ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، نرگس مرادخانی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان زنجان از جمله استانهای مستعد برای توسعه انرژی خورشیدی است، گفت: سال گذشته، از مجموع ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاصیافته به انرژیهای تجدید پذیر در سطح کشور، سهم استان زنجان تنها ۱۰۰ میلیارد تومان بود. امسال نیز پیشبینی میشود که حدود ۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای گسترده ای در استان برای ساخت نیروگاههای خورشیدی صورت میگیرد، افزود: برای جذب سرمایهگذاران در این حوزه، تلاشهای زیادی در حال انجام است و مذاکراتی با شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی برای افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در استان در حال انجام است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: اراضی مناسبی برای توسعه این پروژهها از منابع طبیعی استان شناسایی شده است که در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.
مرادخانی توسعه صنعت گردشگری باید به عنوان یک اولویت مهم و تأثیرگذار در زمینه توسعه استان مورد توجه قرار گیرد، افزود: در استان توجه ویژه به توسعه و بهبود وضعیت صنعت گردشگری در استان صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه استان زنجان از جاذبههای گردشگری منحصر بهفردی برخوردار است، اما در مقایسه با ظرفیتهای موجود، بهرهبرداری کمی از این جاذبهها صورت گرفته است، ادامه داد: در تعطیلات نوروزی امسال، حدود دو و نیم میلیون خودرو از استان عبور کردند، اما تنها ۲۰ تا ۳۰ هزار بلیت برای بازدید از جاذبههای گردشگری استان فروخته شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: برای جذب گردشگران بیشتر و سرمایهگذاری در این بخش، برنامههای مختلفی در دست اقدام است. از جمله این برنامهها، راهاندازی خطوط پروازی به استان و جذب سرمایهگذاریهای بزرگ در حوزه گردشگری است.
مرادخانی با بیان اینکه یکی از اولویتهای ما در استان زنجان، حفظ صنایع موجود و تسهیل در فرآیند جذب سرمایهگذاری است، افزود: در این راستا، برای تسهیل فرآیندهای اداری و جذب سرمایهگذاران، تفویض اختیارات از تهران به استان انجام شده و امیدواریم که با کمک دستگاههای اجرایی، مشکلات موجود حل و فصل شود.
وی همچنین از انجام مذاکرات برای جذب سرمایهگذاری خارجی و افزایش صادرات استان زنجان خبر داد و گفت: برای سالجاری هدفگذاری کردهایم که صادرات استان به یک میلیارد دلار برسد و در این راستا، با بخشهای مختلف اقتصادی و تجاری هماهنگیهای لازم انجام شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش صنایع استان به عنوان یکی از اولویتهای مهم استان دنبال میشود، گفت: زیتون و نساجی از جمله صنایع مهمی است که تکمیل زنجیره ارزش آنها در دستور کار قرار دارد.
مرادخانی با بیان اینکه در بخشهای دیگر صنایع از جمله صنایع فلزی، سیمان و سایر بخشها نیز تلاش میشود تا با استفاده از ظرفیتهای موجود، زمینههای لازم برای ارتقا و تکمیل زنجیره ارزش فراهم شود، افزود: حمایتهای لازم از سوی دستگاههای اجرایی در سطح استان و ملی انجام خواهد شد تا صنایع استان در شرایط محدودیت منابع آبی و انرژی بتوانند بهخوبی رشد کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ، تخصیص ارز به پروژهها و سرمایهگذاران است. در برخی از پروژهها، از جمله پروژه پتروشیمی زنجان، تأمین ارز برای ادامه کارها با مشکل مواجه است و از مسئولان ملی خواستهایم که تدابیر لازم برای حل این مشکل اندیشیده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه کشور و به تبع آن استان با چالشهای در حوزههای مختلف رو به رو است، گفت: در حال حاضر با ناترازیهای متعددی در حوزههای مختلف از جمله صندوقهای بازنشستگی، بودجه دولت، بودجه خانوار، تراز تجاری، منابع آب و برق روبهروییم که این مشکلات تأثیرات جدی بر وضعیت اقتصادی کشور و استان میگذارد. اما با وجود این چالشها، همچنان امیدواریم که با اقدامات صحیح و برنامهریزیهای مناسب، وضعیت اقتصادی استان بهبود یابد.
مرادخانی با بیان اینکه نقش رسانهها در توسعه و ترویج امید و نشاط، تأثیرگذار ای مهم است، افزود: ما از رسانهها انتظار داریم که در پی ایجاد فضای پرنشاط در جامعه باشند و بهویژه در خصوص مسائل اجتماعی و اقتصادی بهگونهای اقدام کنند که عدالت و توازن رعایت شود.
وی با بیان اینکه خبرنگاران باید در مسیر ایجاد فضای بدون تنش و همراه با امید حرکت کنند، ادامه داد: قدرت رسانهها بهمراتب بالاتر از سلاح هستهای است و شما خبرنگاران میتوانید با انعکاس صحیح اخبار و موضعگیریهای عادلانه، فضای امید در جامعه را تقویت کنید.