تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3978432
شناسه : 3978432
تاریخ :
بهانه مازاد تجاری برای اعمال تعرفه‌ها غیرقابل‌قبول است اقتصاد ایران: رسانه چاینا‌دیلی با انتشار مقاله‌ای، ضمن انتقاد از سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا به بهانه کسری تجاری، تأکید کرد که آمریکا در بخش خدمات با تقریباً تمام شرکای تجاری خود، همچنان از مازاد تجاری برخوردار است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه چاینا دیلی، در یکی از جدیدترین یادداشت‌های خود، به راستی آزمایی بهانه‌های آمریکا برای اعمال تعرفه‌های واردات بر کالاهای وارداتی پرداخته‌است.

در ابتدای این مقاله آمده‌است: دولت آمریکا برای مدتی طولانی، کشورهای خارجی متهم کرده است که به قیمت آسیب رساندن به اشتغال و صنایع داخلی آمریکا، از این کشور بهره‌برداری می‌کنند. از دیدگاه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دونالد ترامپ، آمریکا منابع زیادی از جمله پول، امتیازات تجاری و سایر منابع را به جهان ارائه کرده است، اما بازدهی که از این اقدامات می‌گیرد، بسیار ناچیز است. 

«این شکایت بی‌اساس تبدیل به بهانه‌ای شد برای دولت آمریکا در اعمال تعرفه‌ها بر تقریباً تمام کالاهای وارداتی از کشورهای خارجی، که جنگ تجاری جهانی را به راه انداخت و به‌دنبال برهم زدن نظم تجاری جهانی که ده‌ها سال برقرار بود، بود.»

این مقاله در ادامه با اشاره به اثرات این جنگ تعرفه‌ای براقتصاد آمریکا خاطر نشان می‌کند: بازی تعرفه‌ای آمریکا باعث سقوط شدید بورس آمریکا و تشدید نگرانی‌ها از رکود اقتصادی شده‌است.

براساس گزارشات منتشر شده،مقامات آمریکا مجبور شدند تا برای جلوگیری از ریزش بیشتر بازارهای سهام، برخی از تعرفه‌ها به مدت 90 روز وقفه ایجاد کنند. با این حال، تلاش‌های دولت آمریکا برای تخریب نظام تجاری جهانی هنوز تمام نشده است و همچنان تعرفه 10 درصدی را برای تقریباً تمام کالاهایی که به آمریکا وارد می‌شوند، برقرار کرده است.

به گفته چاینا دیلی، این اقدامات به دولت آمریکا امکان می‌دهد تا از شرکای تجاری خود باج‌خواهی کند و امتیازاتی که به نفع آمریکا باشد، به‌دست آورد.

چاینا دیلی در ادامه این مقاله، ضمن انتقاد از اهداف مخرب دولت آمریکا درباره استفاده از تعرفه‌ها نوشت: هدف آنها کاهش یا حتی معکوس کردن کسری تجاری با شرکای تجاری است. نگرانی دولت آمریکا در مورد کسری تجاری ناشی از یک تصور معیوب است که بر اساس آن کسری تجاری نشان‌دهنده بهره‌برداری کشورهای دیگر از آمریکا است. رئیس‌جمهور و مشاوران تجاری او اشتباهاً اظهار داشتند که قوانین تجاری جهانی فعلی باعث شده است که آمریکا در موقعیت ضعیفی قرار گیرد.

به گفته این رسانه، اقتصاددانان جریان اصلی معتقدند که کسری تجاری فقط به این معنی است که یک کشور بیشتر از آنچه که به کشورهای دیگر صادر می‌کند، از آن‌ها وارد می‌کند و هیچ ارتباطی با وضعیت سلامت اقتصادی آن کشور ندارد.

«در حالی که دولت آمریکا از افزایش کسری تجاری خود با سایر کشورها از جمله چین و کشورهای اتحادیه اروپا شکایت می‌کند، به عمد واقعیت را نادیده می‌گیرد که آمریکا در بخش خدمات با تقریباً تمام شرکای تجاری خود از جمله کشورهای درگیر در جنگ تجاری کنونی، همچنان از مازاد تجاری برخوردار است.»

طبق داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا، در سال 2024، مازاد تجاری خدمات آمریکا به 2930 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال 2023 رشد 5 درصدی و نسبت به سال 2022 رشد 25 درصدی داشت.

تجارت خدمات، به ویژه در حوزه‌های مالی، حقوقی، سرگرمی و فناوری‌های پیشرفته، به یکی از ارکان قدرت اقتصادی آمریکا تبدیل شده است. طبق داده‌های سازمان جهانی تجارت، در سال 2023، صادرات خدمات آمریکا بیش از یک تریلیون دلار بوده است که معادل 13 درصد از کل صادرات جهانی است و در سال گذشته نیز 8 درصد رشد داشته است.

در این باره، مدیرکل سازمان جهانی تجارت نیز اشاره کرد که "تجارت جهانی خدمات در حال رشد است و برندگان این حوزه به وضوح آمریکا هستند."

این رسانه چینی ضمن بررسی ادعاهای ترامپ مبنی براینکه کشورهای خارجی از طریق رفتارهای ناعادلانه تجاری، فرصت‌های شغلی صنعت تولیدی آمریکا را دزدیده‌اند و تنها با اعمال تعرفه‌های سراسری می‌توانند به آمریکا کمک کنند تا رکود صنعت تولیدی که ده‌ها سال ادامه داشت را معکوس کند؛ تأکید می‌کند: این ادعاها با حقایق تاریخی مطابقت ندارد.

«دلیل رد این ادعا این‌است که مشاغل بخش خدمات به طور مداوم نیروی محرکه رشد اقتصادی آمریکا بوده‌اند. از زمانی که وزارت کار آمریکا شروع به پیگیری وضعیت اشتغال در این کشور کرد، در سال 1939، بخش خدمات 57 درصد از مشاغل غیرکشاورزی بخش خصوصی را به خود اختصاص داده بود، اما امروز این بخش 84 درصد از مشاغل بخش خصوصی را به خود اختصاص داده است.»

این مقاله همچنین با انتقاد از تظاهر آمریکا به فریب خوردن توسط کشور‌های دیگر تصریح می‌کند: آمریکا توسط هیچ‌کس استثمار نشده است. مشکل این است که آمریکا برای دهه‌ها از درآمد خود بیشتر مصرف کرده و تولید کمتری داشته است و در نتیجه به زندگی‌ای بالاتر از سطح توان تولیدی خود پرداخته است. به جای اینکه بگوییم آمریکا "فریب خورده"، بهتر است بگوییم که این کشور به‌طور رایگان سوار بر قطار جهانی‌شدن اقتصاد شده است.

چاینا دیلی در آخر تأکید کرد: آمریکا نباید دیگر خود را قربانی تجارت جهانی بداند، بلکه باید از اقدامات خودسرانه دست بردارد و به‌جای تخریب، در راستای همکاری با شرکای تجاری خود به‌دنبال ایجاد یک نظام تجاری چندجانبه منصفانه، آزاد و مبتنی بر سازمان تجارت جهانی باشد.

انتهای پیام/