تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3971460
شناسه : 3971460
تاریخ :
راهکار مقابله با فتنه در کلام امام علی (ع) اقتصاد ایران: شهرکرد-معاون تهذیب مدرسه علمیه امامیه شهرکرد با استناد به حکمت نخست نهج‌البلاغه به تبیین توصیه‌های امیرالمؤمنین (ع) در مواجهه با فتنه‌ها پرداخت‌.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله جمشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مضامین نورانی حکمت نخست از نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین (ع) که فرمودند «کُنْ فِی الْفِتْنَةِ کَابْنِ اللَّبُونِ، لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ»، اظهار کرد: حضرت در این حکمت ارزشمند قائلند انسان باید مراقب باشد در فتنه‌ها و بحران‌های اجتماعی از ناحیه هیچ گروهی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

معاون تهذیب مدرسه علمیه امامیه شهرکرد با ذکر اینکه برخی عافیت‌طلبان از این حکمت برای توجیه تنبلی و سستی خود در جریان فتنه‌ها و بحران‌ها بهره می‌گیرند، ادامه داد: به این معنا که این دست افراد در فتنه‌ها بیرون از گود می‌نشینند و فقط نظاره‌گر هستند، یعنی هیچ موضعی نداشته و نسبت به تبیین و روشنگری افراد غافل و فریب خورده بی‌تفاوت هستند.

جمشیدی بیان کرد: حضرت تأکید دارند افراد باید نهایت مراقبت را داشته باشند تا مورد سوءاستفاده فتنه‌گران قرار نگیرند؛ تجربه گواه آن است که در جریان فتنه‌هایی که علیه انقلاب اسلامی شکل گرفته برخی خواص موضع سکوت را پیش گرفتند که همین سکوت نیز می‌تواند موجی ایجاد کند که مورد بهره‌برداری دشمن قرار گرفته و مصداق سوءاستفاده از جانب آشوبگران است.

این مدرس حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دشمن از هر موجی در اجتماع به دنبال ایجاد فتنه و بحران است، تصریح کرد: در جریان فتنه بزرگی که در سال ۱۳۸۸ توسط عده‌ای سودجو و معاند راه‌اندازی شد، عده‌ای از خواص سکوت کردند حال آنکه رهبر معظم انقلاب بارها تأکید داشتند که با مردم سخن بگویید و واقعیت‌ها را تبیین کنید.

جمشیدی ادامه داد: غفلت همین عده از خواص در آن سال موجب سوءاستفاده دشمن شد بنابراین نباید برداشتمان از حکمت ناب امیرالمؤمنین (ع) این باشد که در جریان فتنه‌ها و آشوب‌ها در گوشه‌ای بنشینیم و دخالت نکنیم.

وی با ذکر اینکه در جریان فتنه باید دخالت عاقلانه، زیرکانه، مدبرانه و کارشناسی نسبت به جریان داشت، توضیح داد: علی‌باوران و علی‌یاوران چه در قول و چه در عمل باید مراقب باشند که دشمنان و بدخواهان نتوانند از رفتار و واکنش آنها سوءاستفاده کنند.

جمشیدی در پایان گفت: جریان فتنه علیه مبانی اسلامی و دینی و نیز انقلاب اسلامی همواره فعال است اما امیدواریم دچار فتنه‌های غبارآلود و پیچیده نشویم که در این صورت باید به توصیه امام علی (ع) در این حکمت نورانی دقت داشته باشیم.