ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ـ پنجاه و یکمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهمترین روندها، تحولات و همچنین شخصیتها در غرب آسیا میپردازد، روز سه شنبه 26 فروردین ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این شماره «منصور براتی» میزبان «ایمان محمدی»، کارشناس مسائل یمن است.
در روزهای اخیر، اخبار متعددی درباره تحرکات جبهههای ضد انصارالله و تلاش آنها برای فعالکردن جبهه داخلی علیه صنعا منتشر شده است. این مسئله پس از گزارش والاستریت ژورنال مبنی بر درخواست امارات از آمریکا جهت فعالسازی جنگ زمینی علیه انصارالله، برجستهتر شده است. در این رستا نکات زیر قابل بیان است:
تکرار تهدید حمله زمینی بدون تحقق عملی
تهدید به فعالسازی جبهه زمینی و داخلی علیه انصارالله، موضوعی است که پس از آتشبس آوریل 2022 و به ویژه بعد از هفتم اکتبر 2023 (عملیات طوفانالاقصی و ورود انصارالله به عرصه تحولات منطقه) بارها مطرح شده اما هیچگاه به صورت جدی عملی نشده است.
دلایل بینتیجه ماندن تهدیدات زمینی
نبود پشتیبانی هوایی مؤثر: برخلاف دورههای قبل از 2022 که امارات و عربستان نقش حمایت هوایی داشتند، در یک سال و نیم اخیر به دلیل ترس از واکنشهای جدیتر انصارالله و ارتقای توان موشکی و پهپادی این جنبش، عربستان و امارات حاضر به ایفای این نقش نبودهاند.
افزایش قدرت و محبوبیت انصارالله: انصارالله اکنون از نظر نظامی، اقتصادی و امنیتی در مناطق تحت کنترل خود وضعیت بهتری نسبت به مناطق تحت کنترل نیروهای مخالف دارد و حدود 70٪ جمعیت یمن تحت کنترل آن است.
ناپایداری و پراکندگی نیروهای مخالف: در جنوب یمن، پراکندگی بازیگران و نبود هماهنگی بین آنها (برخلاف شمال که دو بازیگر اصلی ائتلاف دارند) مانع تشکیل جبهه قدرتمند ضد انصارالله است.
تهدید متقابل انصارالله: با تقویت زرادخانه موشکی و پهپادی، هرگونه حمله زمینی میتواند با حملات انصارالله به عمق خاک عربستان یا امارات روبرو شده و اهداف متعددی را تهدید کند.
شرایط جدید و شدت گرفتن احتمال عملیات زمینی
در شرایط فعلی که انصارالله به طور آشکار در حمایت از فلسطین ایستاده، حمله به مناطق تحت کنترل این جنبش، متحد بودن با اسرائیل تلقی میشود و این برای بسیاری از بازیگران هزینه سیاسی و حیثیتی دارد. حتی اخوانالمسلمین یمن علیرغم اختلافات، فعلاً مخالفت فعالی با انصارالله ندارند.
تا پیش از تحولات اخیر، تهدید نظامی علیه انصارالله بیشتر برای فشار و بازی روانی مطرح میشد تا اجرا؛ اما پس از عملیات طوفانالاقصی و ورود انصارالله به عرصه درگیریهای منطقهای، شرایط تا حدی تغییر کرده و احتمال جدی گرفتن این تهدیدها بیشتر مطرح شده است، با این حال محدودیتها و موانع فوق همچنان پابرجا هستند.
انتهای پیام/