تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3970795
شناسه : 3970795
تاریخ :
نگاهی به روابط ترکیه و اندونزی؛ رویای آنکارا برای فروش سلاح اقتصاد ایران: ترکیه و اندونزی همکاری خود را در بخش‌های صنایع دفاعی، انرژی، پیمانکاری، بهداشت و کشاورزی تقویت خواهند کرد تا به هدف حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلار در سال برسند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سفر پرابوو سوبیانتو رئیس جمهور اندونزی به ترکیه، بازتاب وسیعی در روزنامه‌ها و رسانه‌های آنکارا داشت. 

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در ماه فوریه به اندونزی رفته بود و این بار پرابوو سوبیانتو به آنکارا رفت تا جراید نزدیک به حزب عدالت و توسعه، سخنان او را به صدر اخبار ببرند و از قول او بگویند: «در جوانی، دو قهرمان بزرگ زندگی من عبارت بودند از سلطان مهمت فاتح و مصطفی کمال آتاترک. به همین خاطر مجسمه هر دو آنها را دارم».

کشور ترکیه ,
رییس جمهور اندونزی در کنفرانس مطبوعاتی با اردوغان، صفاتی در وصف نقش منطقه‌ای ترکیه به کار برد که همیشه برای رییس جمهور این کشور و رسانه‌های نزدیک به حزب او، جذابیت بالایی داشته است. 

با این حال، نگاهی دقیق به آمار و ارقام مربوط به روابط اقتصادی ترکیه و اندونزی، می‌توان دریافت که مبادله تجاری بین این دو کشور در سطح پایینی است و حتی به 2 میلیارد دلار در سال نرسیده است. 

این در حالی است که اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان اسلام، بازار مصرف بزرگی دارد. ولی شرکت‌های ترک، هنوز هم نتوانسته‌اند صاحب بخشی از بازار این کشور شوند.

تاکید بر نقش مشترک ترکیه و اندونزی

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مهمان اندونزیایی خود اعلام کرد: «در سال گذشته 203 هزار گردشگر از اندونزی به ترکیه آمدند و حدود 50 هزار گردشگر از اندونزی بازدید کردند. من معتقدم که این ارقام با افزایش تعداد پروازهای بین خطوط هوایی حامل پرچم ما افزایش خواهد یافت. ما از مشاهده علاقه فزاینده جوانان اندونزی به بورسیه‌های تحصیلی در ترکیه خرسندیم. ما به همکاری با اندونزی در دفاع از پرونده فلسطین ادامه خواهیم داد. ترکیه به همکاری خود با اندونزی در تمامی پلتفرم‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، گروه 20، D8 و MIKTA ادامه می‌دهد. ما از موضع اندونزی در قبال موضوع فلسطین قدردانی می‌کنیم و به همکاری با اندونزی در بازسازی غزه و دفاع از آرمان فلسطین ادامه خواهیم داد».

کشور ترکیه ,

همچنین سوبیانتو رئیس جمهور اندونزی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک ضمن تشکر از استقبال گرم اردوغان و ترکیه و تلاش‌های آنها برای حمایت از همکاری‌های دو کشور، تصریح کرد که در هفتاد و پنجمین سال روابط دیپلماتیک ترکیه و اندونزی، خواستار توسعه روابط و همکاری‌های گسترده‌تر است. 

وی گفت: «من ترکیه را تحسین می‌کنم و شیفته این کشور هستم و چیزهای زیادی از آن یاد می‌گیرم. ترکیه برای ما ادامه امپراتوری عثمانی است و واقعاً برای ما و برای مردم اندونزی الهام بخش است. ما دو کشور، می‌خواهیم یک نیروی سازنده و مثبت در جهان اسلام باشیم. چرا که هر دو کشور تاریخ و دیدگاه‌های مشابهی دارند و از این نظر باید این مسئولیت را بر عهده بگیریم و به عنوان رهبران جنوب جهانی به عنوان شرکای استراتژیک باید مسئولیت ایجاد نظم نوین جهانی را بر عهده بگیریم». 

گفتنی است پیش از کنفرانس مطبوعاتی مشترک، سه توافقنامه بین دو کشور امضا شد. این توافقنامه‌ها شامل یادداشت تفاهم در در زمینه مدیریت بلایا و حوادث غیرمترقبه، همکاری در زمینه‌های رسانه، روابط عمومی و ارتباطات و موافقتنامه همکاری فرهنگی بود. 

سوبیانتو رئیس جمهور اندونزی طی سخنانی در پارلمان ترکیه نیز گفت: از دید مردم اندونزی، ترکیه به عنوان بزرگ‌ترین تمدن مسلمان شناخته می‌شود. کشورهای بزرگ در حال حاضر کشورهای کوچکتر را سرکوب می‌کنند. اما رهبران ترکیه در دفاع از مظلومان و به ویژه فلسطینیان بسیار قوی عمل کرده اند. اندونزی به همراه ترکیه در تلاش است تا برای دفاع از عدالت و حقیقت در دنیای پر از عدم قطعیت، کنار هم بایستند.

