تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x3978091
شناسه : 3978091
تاریخ :
برای مهار سرقت خودرو از شورای امنیت کشور مصوبه گرفته‌ایم اقتصاد ایران: سردارقنبری، رئیس‌پلیس آگاهی فراجا در نشست خبری خود و درباره اقدامات جدید این پلیس برای مبارزه با مجرمان گفت: «در اقدامات فیزیکی، ساختار گشت پلیس آگاهی ایجاد شد و در سراسر کشور کارآگاهان زبده ما شبانه‌روزی محل‌های جرم‌خیز را رصد می‌کنند و به‌دنبال مجرمان هستند که در این مدت تعداد زیادیرد مجرم را حین انجام جرم دستگیر و سال گذشته ۴ هزار خودرو سرقتی را در تعقیب و گریزها شناسایی و کشف کردند.»

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

صدور گواهی استاندارد خودرو منوط به تایید کارشناسان آگاهی

رئیس‌پلیس آگاهی فراجا گفت: «برای مهار سرقت خودرو، مصوبه‌ای از شورای امنیت کشور گرفتیم که گواهی استاندارد خودرو منوط به تایید کارشناسان آگاهی است تا ایمنی خودرو تضمین شود. فرآیندی را به‌خودروسازان ابلاغ کردیم که طی آن نکات ایمنی خاصی باید در خودروها رعایت شود؛ به‌گونه‌ای که به‌راحتی و ظرف ۳۰ ثانیه نتوان خودرو را روشن و سرقت کرد.»

سردار محمد قنبری در نشستی خبری با اشاره به‌کاهش آمار سرقت‌ها گفت: «در دو سال گذشته یک سیر افزایشی سرقت را تجربه کردیم که این سیر افزایشی متوقف شد و پس از آن روند کاهش سرقت را داشته‌ایم. سال گذشته ۱۸ درصد کاهش سرقت داشتیم و در مقابل حدود ۸ درصد هم افزایش کشف داشتیم. در طول ایام نوروز امسال نیز ۸۰ درصد سرقت‌ها توسط کارآگاهان ما کشف شده و صاحبان این سرقت‌ها به‌حقوق قانونی خودشان رسیده‌اند.»

او ادامه داد: «به‌عنوان نمونه در بحث سرقت خودرو به‌نتایج قابل توجهی دست یافته‌ایم. وقتی خودرویی سرقت می‌شود، مال‌باخته خودش اطلاعات را در سامانه ثبت می‌کند و روند کشف نیز به‌صورت سیستمی انجام می‌گیرد؛ بدون آن‌که دخالتی در آن باشد. بنابراین آمار وقوع و آمار کشف کاملا دقیق هستند و کسی نمی‌تواند مدعی شود در آمار دستکاری شده است.»

رئیس‌پلیس آگاهی فراجا عنوان کرد: «ما با قاطعیت اعلام می‌کنیم که چندین سال است روند کاهشی در سرقت خودرو داشته‌ایم. برای مهار سرقت خودرو، مصوبه‌ای از شورای امنیت کشور گرفتیم که گواهی استاندارد خودرو منوط به تایید کارشناسان آگاهی است تا ایمنی خودرو تضمین شود. فرآیندی به خودروسازان ابلاغ کردیم که طی آن، نکات ایمنی خاصی باید در خودروها رعایت شود؛ به‌گونه‌ای که به‌راحتی و ظرف ۳۰ ثانیه نتوان خودرو را روشن و سرقت کرد.»

وی با اشاره به آمار سرقت‌های خودرو یادآور شد: «از میان بیش از یک میلیون خودرو مدل سال ۱۳۹۸ که به‌مردم تحویل داده شد، حدود ۴ هزار دستگاه مورد سرقت قرار گرفت که البته عمدتا کشف شدند. اما در سال ۱۴۰۳، از میان بیش از یک‌ونیم میلیون خودرو تحویلی، فقط ۲۳۰ دستگاه به‌سرقت رفته‌اند. برای همین تعداد نیز کارگروهی تشکیل داده‌ایم تا نواقص امنیتی را بررسی کرده و خودروسازان موظف به‌رفع آن‌ها هستند. هدف اصلی ما این است که در سال ۱۴۰۵ این آمار را به‌عددی تک‌رقمی برسانیم.»

