ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "ایزوستیا" چاپ مسکو، نوشته است: روزنامه انگلیسی "تایمز" فاش کرده است که میزان دخالت دولت بریتانیا در مناقشه اوکراین بسیار عمیقتر از آن چیزی بوده که پیشتر تصور میشد.
در این گزارش آمده است: «هرچند حمایت قاطع لندن از متحد اروپای شرقیاش (اوکراین) از ابتدای جنگ پنهان نبود، اما گستردگی مشارکت و نفوذ آن - از کمک به طراحی برنامههای عملیات نظامی ارتش اوکراین گرفته تا جمعآوری دادههای مهم اطلاعاتی درباره روسها - تاکنون تا حد زیادی پنهان باقی مانده و علنی نشده بود.»
به باور نویسندگان این گزارش، بریتانیا نقش بسیار برجستهتری در این درگیری ایفا کرده و فرماندهان نظامی این کشور عامل پشتیبانی از روابط پیچیده میان کییف و واشنگتن بودهاند. این روزنامه یادآور شده که انگلیس نخستین کشور غربی بود که موشکهای کروز دوربرد را برای حمله به خاک روسیه در اختیار ارتش اوکراین قرار داد.
همچنین اکنون دیگر مشخص شده که نیروهای نظامی انگلیسی بهصورت مخفیانه به خاک اوکراین اعزام شدهاند تا هواپیماهای اوکراینی را به موشک مجهز کنند و به سربازان این کشور آموزشهای لازم برای استفاده از آنها را ارائه دهند. به گزارش "تایمز"، حتی در فوریه 2022، لندن دهها نظامی انگلیسی را به اوکراین اعزام کرده بود تا نظامیان اوکراینی را در استفاده از سامانههای ضدتانک تأمینشده از سوی بریتانیا آموزش دهند.
در ادامه این گزارش آمده است: «در حالی که آمریکاییها تنها در موارد نادری به اوکراین سفر میکردند، از ترس آنکه دخالتشان در این مناقشه نظامی بیش از حد آشکار شود، فرماندهان نظامی انگلیسی آزادی کامل داشتند تا در صورت لزوم به این کشور سفر کنند. گاه این سفرها چنان محرمانه بود که افسران بریتانیایی با لباس غیرنظامی وارد اوکراین میشدند.»
کمک نظامی مضاعف انگلیس به اوکراین به ارزش 448 میلیون دلار
علاوه بر این، جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که لندن مبلغ 350 میلیون پوند (معادل 448 میلیون دلار) دیگر برای تقویت نیروهای مسلح اوکراین اختصاص خواهد داد. هیلی این موضوع را در نشست گروه تماس برای تأمین تسلیحات اوکراین مطرح کرده و گفت: «بریتانیا در سال جاری 4.5 میلیارد پوند (حدود 5.76 میلیارد دلار) برای حمایت نظامی از اوکراین هزینه خواهد کرد. این بالاترین میزان هزینه در طول تاریخ است. امروز میتوانم اعلام کنم که 350 میلیون پوند دیگر به تقویت حمایت از رزمندگان اوکراینی در خط مقدم اختصاص میدهیم.»
وی افزود که این مبلغ صرف تأمین رادارهای اضافی، سامانههای ضدتانک و «صدها هزار» پهپاد برای کییف خواهد شد. همچنین بخشی از بودجه برای تعمیر و نگهداری تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین در نظر گرفته شده است.
وزیر دفاع همچنین سال 2025 را نقطه عطفی در بحران اوکراین توصیف کرده و خواستار تلاش هرچه بیشتر کشورهای اروپایی برای حمایت از دولت کییف شد.
این در حالی است که یک روز قبل روزنامه "دیلی تلگراف" گزارش داد که انگلیس در حال بررسی امکان استقرار نیروهای خود در خاک اوکراین بهمدت پنج سال است؛ موضوعی که در حال حاضر در چارچوب «ائتلاف داوطلبان» با شرکای دیگر، از جمله فرانسه، در حال بررسی است. در این گزارش آمده که این ائتلاف به رهبری لندن و پاریس قصد دارد علاوه بر اعزام نیروهای زمینی، از حریم هوایی و دریایی اوکراین نیز محافظت کند و به نیروهای مسلح این کشور «فرصت تنفس» بدهد.
پیشتر، در اوایل ماه مارس، کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، اعلام کرده بود که این کشور بیش از 2 میلیارد دلار کمک نظامی اضافی برای اوکراین در نظر گرفته است. وی تأکید کرد که هدف لندن، تقویت مواضع کییف در مذاکرات احتمالی با مسکو از «جایگاه قدرت» است.
در مقابل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به این واقعیت اشاره کرده که کشورهای اروپایی، برخلاف ایالات متحده، تمایلی به پایان دادن به درگیری در اوکراین ندارند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز هشدار داده که مسکو قاطعانه با استقرار نیروهای موسوم به "حافظین صلح" غربی در خاک اوکراین مخالف است، چرا که این امر میتواند منجر به رویارویی مستقیم میان روسیه و ناتو شود.
انتهای پیام/