تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3971340
شناسه : 3971340
تاریخ :
چالش حمل داروهای مجاز و غیرمجاز برای زائران حج و عمره اقتصاد ایران: بسیاری از زائران حج و عمره به دلیل ابتلا به بیماری و مشکلات مزمن، نیازمند مصرف روزانه داروهای مشخصی هستند اما برخی افراد به دلیل قوانین سختگیرانه عربستان و ناآگاهی از لیست داروهای ممنوعه، از همراه داشتن داروهای روزانه و ضروری خودداری میکنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سفر به سرزمین وحی، یکی از بزرگ‌ترین و دیرینه‌ترین آرزوهای مسلمانان سراسر جهان به‌ویژه ایرانیان محسوب می‌شود؛ سفری که رنگ و بویی آسمانی دارد و روح مؤمنان را به ضیافت الهی می‌برد.

اما این سفر معنوی نیازمند آمادگی‌های خاص و رعایت نکات پزشکی و دارویی به‌ویژه برای زائران سالخورده یا دارای بیماری‌های مزمن نیز است؛ بسیاری از زائران، به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون و سایر مشکلات مزمن، نیازمند مصرف روزانه داروهای مشخصی هستند که در سلامت آنها نقش حیاتی دارند.

با این حال، یکی از نگرانی‌های اصلی این گروه از زائران، حمل دارو به کشور میزبان یعنی عربستان سعودی است، این نگرانی ناشی از قوانین سختگیرانه‌ای است که در رابطه با ورود برخی داروها  به‌ویژه داروهای مخدر یا شبه‌مخدر وجود دارد.

هر ساله فهرستی از داروهای ممنوعه از سوی مسئولان سعودی اعلام می‌شود که شامل انواع داروهای آرام‌بخش قوی، ضد دردهای مخدر، شربت‌ها و قرص‌هایی با ترکیبات خاص است.

آشنایی با این فهرست و درک درست از محدودیت‌های آن، برای زائران اهمیت زیادی دارد تا هم داروهای مورد نیاز خود را به‌درستی تهیه و حمل کنند و هم از بروز مشکل در گمرک یا مواجهه با نهادهای امنیتی عربستان جلوگیری شود.

در دوره اخیر سفرهای عمره که در 19 فروردین پایان یافت، متأسفانه گزارش‌هایی مبنی بر عدم همراه داشتن داروهای ضروری برخی زائران دریافت شده که این مسئله در مواردی سلامتی برخی افراد را در معرض خطر قرار داده است؛ این در حالی است که مسئولان مربوطه بارها بر ضرورت حمل داروهای مورد نیاز شخصی، به میزان کافی، تأکید و لیست تعداد محدودی از داروهایی که همراه داشتن آنها ممنوع است را اعلام کرده اند.

همراه داشتن چه داروهایی برای زائران حج و عمره ممنوع است؟ 

سردار رضا بنی اسدی فر؛ فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا نیز پیش از این اعلام کرده بود که 14 قلم دارو در کشور عربستان ممنوع است که زائران باید با آگاهی نسبت به آن، از همراه داشتن این داروها امتناع کنند.این داروها شامل هیرومرفین، آمپول پتیدین، آمپول مرفین، شربت اکسپکترانت کدئین، قرص و آمپول ترامادون، قرص متیل فنیدات، آمپول و قرص بوپرنورفین، آمپول و قرص دیازپام، قرص استامینوفن کدئین، شربت و قرص متادون است.

طاهر درودی معاون مرکز پزکشی حج، نیز بر همراه داشتن داروهای ضروری زائران تأکید کرد و گفت: زائران باید داروهای مورد نیاز خود را به میزان کافی برای مدت اقامت در عربستان همراه داشته باشند، چراکه به جز داروهای مخدر، هیچ منعی برای حمل داروهای معمولی برای مصرف روزانه وجود ندارد.

وی همچنین پیشنهاد کرد که زائران داروهای همراه خود را در سفر به عربستان به دو بخش تقسیم کنند و یک قسمت را در داخل چمدان و بخشی را در ساک دستی قرار دهند تا اگر بخشی از داروها فراموش یا گم شد، مشکلی برای مصرف دارو به وجود نیاید.

همراه داشتن دارو به اندازه مصرف شخصی برای هیچ زائری ممنوع نیست

معاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ادامه داد: نکته‌ بسیار مهم و حائز اهمیت این است که همراه داشتن دارو به اندازه مصرف شخصی برای هیچ زائری ممنوع نیست نکته مهم دیگر نیز این است که زائران داروها را از جعبه اصلی خارج نکنند؛ خارج کردن دارو از جعبه اصلی و جمع‌آوری آنها در یک بسته ممکن است آنها را در فرودگاه مدینه یا جده با مشکل مواجه کند.

این در حالی است که سازمان حج و زیارت نیز پیش از این با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده بود که « زائرین علاوه بر داروهای مصرفی روزانه، مقداری داروی پرمصرف از قبیل مسکن های خوراکی، پمادها و نظایر آن را که معمولا در داروهای همه خانواده ها وجود دارد، در مدت سفر و به اندازه نیاز همراه داشته باشند تا در موارد ضرورت همانند فرودگاه و مسیرهای بین راهی از آن استفاده کنند».

همچنین « داروهای یخچالی مانند انسولین نیز در کلمن های دستی کوچک به همراه کیسه یخ در ساک دستی زائر همراه وی باشد تا در صورت نیاز در دسترس بوده و شرایط نگهداری آن هم به خوبی مراقبت شود؛ داروهای ممنوعه که منع ورود به کشور عربستان را دارند به چند قلم محدود و از دسته داروهای مخدر و روانگردان هستند بنابراین همراه داشتن سایر داروها به اندازه مصرف هر زائر، نه تنها منعی ندارد، بلکه بر آن تاکید ویژه شده است».

بنابراین زائران باید در وهله اول از لیست داروهای ممنوعه مطلع باشند و در وهله بعدی بدانند می توانند داروهای مصرفی روزانه خود را به میزان کافی همراه داشته باشند و چنانچه داروی مصرفی آنها در لیست داروهای ممنوعه قرار دارد، برای دریافت داروی جایگزین با پزشک خود مشورت کنند.

در آخر به زائران توصیه می شود نسخه پزشک معالج به‌ویژه برای داروهای خاص را به‌عنوان مدرک معتبر در این سفر به همراه داشته باشند.

انتهای پیام/