تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3968252
شناسه : 3968252
تاریخ :
عقب‌ماندگی طرح هادی در کردستان نیازمند اعتبار جهشی است اقتصاد ایران: سنندج- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه مسکن روستایی و شهری، کمبود اعتبار را چالش اصلی در اجرای طرح هادی دانست.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، سعید رسولی بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سرمایه گذاری برای تولید شعار راهبردی برای مردم است و مکملی برای تحقق شعار سال و برنامه اولویت دار بنیاد و سایر دستگاه‌ها است که باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان عنوان کرد: با تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آسیب شناسی خوبی از سوی امام خمینی (ره) شکل گرفت و اهداف بلند از طرف ایشان برای ایجاد سرپناه با محوریت محرومین و جلب مشارکت مردمی برای احداث مسکن محرومین وجود داشت.

وی یادآور شد: تا امروز ۵ هزار ۲۷۰ واحد مسکن شهری و روستای که اولویت کار بنیاد بوده تحویل داده شده است.

بازنگری طرح هادی در ۳۰ روستای کردستان طی یکسال اخیر

رسولی تصریح کرد: سند توسعه روستایی و مطالعات روستایی و ساماندهی روستاهای بالای ۲۰ خانوار در اجرای طرح هادی انجام شده و در یک سال اخیر هم ۳۰ روستای دیگر بر اساس نیاز روستاها بازنگری شده است.

وی گفت: تاکنون در اجرای طرح هادی ۴۶۰ روستا بازنگری شده و در راستای توسعه روستا و بازگشت مردم به روستا و مهاجرت معکوس فعالیت‌های مهم و به حق در روستاها انجام شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اذعان کرد: امکانات خوبی در روستا و ساماندهی آن شکل گرفته و ۷۲۰ روستا از نعمت اجرای طرح هادی برخوردار هستند و شاخص استان ۵۵ درصد است.

رسولی اظهار کرد: اجرای طرح هادی استان با اختلاف ۱۲ درصدی عقب ماندگی که به دلیل کمبود اعتبار است نیازمند اعتبارات جهشی است که می‌تواند این درصد را جبران کند و یا حتی پیش بیفتد.

وی گفت: این درصد با نگاه ویژه مدیران و کمک‌های آنها در سال قبل به میزان ۷ درصد جبران شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان ادامه داد: طرح هادی روستایی با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سالیان قبل و در ۲۸۰ نقطه اجرا شد و در سال جاری هم برنامه‌های خوبی داریم که ۲۰۵ میلیارد تومان تا امروز برای ۲۵۸ روستا تعریف پروژه تخصیص گرفتیم.

صدور ۹۹ هزار و ۵۰۰ جلد سند مالکیت روستایی در کردستان

رسولی افزود: در بحث صدور اسناد مالکیتی هم تا امروز ۹۹ هزار و ۵۰۰ جلد سند صادر و تحویل روستاییان شده و شاخص استان ۷۶ درصد است و در بحث صدور اسناد مالکیتی سالانه صدور ۴ تا ۵ هزار جلد مالکیت روستایی در حال انجام است.

وی بیان کرد: عملکرد فعالیت صدور سند در سال گذشته ۳ هزار و ۵۵۰ جلد بود و فعالیت در راستای بازگشت معکوس و تثبیت جمعیت، توسعه الحاقات اراضی به روستا در ۱۶۰ قطعه زمین واگذاری داشتیم.

وی یادآور شد: در اجرای طرح نهضت ملی هم ۳ هزار و ۱۲۰ واحد تعریف شده و ۲ هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی در شهرستان‌ها عملیات اجرای آن شروع شده که ۵۱۰ واحد آن به اتمام رسیده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان بیان کرد: در شهرستان‌های کامیاران، قروه، دهگلان، بیجار و دیواندره برای اجرای نهضت ملی تکلیف شده و تا ۷۲ درصد پروژه‌ها پیشرفت داشته است.