اقتصاد کجای بازی است؟

نوری دوغان کارادنیز رئیس شورای تجارت خارجی ترکیه و اندونزی (DEİK) گفته است: «روابط تجاری با اندونزی به سمت سطح 3 میلیارد دلاری پیش می‌رود و با در نظر گرفتن حجم تجاری و صنعتی، این رقم می‌تواند به 10 میلیارد دلار برسد. می‌توان گفت که اندونزی لوکوموتیو کشورهای آسه آن است و با توجه به نزدیک بودن به کشورهایی مانند چین، مالزی، سنگاپور و فیلیپین برای ما مانند یک ناو هواپیمابر است». 

کشور ترکیه ,

همچنین طالب کوچوکجان سفیر ترکیه در جاکارتا گفته است: «ترکیه یکی از اولین کشورهایی بود که استقلال اندونزی را به رسمیت شناخت و این امر باعث تقویت دوستی شد و سال 2025 میلادی، یعنی هفتاد و پنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین دو کشور، گام‌های مهمی برای توسعه روابط موجود برداشته خواهد شد. تا امروز حجم تجارت ترکیه و اندونزی تقریباً 1.5 میلیارد دلار است، اما انتظارات و برنامه‌های ما به عنوان کشورهای عضو گروه 20 افزایش تجارت دوجانبه به 10 میلیارد دلار در سال‌های آتی است و مطالعات زیادی در حال انجام است».

سفیر ترکیه در اندونزی، به این موضوع نیز اشاره کرده که در حال حاضر، 4 هزار و 500 دانشجوی اندونزیایی در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل می‌کنند و اخیراً با حمایت بنیاد معارف، مرکز مطالعات ترکیه در دانشگاه اندونزی تاسیس شده است. 

همچنین مؤسسه فرهنگی یونس امره، که یک سال پیش در اندونزی تأسیس شده، تاکنون برای دو هزار شهروند اندونزی، دوره یادگیری زبان ترکی استانبولی برگزار کرده است. 

توجه به این نکته نیز لازم است که ترکیه برای استفاده از قدرت نرم در توسعه روابط با اندونزی، از سه ابزار مهم استفاده کرده است: 1.جذب دانشجوی اندونزیایی. 2.فروش بیش از 55 سریال تلویزیونی ترکی به اندونزی. 3.فعالیت دینی و آموزش زبان ترکی در اندونزی. 

در سال 2022 میلادی، «شورای مشورتی سطح عالی» بین ترکیه و اندونزی تشکیل شد و اردوغان خواهان آن است که اندونزی، علاوه بر همکاری در حوزه کشاورزی، بهداشت و فولاد،  مشتری دستاوردهای صنایع دفاعی ترکیه شود. 

اردوغان به فکر فروش سلاح است

از آنجایی که رئیس جمهور اندونزی قبلاً وزیر دفاع بوده، علاقه فراوانی به تسلیح و تجهیز ارتش و نظامیان کشورش دارد و ترکیه نیز امیدوار است اندونزی را به مشتری ثابت پهپادها، خودروهای زرهی، ادوات جنگ الکترونیکی و سلاح انفرادی تولیدی خود تبدیل کند.

کشور ترکیه ,

اردوغان به همتای اندونزیایی خود اطمینان خاطر داده که در بخش صنایع دفاعی، مهندسین و تکنیسین های ترکیه می توانند در مراحل پس از فروش تسلیحات نیز به منظور رفع اشکالات فنی همواره در دسترس جاکارتا باشند. 

آمارها نشان داده که اندونزی در حال حاضر در دو بخش دریایی و زمینی و همچنین در بخش رصد پهپادی و جنگ الکترونیک، نیازهای فراوانی دارد و بخش اعظم این نیازها می تواند توسط ترکیه تامین شود. 

آنیندیا نویان باکری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع اندونزی درباره این موضوع گفته است: «حجم تجارت بین دو کشور کافی نیست و باید افزایش یابد. بر این باوریم که خرید تسلیحات از بخش صنایع دفاعی ترکیه می‌تواند نقطه شروع خوبی باشد. کشور ما هم روغن پالم، فولاد و بسیاری از محصولات دیگر را صادر می‌کند و خواهان افزایش صادرات به ترکیه هستیم. از شرکت‌های ترک دعوت می‌کنیم تا در این بخش‌ها در اندونزی سرمایه گذاری کنند. همچنین در بخش صنایع بهداشتی و بیمارستانی، مایلیم بخشی از نیازهایمان را از ترکیه تامین کنیم. امیدواریم در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز همکاری ما افزایش پیدا کند».

انتهای پیام/