ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هر ساله روز جهانی بهداشت در روز 7 آوریل (مصادف با 18 فروردین) به منظور جلب توجه جهان به موضوع بهداشت جهانی برگزار میشود.
سازمان جهانی بهداشت شعار روز جهانی بهداشت امسال را «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش» تعیین و از دولتها و جامعه بهداشت و درمان درخواست کرده تا تلاشهای خود را برای پایان دادن به مرگهای قابل پیشگیری مادران و نوزادان افزایش دهند و سلامت و رفاه طولانیمدت زنان را در اولویت قرار دهند.
این سازمان طی بیانیهای به مناسبت روز جهانی بهداشت، بر کمک به بقا و شکوفایی زنان و نوزادان در کشورها تأکید و اعلام کرده است که متأسفانه، براساس تخمینهای موجود، هر ساله نزدیک به 300 هزار زن به دلیل بارداری یا زایمان جان خود را از دست میدهند، در عین حال بیش از 2 میلیون نوزاد در ماه اول زندگی خود فوت میکنند و حدود 2 میلیون نوزاد دیگر مرده به دنیا میآیند این در حالی است که مرگهای گفته شده قابل پیشگیری هستند.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت تقریباً یک مرگ قابل پیشگیری زنان و نوزادان در هر 7 ثانیه در جهان رخ میدهد. همچنین براساس روندهای کنونی، آمار تکاندهندهای وجود دارد که نشان میدهد 4 کشور از هر 5 کشور برای دستیابی به اهداف بهبود بقا مادران تا سال 2030 در مسیر درستی حرکت نمیکنند. همچنین یک سوم از کشورها قادر نخواهند بود اهداف کاهش مرگ و میر نوزادان را محقق کنند.
این سازمان در بیانیه خود تأکید کرده که سیستمهای بهداشتی باید تکامل یابند تا مسائل بهداشتی متعددی که بر سلامت مادران و نوزادان تأثیر میگذارند را مدیریت کنند. این مسائل تنها به مشکلات مستقیم زایمان محدود نمیشود بلکه شامل اختلالات سلامت روان و بیماریهای غیرواگیر نیز میشود.
وضعیت مرگ و میر مادران باردار در ایران
براساس اطلاعات موجود در سازمان جهانی بهداشت، نسبت مرگ و میر مادران (به ازای هر 100,000 تولد زنده) در ایران در سال 2020 به 22 نفر در هر 100 هزار نفر رسیده است.
نمودار زیر نیز وضعیت مرگ و میر مادران باردار در ایران را نسبت به کشورهای منطقه نشان میدهد.
همچنین میانگین مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده در سال 2020 میلادی معادل 10 نفر بوده است که نسبت به دهههای گذشته روند کاهشی با شتابی داشته است.
نمودار زیر میزان مرگ و میر نوزادان در ایران را نسبت به کشورهای منطقه نشان میدهد.
انتهای پیام/