سهمیه مسکن محرومان کردستان امسال ۱۴۰۰ واحد است

رسولی افزود: سهمیه استان در ساخت مسکن محرومین هزار و ۴۰۰ واحد است که اگر توسط اداره راه و شهرسازی تأمین زمین شود ما مابقی را می‌سازیم که متأسفانه تاکنون ۹ واحد آن تأمین شده است.

وی ادامه داد: یک پروژه ۶۰ واحدی مسکن در استان داریم که ۴۰ واحد آن در سنندج در حال اجرا است و تا بهار به اتمام می‌رسد و ۲۰ واحد هم در بانه که منابع داخلی آن توسط بنیاد انجام می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اذعان کرد: این بنیاد همچنین خود محور در راستای تأمین مجتمع شهری هم اقدام می‌کند و ۲۵۰ واحد در سال جاری در سنندج و از خرداد امسال کلنگ زنی آن آغاز می‌شود.

رسولی گفت: فعالیت مهم دیگر بنیاد احداث و ساخت مسکن روستایی است که با توجه به هدف بلند مدت دولت‌ها ۵۸ هزار و ۱۰۰ مسکن در استان یعنی ۴۷ درصد شاخص عملکردی انجام شده است.

وی بیان کرد: ۴۷ درصد مسکن روستایی ساخته شده توسط بنیاد با دوام و مهندسی شده و مقاوم در برابر بلایا انجام شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان گفت: در بحث بازسازی مسکن روستایی تسهیلات به ۴۰۰ میلیون و بدون بهره و ۲۰ ساله رسیده و سالانه ۴ هزار مقاوم سازی روستایی انجام می‌شود که سال قبل ۳ هزار و ۵۵۰ واحد مقاوم سازی یا نوسازی شدند.

رسولی اذعان کرد: تقاضای ما از بانک‌ها این است که تسهیلات به موقع پرداخت شود تا در فصل کاری پروژه‌ها اجرایی شود.

لزوم آسیب‌شناسی در مسکن روستایی

وی گفت: از مزایای کارهای بنیاد در روستاها انجام آسیب شناسی در مسکن روستایی است و در بازسازی و نوسازی روستایی در بخش غربی ۲۰ درصد و در بخش شرقی هم ۷۰ درصد است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان گفت: با اینکه عدالت اجتماعی در پرداخت تسهیلات به نوسازی روستایی وجود دارد اما سه روستای مریوان، کامیاران و سروآباد استفاده از این تسهیلات، نوسازی مسکن آنها زیر ۲۰ درصد است.

رسولی اذعان کرد: همچنین بنیاد ۴۸۶ واحد برای مددجویان کمیته امداد مسکن ساخته و یا تسهیلات، بلاعوض داده و ۱۲۹ واحد برای مددجویان بهزیستی ساخته است.

وی گفت: برای خانواده‌های ۲ معلول هم ۱۴۲ واحد ساختیم و در کنار اینها تکلیف جدید به ما اضافه شده که اجرای طرح آبادانی و پیشرفت روستایی در راستای اقتصاد و ماندگاری جمعیت در حال انجام است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اذعان کرد: ایجاد شبکه یک پارچه روستا و شهر و ایجاد توسعه پایدار در روستا و اشتغالزایی در این طرح جدید مطرح است.

تعریف ۱۸۹ پروژه اشتغالزایی در روستای خانی آباد مریوان

رسولی یادآور شد: ۱۸۹ پروژه اشتغالزایی در روستای خانی آباد مریوان تعریف شده و اشتغالزایی برای ۲۵۵ نفر با کارگاه‌های حصیربافی، کارگاه قارچ، خیاطی انجام شده است.

وی بیان کرد: در هفته بنیاد هم ۱۰۷ واحد محرومین در قروه، سنندج، سقز انجام می‌شود، ۲۳ پروژه طرح هادی با اعتبار ۵۶ میلیارد تومان، و ۳ هزار و ۵۵۰ مین سند هم تحویل داده می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان ادامه داد: بهره‌برداری از ۳۷۶ مین واحد محرومین هم انجام می‌شود و ۵۱۰ واحد شهری تا پایان سال از یک هزار و ۲۰۰ واحد شهری را تحویل می‌دهیم.