تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x3972858
شناسه : 3972858
تاریخ :
جلالی: دوستان منشور فردا با حضور ایران در مسکو گردهم می‌آیند اقتصاد ایران: سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو گفت: نشست هماهنگ‌کنندگان ملی «گروه دوستان منشور» روز دوشنبه ۲۵  فروردین ۱۴۰۴ با حضور معاونان وزیران امور خارجه این کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار می‌کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کاظم جلالی روز یکشنبه خبر داد: کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بنا به دعوت وزارت امور خارجه روسیه در این نشست حضور خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: این نشست روز سه‌شنبه 26 فروردین‌ماه به کار خود پایان خواهد داد.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: نخستین نشست بین المللی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در سطح معاونین وزرای خارجه 14 آبان ماه 1401در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد.

به گفته وی، در آن نشست  تحولات اخیر در صحنه جهانی از جمله ارزیابی چالش ها و تهدیدات مشترک و نوظهور بین المللی و هم اندیشی جهت مقابله با این چالش ها بررسی شد.

جلالی تصریح کرد: اعضای این گروه بر ضرورت تحقق کامل، دائمی و موثر اهداف و اصول منشور ملل متحد به عنوان سندی حقوقی با گسترده ترین میزان پذیرش و اعتبار بین المللی تأکید دارند.

وی از ارتقای چندجانبه گرایی و همکاری بین المللی به عنوان هسته اصلی منشور ملل متحد به عنوان دیگر رویکرد کلیدی کشورهای عضو این گروه یاد کرد و اظهار داشت: توسل برخی قدرت‌های جهانی به یکجانبه‌گرایی با هدف پیشبرد اهداف سیاسی خود، از جمله مهمترین عواملی است که به تضعیف منشور ملل متحد و چندجانبه گرایی به مثابه هسته اصلی منشور منجر شده است.

سفیر ایران در روسیه گفت:‌ انتظار می‌رود در نشست روزهای آتی در مسکو نیز این موضوعات به علاوه  رد یکجانبه گرایی و بررسی راهکارهای مقابله با اقدامات یکجانبه قهرآمیزاز جمله تحریم ها به عنوان اقدامی مغایر با حقوق بین الملل و منشور ملل متحد مورد تأکید قرار گیرد.

گروه «دوستان حامی منشور سازمان ملل متحد»، یک تشکل در چارچوب سازمان ملل است که در جولای سال 2021 در نیویورک تأسیس شد. این گروه در ابتدا توسط 16 کشور عضو سازمان ملل متحد شامل: الجزایر، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، چین، کوبا، کره شمالی، اریتره، ایران، لائوس، نیکاراگوئه، روسیه، سنت وینسنت و گرنادین‌ها، سوریه و ونزوئلا، و همچنین یک کشور ناظر سازمان ملل یعنی فلسطین، تشکیل شد. از آن زمان، گینه استوایی، زیمبابوه و مالی به این گروه پیوسته‌اند، در حالی که آنگولا و کامبوج عضویت خود را پس گرفته‌اند؛ و بدین‌ترتیب، شمار اعضای کنونی گروه به 18 کشور رسیده است.

هدف اصلی این گروه حمایت از منشور سازمان ملل متحد است. این گروه در پی آن است که چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی را به‌جای توسل به زور در قبال آنچه نقض تعهدات از سوی دیگر کشورهای عضو سازمان ملل تلقی می‌شود، ترویج دهد.

انتهای پیام/