ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
ابوالفتح مؤمن در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک ۲۹ فروردین ماه روز ارتش به همه غیور مردان ارتش جمهوری اسلامی اظهار کرد: پایداری و ماندگاری هر ملتی در چهار چوب حفظ مرزهای سیاسی و امنیتی بوده که با جانفشانی و فداکاری ارتش آن مرز و بوم رقم میخورد.
پژوهشگر تاریخ معاصر و مدرس دانشگاه بوعلی سینای همدان با اشاره به نگاه تاریخی و سابقه تیپ زرهی ارتش شهید قهرمان همدان افزود: قبل از بیان این موضوع باید نگاهی به جانفشانی وفداکاریهای مرحوم امیر سرتیپ «محمد جوادی» از فرماندهان و ارتشیان به نام دوران دفاع مقدس و فرمانده تیپ شهید قهرمان که فروردین ماه امسال دعوت حق را لبیک و به جمع همرزمانشان در دفاع مقدس پیوستند داشته باشیم.
امیر سرتیپ جوادی مدال سرو را از رهبری دریافت کرد
وی با اشاره به اینکه امیر جوادی جزو افراد شاخصی بود که مدال سرو را از رهبری دریافت کرد، گفت: در دوران دفاع مقدس و سالهای فعالیت و خدمت خود در ارتش رشادتها و ویژگیهای خاص و ارزشمندی داشتند که بیش از بیش باید بیان شود.
مؤمن با گریزی به زندگی «امیر جوادی» و ورود ایشان در سال ۱۳۳۷ به دانشکده افسری افزود: وی از فارغ التحصیلان شاخص و رتبههای برتر این دانشکده بود.
اوج فعالیت جوادی در سنندج
پژوهشگر تاریخ معاصر و مدرس دانشگاه بوعلی سینای همدان همچنین با نگاهی به یکی از فعالیتهای شاخص امیر جوادی تصریح کرد: اوج فعالیت ایشان زمانی بود که در سال ۱۳۵۴ مأمور میشود تا در لشکر ۲۸ سنندج استقرار پیدا کند و به عنوان فرمانده گردان یک از تیپ یک مرکزی از لشگر ۲۸ سنندج مشغول خدمت میشود.
وی با اشاره به اینکه ایشان فعالیت خود را در این لشگر دارد که فعالیتهای گسترده بحبوحه پیروزی انقلاب رقم میخورد و در سال ۵۷ افراد و گروههای مختلف از جمله کومله دموکراتها در این مناطق ادعای استقلال طلبی و سعی کردند از این فضا استفاده کرده و مراکز امنیتی را به تصرف خود در آوردند.
جرأت امیر سرتیپ جوادی ناجی کردستان بود
وی اضافه کرد: در واقع آنها بعد از پیروزی انقلاب به دنبال این بودند که پادگانها را به دست گیرند و حوادثی اتفاق میافتد که با تیزبینی و تشخیص و تکلیف به عمل به و رشادتهای امیر جوادی و ارتشیان غیور در کنار ایشان از بروز حوادث و مشکلات بعدی جلوگیری میشود.
مؤمن افزود: با اقداماتی که ایشان داشته میتوان به جرأت گفت امیر سرتیپ جوادی ناجی کردستان بود.
وی با اشاره به ورود جوادی به عنوان یک فرمانده شجاع در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: اولین عملیاتی که در دوران دفاع مقدس تیپ زرهی همدان به فرماندهی امیر سرتیپ جوادی انجام میشود، عملیات نصر بود که در منطقه کرخه نور بوده و در خوزستان به عنوان اولین عملیاتی بوده که انجام شده است.
پژوهشگر تاریخ معاصر و مدرس دانشگاه بوعلی سینای همدان اضافه کرد: این عملیات در دی ماه سال ۱۳۶۰ انجام میشود که در گام اول موفق بوده و ۸۰۰ نفر عراقی اسیر و مناطقی آزاد میشود اما به خاطر نبود پشتیبانی و اینکه نیروها از جناحهای جنوب و شمال به همه القا پیدا نمیکنند در دومین روز این عملیات عراق همه تجهیزات را پای کار میآورد و نیروهای تیپ زرهی مجبور به عقب نشینی میشوند و در این عملیات بیش از ۵۰ نفر شهید میشوند.
وی افزود: بعد از این عملیات تیپ زرهی قهرمان همدان به منطقه پادگان حمیدیه جنوب منتقل میشود و آنجا در کنار نیروهای شهید چمران و شهید علم الهدی در عملیات دیگر همکاری میکند و بعد از آن نیز در عملیات بیت المقدس در آزاد سازی خرمشهر با عبور از پل پادگان حمیدیه مأموریت خود را برای رسیدن به مرزهای بین المللی به خوبی انجام میدهد و نقش خود را به خوبی در این عملیات نیز ایفا میکند که جانبازان والامقامی از این عملیات امروز به عنوان سند زنده دوران دفاع مقدس در همدان داریم.
حضور مقتدرانه تیپ قهرمان در عملیات رمضان
مؤمن همچنین به حضور مقتدرانه تیپ زرهی شهید قهرمان در عملیات رمضان اشاره کرد و گفت: تیپ زرهی در عملیات رمضان در سال ۶۲ به عنوان نیروهای پشتیبان در منطقه پاسگاه کوشک حضور دارد.
وی یادآور شد: زمانی که همدان مورد حمله و بمباران قرار میگیرد، تیپ زرهی به همراه گردانهای صد و نصر و خندق از سپاه تحت حمایت شهید سلیمانی در تیپ یک ثارالله و ۶۰۰ شهید و مجروح داریم نقش خود را ایفا میکند.
پژوهشگر تاریخ معاصر و مدرس دانشگاه بوعلی سینای همدان اضافه کرد: تیپ شهید قهرمان در عملیات محرم بازهم نقش داشتند در سومار که قرار بود از رودخانه دویرج عبور کنند در تنگه ابوقریب تیپ ۳ زرهی همدان به عنوان تیپ احتیاط و پشتیبانی مستقر میشود و بعد از عملیات محرم تا دو ماه در آن منطقه کار پدافندی آن منطقه را بر عهده دارد و این زمانی که امیر جوادی به عنوان فرمانده بوده است.
وی افزود: درعملیاتهای مختلف هم فعالیت داشته و در طول دفاع مقدس تیپ زرهی در مناطق مختلف حضور فعال داشتند.
مؤمن با اشاره به اینکه تیپ ۳ زرهی همدان که در حال حاضر تحت عنوان تیپ ۳۱۶ مستقل همدان از آن یاد میشود از نظر ایجاد امنیتی، برکات زیادی را برای استان دارد و با توجه به اینکه همدان استان معین در پشتیبانی از استانهای غربی نامبرده میشود تیپ زرهی شهید قهرمان همواره حضوری مستمر در فعالیتهای مختلف و حوادث طبیعی داشته و مشارکت و همکاری لازم را با از خود گذشتی نیروها دارد.
وی ضمن برشمردن برکات ارزشمند تیپ زرهی شهید قهرمان همدان به عنوان پادگانی فعال در دوران صلح علاوه بر ایجاد امنیت و ارزشهای نظامی و سیاسی گفت: در واقع تیپ زرهی شهید قهرمان همدان با حضور و مشارکت در برنامههای فرهنگی، یادمانها، بزرگداشتها و… محبوب مردم همدان بوده و افتخاری ارزشمند برای استان همدان است.