پلیس قبل از سرقت به سارقان پیامک می‌دهد!

رئیس‌پلیس آگاهی فراجا همچنین گفت یکی از اقدام‌های پلیس برای پیشگیری از سرقت، ارسال پیامک به‌سارقان قبل از عمل مجرمانه است؛ از جمله این‌که سال قبل ارسال ۱۶ هزار پیامک به‌سارقان ارسال و سبب کاهش سرقت‌ها شده‌است.

وی در توضیح این طرح گفت: «از سال گذشته، کنترل هوشمند سارقان سابقه‌دار که بیش از ۴ فقره سرقت و محکومیت کیفری دارند، بر اساس دستورالعمل قوه‌قضائیه با پابند الکترونیک تحت‌نظر پلیس آگاهی انجام می‌شود؛ یعنی این افراد اگر به‌محل‌های جرم‌خیز نزدیک شوند، به آن‌ها هشدار می‌دهیم. حتی اگر افرادی بتوانند سرقت انجام دهند نیز سریعا دستگیر می‌شوند و امسال این طرح نیز گسترش خواهد یافت. سال گذشته ۵ هزار سارق بر همین اساس دستگیر شدند.»

سردار قنبری در ادامه به‌اقدام پیشگیرانه دیگری در راستای پیشگیری از سرقت اشاره کرد و گفت: «سال گذشته اقدام دیگری نیز انجام شد و طی آن وقتی چند سارق تجمع می‌کردند و احتمال می‌رفت آن‌ها قصد طراحی نقشه سرقت را دارند، به آن‌ها پیام می‌دادیم که بدانند تحت‌نظر هستند و اقدام مجرمانه انجام ندهند. این مسائل سبب کاهش سرقت‌ها می‌شود.»

رئیس‌پلیس آگاهی فراجا با اشاره به‌تولید سامانه ایمنی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی افزود: «از ۷ هزار خودرویی که به این سامانه مجهز شدند، هیچ خودرویی سرقت نشده است.»

بازداشت سارقانی که خودروهای مسروقه را اسقاط می‌کردند

۱۸ فروردین‌ماه، سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران نیز از دستگیری سارق حرفه‌ای خودرو که اقدام به‌اسقاط خودروهای مسروقه می‌کرد، خبر داد. سرهنگ عبدالرضا محمدی دراین‌باره اظهار کرد: «در تاریخ ۱۵ فروردین امسال و در پی مراجعه یکی از شهروندان به‌کلانتری ۱۱۱ هفت‌چنار مبنی بر سرقت خودرو وی، تیم‌های عملیات کلانتری سریعا بررسی موضوع را در دستور کار قرار دادند.»

وی افزود: «در بررسی‌های اولیه و اقدامات فنی ماموران کلانتری ۱۱۱ هفت‌چنار خودرو سرقت‌شده را به‌صورت اسقاط و رهاشده در محدوده جیحون، روبه‌روی یک مغازه مشاهده کردند و در ادامه با توجه به‌تحقیقات دقیق‌تر از ساکنین محله فوق، متوجه شدند که خودرو کوییک تنها بخشی از یک سرقت بوده و این متهمان بعد از سرقت، خودروهای مسروقه را اسقاط و اقدام به‌فروش لوازم و قطعات آنان می‌کنند.»

سرهنگ عبدالرضا محمدی ادامه داد: «با هماهنگی مقام قضایی، صاحب مغازه دستگیر و در بازرسی از مغازه، تمام لوازم و قطعات جداشده از خودرو سرقتی کوییک و خودروهای دیگر کشف و تعداد ۵ دستگاه خودرو سرقتی دیگر نیز از این متهم کشف شد و پس از انتقال به‌کلانتری، متهم به‌جرم خود مبنی بر سرقت خودرو و اسقاط و فروش قطعات سرقتی خودرو با همدستی شخصی دیگر اعتراف کرد که دستگیری همدست وی در دستور کار پلیس قرار گرفت.»

سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران تاکید کرد: «شهروندان حتما خودروهای خود را در محلی که مجهز به‌دوربین مداربسته است پارک و از نگهداری تجهیزات ارزشمند در داخل خودرو خودداری کنند.»