تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x3966493
شناسه : 3966493
تاریخ :
«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟ اقتصاد ایران: این روزها که بازار اس‌یووی‌ها و کراس‌اوورها با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است، خودرویی در بازار برتری خواهد داشت که از نظر ایمنی بتواند ستاره بیش‌تری را به خود اختصاص دهد. اواخر سال ۲۰۲۴ میلادی بود که موسسه مطرح اروپایی یوروانکپ، اس‌یووی کراس‌اوور میان‌سایز مزدا یعنی CX-۸۰ و اس‌یووی کراس‌اوور محبوب کره‌ای‌ها یعنی سانتافه را مورد ارزیابی قرار داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

مزدا CX-۸۰ - قیمت پایه: ۵۴ هزار و ۹۵۰ دلار

مزدا CX-۸۰ (نسخه استاندارد) ۵ ستاره درخشان ایمنی را از آنِ خود کرد و هیوندای سانتافه هم با پکیج ایمنی توانست به چنین جایگاهی دست یابد.

۱۸ آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی بود که کمپانی مزدا از اس‌یووی کراس‌اوور میان‌سایز لاکچری خود با نام CX-۸۰ رونمایی کرد. زبان جدید طراحی مزدا به‌خوبی در استایل این بلندقامت جذاب دیده می‌شود. به لطف استفاده از احجام سیال و سطوح منحنی، شاهد استایل پخته و نافذی از این خودرو هستیم.

جالب است بدانید که CX-۸۰ در سال ۲۰۲۴ جزو محبوب‌ترین و باکیفیت‌ترین خودروها در کلاس خود در بازار ایالات‌متحده بود. با نگاهی به پروفیل این خودرو، بهره‌گیری از احجام سیال، سطوح منحنی و تقاطع‌ها به‌خوبی مشاهده می‌شود. پوزه کشیده و استفاده از رینگ‌های ۲۰ اینچی نیز سبب شده است شاهد یک اس‌یووی کراس‌اوور میان‌سایز بسیار جذاب و لوکس باشیم. در نمای جلو، چراغ‌های مشابه قطره آب با LED های نواری باریک (که در انتهای آن طراحی و به جلوپنجره ۷ ضلعی ختم می‌شود) و طراحی دریچه‌های عمودی درون سپر، چهره کاملا اسپرت و جسورانه‌ای به CX-۸۰ می‌بخشند.

در نمای عقب نیز شاهد چراغ‌های کشیده‌ای با گرافیک LED ها به‌فرم L کشیده و یک حجم‌پردازی صریح هستیم که در مجموع، نمای زیبا و چشم‌نوازی را برای CX-۸۰ به ارمغان می‌آورند. طراحی داخلی این بلندقامت جذاب مزدا نیز جزو زیباترین کابین‌های ۲۰۲۴ است. سبک طراحی این خودرو مینیمال و مدرن است.

یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی افقی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی و یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی دیگر برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) فضای کاملا مدرنی را در کابین این خودرو به‌وجود آورده است. طراحی دریچه‌های عمودی طرفین داشبورد به همراه دریچه‌های ذوزنقه‌ای میانی، هارمونی خوبی را ایجاد کرده است.

از طرفی پنل دیجیتالی سیستم تهویه‌مطبوع جذابیت فضای داخلی را دوچندان می‌کند. طراحی غربیلک‌فرمان اسپرت خوش‌دست مزدا، طراحی دو پدال شیفتر پشت فرمان و دسته‌دنده کوچک و موس میانی سبب شده است رانندگی با این خودرو بسیار هیجان‌انگیز باشد.

در زمینه ایمنی، به‌لطف طراحی نسل جدید شاسی از متریال آلومینیوم و پنل‌های فولاد بهینه‌سازی‌شده مستحکم سبک، ضربات وارده به این خودرو به‌خوبی جذب می‌شوند. مزدا CX-۸۰ از نظر فنی به‌پیشرانه‌های ۶ سیلندر خطی ۳.۳ لیتری بنزینی توربو، ۶ سیلندر خطی ۳.۳ لیتری توربو دیزل و ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری پلاگین-هیبرید مزین شده است.

«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟

قوی‌ترین مدل این خودرو از پیشرانه ۶ سیلندر خطی ۳.۳ لیتری توربوشارژ ای-اسکای اکتیو جی با سیستم پاشش سوخت مستقیم و ساختار هیبرید متوسط برخوردار است. این پیشرانه می‌تواند ۲۸۰ اسب‌بخار قدرت و ۴۵۰ نیوتون‌متر گشتاور فراهم آورد.

از مهم‌ترین امکانات رفاهی مزدا CX-۸۰ می‌توان به: سیستم کمکی هوشمند رانندگی مبتنی بر سطح دو و نیم بهینه‌سازی خودران، کروزکنترل تطبیقی پیشرفته، سیستم پیشگیری از برخورد از جلو و عقب، سیستم هشدار انحراف از مسیر، پایش هوشمند نقاط‌کور، دوربین ۵۴۰ درجه Full HD، سیستم پارک هوشمند، سیستم راه‌اندازی و استارت خودرو از راه دور، سیستم تهویه‌مطبوع دوگانه با کانال‌های مجزا برای سرنشینان ردیف دوم و سوم، شارژر وایرلس و سقف پانورامیک اشاره کرد.

ایمنی

مزدا CX-۸۰ به‌لطف طراحی سازه جدید شاسی و بدنه و استفاده از ایربگ‌های نسل جدید، در چهار بخش ایمنی بزرگسال، کودک، عابرپیاده و سیستم‌های کمکی ایمنی تست‌های موسسه یوروانکپ به‌ترتیب از ۱۰۰ امتیاز ۹۲ امتیاز، ۸۸ امتیاز، ۸۴ امتیاز و ۷۹ امتیاز را کسب کرد. بر این اساس این خودرو موفق به‌دریافت ۵ ستاره درخشان ایمنی شده است.


