تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x3976073
شناسه : 3976073
تاریخ :
واکنش بقائی به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات اقتصاد ایران: سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف نماینده رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه، خطر نئوکان‌ها و جریان تندروی موجود در آمریکا برای تخریب مذاکرات را به وی یادآوری کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات  استیو ویتکاف نماینده رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه با انتشار یک پست در شبکه ایکس، خطر نئوکان ها و جریان تندروی موجود در آمریکا برای تخریب مذاکرات را به وی یادآوری کرد.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره نوشت: «تغییر دروازه در فوتبال یک خطای بنیادین و یک حرکت غیرمنصفانه است.(خطایی که برخی از تندروهای آمریکایی که هنر توافق برد – برد را نمی فهمند، آن را بر دولت و مذاکره کننده آمریکایی تحمیل می کنند) در دیپلماسی چنین خطایی می‌تواند یک شروع تازه که با دشواری آغاز شده را از بین ببرد.چنین حرکتی می‌تواند به منزله عدم جدیت و حسن نیت تلقی شود. باید برای تغییر، حرکت جدی انجام داد».

بر اساس این گزارش هشدار بقایی به طرف آمریکایی پس از آن صادر شد که استو ویتکاف در یک گفتگو از موضع اولیه خود در مذاکرات عمان عدول کرد و اظهار داشت که ایران نباید برنامه هسته‌ای و یا موشکی مرتبط با آن داشته باشد.

بسیاری از تحلیل گران بر این باور هستند که موضع اخیر ویتکاف، متاثر از فشار مشاور امنیت ملی ترامپ و برخی دیگر از مشاوران تندروی وی برای بر هم زدن مسیر مذاکرات شکل گرفته در عمان هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه مسیر در پیش گرفته یک خطای اساسی در مذاکرات خواهد بود، طرف آمریکایی را بر این نکته رهنمون ساخته است که ضمن مقابله با این جریان، حرکتی جدی برای به ثمر رسیدن مذاکرات با ملاحظه‌های دغدغه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حقوقی ایران انجام دهند.

اگر چه  مسائل مذکور در زمره مسائل داخلی ایالات متحده قرار دارد و مقامات آمریکایی باید در این باره خود تصمیم بگیرند؛ آنان لازم است نگرانی‌های امنیتی ایران را به رسمیت بشناسید: سیاست منطقه‌ای ایران ریشه در تاریخ جنگ، تهدید و محاصره دارد. نادیده گرفتن این زمینه منجر به مطالبات غیرواقع‌بینانه می‌شود. برای دستیابی به تفاهمی پایدار و معتبر، باید نیاز مشروع ایران به دفاع و بازدارندگی راهبردی را به رسمیت شناخت.

آنچه مشخص است اینکه خط قرمزهای این روشن است و این موضوع در گفتگوی اول در مسقط با صراحت و قاطعیت به اطلاع آمریکایی‌ها رسانده شده است. اینک توپ در زمین آمریکاست و این کشور است که باید تصمیم بگیرد که برای موفقیت در مذاکرات چه رفتاری از خود نشان دهد.

ایران همچنان در گفتگوهای اولیه به دنبال ارزیابی جدیت، واقع نگری و حسن نیت طرف مقابل است؛ اگر این موارد برای ایران اثبات شود، رسیدن به توافقی برد- برد دور از دسترس نیست.

انتهای پیام/