ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی توانگر شامگاه پنجشنبه در اختتامیه نخستین جشنواره ملی سرود آب در مشهد در مورد وضعیت تأمین آب مشهد و برنامههای این وزارتخانه توضیحاتی ارائه داد.
وی با اشاره به چالشهای مربوط به کمبود آب در این شهر، بر لزوم تخصیص منابع مالی و اجرای طرحهای فوری تأکید کرد.
توانگر اظهار کرد: ما طرحهای اضطراری تأمین آب مشهد شامل طرحهای کوتاهمدت و میانمدت داریم. مجموعاً ۱۵ پروژه با اعتبار حدود ۳,۹۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست. خوشبختانه در انتهای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱,۰۰۰ میلیارد تومان از محل بند ب ماده ۲۸ قانون بودجه به این طرحها اختصاص یافته است و بخشهایی از آن در سال ۱۴۰۳ پرداخت شد و امیدواریم که در سال ۱۴۰۴ نیز بخشهای باقیمانده تأمین اعتبار شود.
توانگر در ادامه به برنامههای کوتاهمدت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶ پروژه در دست اقدام داریم. از جمله طرحهای میانمدت میتوان به احداث سد شرجه و بهینهسازی سامانه انتقال آب از سوی کوههای هزار مسجد اشاره کرد. همچنین، طرح جایگزینی پساب و انتقال آن به چاههای کشاورزی برای استفاده در کشاورزی غرب مشهد نیز از دیگر پروژههای در حال اجراست.
معاون مالی، حقوقی و مجلس وزارت نیرو، در خصوص پروژههای درازمدت تصریح کرد: تأمین آب شرب مشهد یکی از اولویتهای اصلی ماست و در این راستا، یکی از طرحهای مهم، انتقال آب از دریای عمان به استان خراسان رضوی است که در حال حاضر بهطور جدی در دست پیگیری است.
وی افزود: مشهد دارای کمترین سرانه مصرف آب در کشور است. مصرف هر فرد در خانه ۱۲۰ لیتر و در مجموع با احتساب سایر مصارف، حدود ۱۸۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز است. با وجود این، با توجه به اقلیم خشک و محدودیت منابع آبی، تلاش داریم این عدد تعدیل شود.
توانگر در پایان به فرهنگسازی و آموزش در حوزه مدیریت مصرف آب اشاره کرد و بیان کرد: برنامهای همچون جشنواره ملی سرود آب به ترویج فرهنگ صرفهجویی آب کمک شایانی کرده است. ما امیدواریم با استمرار این روند و اجرای پروژهها، بتوانیم به تأمین آب مطمئن برای شهروندان و زائران مشهدی باشیم.