها است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز یکی از مشخصات اصلی و نمونههای مهم این تولیدها کیت غربالگری نوزادان است که سال گذشته عرضه کردیم؛ یک قطره خون نوزاد ۳ تا ۷ روز با این کیت تا ۵۶ نوع بیماری متابولیک را شناسایی و معرفی میکند؛ این خدمتی بزرگ به جامع و نسل حاضر و آینده است.
وی همچنین گفت: در بحث شتابدهندههای خطی و دیگر شتابدهندهها و اساساً مولدهای پرتو در ۳۰ سال گذشته با شبکه دانش بنیانی پیش رفتیم؛ یکی از نیازهای جامعه پزشکی در بخش درمان تامین شده است؛ امیدواریم پشتوانه خوبی برای تامین نیازها باشیم.