تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3970220
شناسه : 3970220
تاریخ :
۴ توصیه سرپرست حجاج ایرانی برای موفقیت روحانیون کاروان‌ها اقتصاد ایران: نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، چهار ویژگی کلیدی برای موفقیت روحانیون کاروان‌ها در حج و عمره را برشمرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، امروز در مراسم آغاز آزمون انتخابی روحانیون اعزامی به کاروان‌های عمره مفرده، با تاکید بر اهمیت این مأموریت، روحانیت کاروان را یکی از سنگین‌ترین اما اثرگذارترین مسئولیت‌های فرهنگی دانست.

وی خطاب به داوطلبان آزمون گفت: به خیمه خدمتگزاری به زائران خانه خدا، حرم پیامبر و اهل‌بیت خوش آمدید. این آزمون، آغاز مسیری است که می‌تواند سال‌ها شما را در جایگاه خادم این راه نورانی قرار دهد.

کار حج، کار سبک و ساده‌ای نیست

نماینده ولی‌فقیه در امور حج با اشاره به شرایط زائران گفت: زائران حج، بعضاً بیش از 20 سال در انتظار این سفر بوده‌اند. بسیاری از آن‌ها با امید به ارتقاء معنوی، خانه و شغل را رها کرده‌اند. در این مسیر، بیش از 90 درصد از زائران تحت هدایت مستقیم یک روحانی هستند که رسالتی سنگین و مهم است.

روحانیِ اثرگذار، آغازگر تحول در زندگی زائر است

حجت‌الاسلام نواب در ادامه گفت: گاهی یک سفر حج یا زیارت عتبات، سرآغاز یک تحول جدی در زندگی فرد می‌شود. زائر با روحانی‌ای که وقت می‌گذارد، دلسوز است و برنامه دارد، پیوندی عاطفی و معنوی برقرار می‌کند؛ گاه تا جایی که برای همراهی با همان روحانی، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد.

وی با اشاره به آیه 10 سوره فاطر «مَن كَانَ یُرِیدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِیعًا» گفت: عزت از آنِ خداست، و راه رسیدن به عزت از کلمه‌ی طیبه و سخن نیکو می‌گذرد. روحانی باید زبانش در خدمت هدایت باشد؛ سخن زیبا، ارتباط گرم، و رفتار متواضعانه، دروازه تأثیرگذاری است.

کلمه طیبه، عمل صالح، اخلاص و خدمت؛ چهار کلید موفقیت

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، چهار ویژگی کلیدی برای موفقیت روحانی حج را چنین برشمرد:

1. سخن نیک و برخورد درست با زائر:

 وی با اشاره به آیه‌ای از سوره فاطر گفت: «کلمه طیبه کلید ارتباط با دل زائر است. باید زیباترین واژه‌ها را برای گفتگو و ارشاد زائران به‌کار برد. امام خمینی (ره) با تعابیر دقیق و احترام‌آمیز، روح تازه‌ای در مخاطب می‌دمید.

2. عمل صالح و رفتار عاملانه:

 حجت‌الاسلام نواب تصریح کرد: وقتی زائر می‌بیند که روحانی کاروان به آنچه می‌گوید عامل است، همراهی بیشتری می‌کند. روحانی باید با رفتار خود درس بدهد.

3. اخلاص در نیت و عهد با امام زمان (عج):

 وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر ارتباط با امام عصر (عج) گفت: کارها با اخلاص بالا می‌رود. اگر نیت برای خدا باشد، خدا نیز عزت خواهد داد.

4. خادمی صادقانه و بی‌منت: 

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین ویژگی روحانی، خادم بودن اوست، افزود: امام راحل می‌فرمود: من دست و بازوی مردم را می‌بوسم. خداوند برای خانه‌اش دو پیامبر، ابراهیم و اسماعیل را مأمور تطهیر کرد؛ ما نیز باید برای زائران خادمان راستین باشیم.

کار روحانی کاروان؛ تأثیرگذارتر از هر مسئولیت دیگر

حجت‌الاسلام نواب تأکید کرد: اگر از من بپرسند بهترین جایگاه در مجموعه بعثه چیست، می‌گویم "روحانی کاروان بودن". ارتباط با مردم، پاسخ‌گویی به مسائل شرعی و تربیتی زائر، همان مسیر انبیاست و اثرگذاری‌اش مستقیم و سریع است.

وی افزود: روحانی کاروان باید مثل فرشته نجات باشد؛ وقتی زائری بین طواف یا اعمالش دچار تردید می‌شود، اوست که باید راه نجات و آرامش را نشان دهد.

روحانی باید خادمی را الگو بگیرد

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به الگوی خادمی دو پیامبر بزرگ در خانه خدا (حضرت ابراهیم و اسماعیل علیهماالسلام) گفت: خداوند برای خانه‌اش از پیامبران خادم خواسته، پس ما نیز اگر بخواهیم در این مسیر عزیز باشیم، باید خادم واقعی زائران خدا باشیم. این خادمی است که عزت می‌آورد.

وی همچنین گفت: این عزیزانی که برای حج یا اربعین می‌آیند، در حقیقت به دنبال خدا و امام حسین(ع) هستند. ما باید خادم کسانی باشیم که راه خدا را در پیش گرفته‌اند.

در پایان، حجت‌الاسلام نواب از همه حاضران در جلسه و همچنین افرادی که به‌صورت برخط سخنان او را دنبال کردند، قدردانی کرد و از آن‌ها خواست در نظرسنجی‌های فرهنگی شرکت کنند تا زمینه بهبود و ارتقاء برنامه‌ها فراهم شود.

انتهای پیام/