ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون عالی انتخابات عراق بروزرسانی فهرست رایدهندگان برای انتخابات پارلمانی را آغاز کرد. دولت عراق نیز اعلام کرد انتخابات آتی پارلمانی این کشور در 11 نوامبر 2025 برگزار خواهد شد که این دو تحول را میتوان به مثابه آغاز ماراتن انتخاباتی در این کشور دانست.
البته جریانهای سیاسی از مدتها قبل مذاکرات و رایزنیها برای تشکیل ائتلافها را آغاز کرده بودند، اما در این میان همچنان مشارکت جریان صدر به عنوان یکی از مهمترین بازیگران سیاسی عراق در هالهای از ابهام قرار دارد.
براساس گزارش خبرنگار تسنیم از بغداد، عراق تنها چند ماه با برگزاری انتخابات پارلمانی خود فاصله دارد. در این بین تحرکات و فعالیتهای گستردهای که از سوی کمیته عالی انتخابات آغاز شده و به وضع قوانین برای گروهها و جریانها شرکتکننده در رقابت پیشرو کرده و نام گروهها وجریانهایی که نامنویسی کردهاند، نقشه رقابت را آشکار میکند.
در همین زمینه «محمد الخزاعی»، مدیر مرکز اتحادیه آموزش رسانه های عراقی به خبرنگار تسنیم در بغداد میگوید: اقدام دولت در تعیین زمان انتخابات پارلمانی بیانگر پایبندی نخستوزیر به برگزاری انتخابات در موعد مقرر است.
وی با اشاره به اینکه نیروهای سیاسی و جریانات مردمی ملزم هستند خود را برای انتخابات آماده کنند، گفت: حفظ تجربه انتخابات حقی بسیار مهم برای مردم است، به ویژه که عراق پس از دو دهه ناآرامی بعد از سرنگونی رژیم مواجه بود، به همین دلیل نیازمند حفظ این تجربه و دستاوردهای دولت در عراق است، به ویژه آنکه بغداد شاهد ثبات و موفقیتها و پیروزی در پروندههای بینالمللیاش است و همین امر عراق را ملزم میکند برای پیروزی این انتخابات در این دوره اقدام کند.
در این میان مشارکت صدر در هالهای از ابهام قرار دارد|؛ از یک سو، مقتدی صدر، رهبر این جریان به طرفداراناش درباره لزوم بروزرسانی اطلاعات کارتهای انتخاباتی تأکید کرده و از سوی دیگر خود سید مقتدی صدر روند انتخابات را تحریم کرده است.
در این زمینه «عماد المسافر» تحلیلگر مسائل سیاسی به خبرنگار تسنیم در بغداد گفت: عدم حضور جریان صدر در انتخابات یک موضوع محوری است و هنوز مشخص نیست که در انتخابات شرکت خواهند کرد یا نه؛ اما اخبار حاکی از آن است که آقای صدر بر مشارکت اصرار دارد؛ چه بسا به پایگاههای جریان صدر اجازه مشارکت گسترده در انتخابات را بدهند.
وی با اشاره به تولد احزاب تازه شکلگرفته شیعی به عنوان بازیگران مستقل در انتخابات قبلی اظهار داشت: مستقلها بسیاری از کرسیهای انتخاباتی ائتلافهای شیعی را به خود اختصاص دادند، و همین امر این باعث شد تا چارچوب هماهنگی نتواند اکثریت 165 کرسی را در پارلمان به دست آورد، درحالیکه تعداد کرسیهای نمایندگان شیعی 182 کرسی است.
المسافر ادامه داد: همه این دادهها موجب میشود تا در وضعیت کنش و واکنش باشیم، چه بسا مشارکت آقای محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و شبه موفقیتهایی که در این مرحله به دست میآید، ممکن است اجازه دهد که آرای خاکستری و تحریم کننده انتخابات را از آن خود کند و این مسئله میزان مشارکت در انتخابات را افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/