تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3974397
شناسه : 3974397
تاریخ :
تقابل چین‌ و‌ آمریکا در آرژانتین: ادعای تله بدهی دروغ است اقتصاد ایران: سفارت چین در آرژانتین با انتشار بیانیه‌ای ضمن ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا، مبنی بر امضای «توافق‌های غارتگرانه» چین با کشورهایی چون آرژانتین، این اقدام آمریکا را سیاه‌نمایی علیه پکن خواند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، که روز دوشنبه در بوئنوس آیرس با رئیس‌جمهور آرژانتین، دیدار داشت، در مصاحبه‌ای عنوان کرد که دولت ترامپ قصد دارد به کشورهای آمریکای لاتین کمک کند تا از تکرار تجربه کشورهای آفریقایی که با چین قراردادهایی «غارتگرانه» تحت پوشش کمک امضا کرده‌اند، جلوگیری کنند.

وی ادعا کرد که چین از طریق این توافق‌ها، حقوق بهره‌برداری از معادن را تصاحب کرده و برای این کشورها بدهی‌های سنگینی به بار آورده است.

طبق داده‌های مرکز پژوهش سیاست توسعه جهانی دانشگاه بوستون، از سال 2000 تا 2023، نهادهای مالی چینی به 49 کشور آفریقایی مجموعاً 182.2 میلیارد دلار وام داده‌اند که منجر به بدهی‌های سنگین برای بسیاری از آن‌ها شده است. همچنین از سال 2005 تاکنون، بیش از 120 میلیارد دلار وام نیز به کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب پرداخت شده است.

سفارت چین در آرژانتین در واکنش به اظهارات اسکات بسنت، با انتشار بیانیه‌ای اظهارات بسنته را «افتراء و سیاه‌نمایی» دانست و اعلام کرد چین قاطعانه با چنین اظهاراتی مخالف است.

در این بیانیه آمده است: ادعای «توافق‌های غارتگرانه» و «تله بدهی» ساختگی است؛ در واقع برخی افراد با نیت‌های پنهان در پی تضعیف روابط چین با آرژانتین و آفریقا هستند. چین در چارچوب توان خود، بدون هیچ شرط سیاسی، به کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا کمک می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: اگر آمریکا خود توان کمک ندارد، حداقل نباید مانع تلاش دیگر کشورها برای حمایت از کشورهای در حال توسعه شود یا از طریق تخریب و خرابکاری منافع این کشورها را قربانی مطامع ژئوپلیتیک خود کند. چنین رفتاری نه تنها بی‌احترامی به کشورهای در حال توسعه و جنوب جهانی است، بلکه شکلی از هژمونی، سلطه‌طلبی و زورگویی غیر اخلاقی است.

سفارت چین در ادامه به نقش مهم همکاری‌های ارزی بین چین و آرژانتین در ثبات اقتصادی و مالی آرژانتین اشاره کرد و یادآور شد که این همکاری‌ها حتی در دریافت کمک‌های اخیر آرژانتین از صندوق بین‌المللی پول نقش مؤثری داشته است: همکاری با کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین، بخشی از همکاری جنوب-جنوب است و هدفی برای گسترش نفوذ یا مقابله با طرف ثالث ندارد.

همچنین در بیانیه سفارت چین از سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا برای ممانعت از ورود کالاهای چینی به بازار این کشور و کشورهای متحد آن به شدت انتقاد شده و این اقدامات را نمونه کامل «یک‌جانبه‌گرایی، حمایت‌گرایی و زورگویی اقتصادی» توصیف کرده است.

سخنگوی سفارت چین همچنین خاطرنشان کرد: اقدامات اخیر آمریکا در اعمال گسترده تعرفه‌ها، در واقع تلاش عمدی برای سلب حق توسعه کشورهای دیگر، به‌ویژه کشورهای جنوب جهانی است. این اقدامات نه تنها اصلاح‌ناپذیر و واپس‌گرایانه‌اند، بلکه با نیت تخریب همکاری‌های مشروع چین با دیگر کشورها، با هدف مهار توسعه صنایع چین، انجام می‌شوند؛ این‌ها نمونه‌هایی عریان از اجبار اقتصادی و سلطه‌طلبی هستند.

در پایان این بیانیه آمده است که چین در همکاری با سایر کشورها بر اصول «مشورت، ساخت مشترک و بهره‌برداری مشترک» پایبند است، به چندجانبه‌گرایی واقعی معتقد است و از نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل و نظام تجارت چندجانبه با محوریت سازمان تجارت جهانی دفاع می‌کند.

انتهای پیام/