به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران به نقل از فورچون، بانک جیپیمورگان چیس اعلام کرد که انتظار دارد اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی تحت تأثیر تعرفههایی که طی روزهای اخیر از سوی دولت ترامپ اعلام شد، وارد رکود شود.
مایکل فرولی، اقتصاددان ارشد این بانک در امور آمریکا، روز جمعه در یادداشتی به مشتریان نوشت: اکنون پیشبینی میکنیم تولید ناخالص داخلی واقعی، تحت فشار تعرفهها منقبض شود و برای کل سال (براساس رشد سهماهه چهارم نسبت به سهماهه چهارم سال قبل)، رشد اقتصادی واقعی به منفی ۰.۳ درصد برسد، در حالیکه قبلاً عدد ۱.۳ درصد پیشبینی شده بود.
فرولی همچنین گفت: انتظار میرود که این کاهش فعالیت اقتصادی پیشبینی شده، روند اشتغال را کند کرده و در نهایت نرخ بیکاری را به ۵.۳ درصد برساند.
اعلام تعرفههای گسترده از سوی دونالد ترامپ در روز چهارشنبه علیه شرکای تجاری آمریکا در سراسر جهان باعث شد شاخص اساندپی ۵۰۰ به پایینترین سطح خود در یازده ماه اخیر سقوط کند و در دو روز پایانی هفته، ۵.۴ تریلیون دلار از ارزش بازار را از بین ببرد.
پیشبینی جیپیمورگان در کنار بازنگریهای مشابه دیگر بانکها منتشر شد.
از زمان اعلام تعرفهها، بانکهای بزرگ پیشبینیهای رشد اقتصادی آمریکا را برای سال جاری کاهش دادهاند. روز پنجشنبه، بانک بارکلیز اعلام کرد که انتظار دارد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵ منقبض شود که به معنای وقوع یک رکود اقتصادی است.
روز جمعه، اقتصاددانان بانک سیتیگروپ پیشبینی رشد امسال را به ۰.۱ درصد کاهش دادند و اقتصاددانان یوبیاس نیز رقم خود را به ۰.۴ درصد رساندند.
جاناتان پینگل، اقتصاددان ارشد یوبیاس در یادداشتی نوشت: انتظار داریم واردات آمریکا از جهان بیش از ۲۰ درصد کاهش یابد که عمدتاً در چند فصل آینده رخ خواهد داد و سهم واردات از تولید ناخالص داخلی را به سطح قبل از سال ۱۹۸۶ بازمیگرداند.
وی افزود: شدت اقدامات در سیاست تجاری، نیاز به اصلاحات اقتصادی قابل توجهی در سطح کلان برای اقتصاد ۳۰ تریلیون دلاری را نشان میدهد.
فرولی همچنین پیشبینی کرد که فدرالرزرو در ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز خواهد کرد و در هر نشست تا ژانویه به کاهش آن ادامه خواهد داد و نرخ بهره را از محدوده کنونی ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد به ۲.۷۵ تا ۳ درصد کاهش خواهد داد.
این کاهشها در حالی رخ خواهد داد که انتظار میرود نرخ تورم اصلی (بهعنوان شاخصی از فشارهای زیرساختی قیمتها) تا پایان سال از سطح کنونی ۲.۸ درصد به ۴.۴ درصد برسد.
فرولی در یادداشت خود نوشت: اگر پیشبینی رکود همراه با تورم ما محقق شود، برای سیاستگذاران فدرالرزرو یک معضل ایجاد خواهد شد. ما معتقدیم ضعف قابل توجه در بازار کار در نهایت غالب خواهد بود، بهویژه اگر به کاهش رشد دستمزدها منجر شود و به کمیته (بازار آزاد فدرال) اطمینان دهد که چرخه افزایش قیمت-دستمزد در حال شکلگیری نیست.
روز جمعه، جروم پاول، رئیس فدرالرزرو گفت: احساس ما این است که نیازی به عجله در تغییر نرخها وجود ندارد.
اظهارات وی پس از انتشار تازهترین گزارش اشتغال توسط اداره آمار کار آمریکا بیان شد که در آن، اشتغال قوی در ماه مارس و افزایش جزئی نرخ بیکاری به ۴.۲ درصد گزارش شده بود.
براساس معاملات بازار آتی، سرمایهگذاران انتظار دارند تا پایان سال، نرخ بهره یک درصد کامل کاهش یابد.