پورشه ماکان - قیمت پایه: ۶۲ هزار و ۹۰۰ دلار

پورشه ماکان جزو پرطرفدارترین اس‌یووی کراس‌اوورهای کامپکت بازار جهانی است که از سال ۲۰۱۴ میلادی تا به امروز روی خط‌تولید این اسپرت‌ساز اشتوتگارتی قرار دارد. ۲۵ ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی بود که نسل دوم این اس‌یووی کراس‌اوور کامپکت اسپرت به‌صورت رسمی از سوی پورشه معرفی شد.

«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟

دومین نسل ماکان، بر پایه و اساس زبان جدید طراحی پورشه شکل گرفته که از نظر طراحی همچنان شاهد احجام سیال و مجموعه‌ای از سطوح منحنی هستیم. پوزه این خودرو نسبتا کشیده بوده که با احجام سیال و ستون C نسبتا کشیده و فرم کوپه‌مانند، حالت کراس‌کوپه دارد.

رینگ‌های ۲۰ ، ۲۱ و ۲۲ اینچی نیز جذابیت این کراس‌کوپه تمام‌الکتریکی را دوچندان می‌کنند. جالب است بدانید که نسل دوم ماکان به‌صورت تمام‌الکتریکی یا EV به‌تولید رسیده است. در نمای جلو نیز همچنان شاهد طراحی زیبای پورشه هستیم. چراغ‌های مربع‌شکل با LED های چهارگانه، بخش دی لایت را تشکیل داده که در کنار طراحی چراغ‌های اصلی درون سپر، سبک جدیدی از طراحی پورشه را در اوج اسپرت بودن، به‌نمایش می‌گذارد. در نمای عقب نیز شاهد طراحی آشنای پورشه هستیم. حجم‌پرداری صریح و طراحی چراغ‌های باریک LED نواری، نمای زیبایی به‌ماکان جدید بخشده است.

همچنین اضافه شدن اسپویلر فعال روی درِ صندوق‌عقب و دریچه‌های هوای فعال درون سپر جلو، سبب بهبود آیرودینامیک این خودرو و رسیدن ضریب درگ آن به عدد ۰.۲۵ شده است. کابین ماکان تمام‌الکتریکی، بسیار جذاب و نوآورانه است.

یک کلاستر ۱۲.۶ اینچی منحنی در مقابل راننده، یک نمایشگر ۱۰.۹ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی و یک نمایشگر ۱۰.۹ اینچی دیگر برای سرنشین دوم در نظر گرفته شده است تا فضای کاملا مدرنی در کابین این خودرو ایجاد شود. از طرفی طراحی دریچه‌ها و پنل دیجیتالی تنظیمات سیستم تهویه‌مطبوع با دکمه‌های پیانویی، سقف پانوراما و نورپردازی LED از جمله ویژگی‌های دیگر کابین ماکان جدید است.

طراحی غربیلک‌فرمان سه شاخه خوش‌دست پورشه به همراه صندلی‌های اسپرت جلو، رانندگی با این خودرو را بسیار هیجان‌انگیز می‌کند. ماکان تمام‌برقی در قوی‌ترین نسخه خود یعنی توربو، دو موتور الکتریکی سنکرون مغناطیس دائم (یکی در محور جلو و دیگری در محور عقب) دارد.

بر این اساس و باتوجه به‌نصب پک باتری‌های لیتیوم-نیکل-منگنز-کبالت اکسید با ظرفیت ۸۵ کیلووات-ساعتی، این خودرو می‌تواند حداکثر ۶۳۰ اسب‌‎بخار قدرت و ۱۱۳۰ نیوتون‌متر گشتاور فراهم آورد. شتاب حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت این خودرو نیز در ۳.۳ ثانیه حاصل می‌شود و حداکثر سرعت آن به ۲۶۰ کیلومتر برساعت می‌رسد.

ایمنی

پورشه ماکان تمام‌برقی از نظر ایمنی در سطح بالایی قرار دارد. این کراس‌کوپه، تمام برقی بوده و لازم است تمام استانداردهای های-تک به‌خوبی در آن رعایت شود. براساس آن‌چه کمپانی پورشه اعلام کرده است، سازه بدنه این خودرو مونوکوک بوده که از آلومینیوم و پنل‌هایی که بر اساس فولاد نسل جدید ساخته شده‌اند، شکل گرفته است.

«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟

با در نظر گرفتن این مهم و نصب سیستم‌های فوق پیشرفته و ایربگ‌های نسل جدید، این خودرو در تست‌های موسسه یوروانکپ توانست در چهار بخش ایمنی بزرگسال، کودک، عابرپیاده و سیستم‌های کمکی ایمنی از ۱۰۰ امتیاز، به‌ترتیب ۹۰ امتیاز، ۹۰ امتیاز، ۸۳ امتیاز و ۷۸ امتیاز را کسب کرده و به ۵ ستاره ایمنی درخشان دست یابد.


هیوندای سانتافه - قیمت پایه: ۳۴ هزار و ۳۰۰ دلار

سانتافه را باید محبوب‌ترین اس‌یووی کراس‌اوور هیوندای دانست که از سال ۲۰۰۰ میلادی تا به‌امروز روی خط‌تولید این کمپانی خودروساز قرار دارد. ۱۷ جولای سال ۲۰۲۳ میلادی بود که این کمپانی کره‌ای از نسل پنجم سانتافه در قالب یک اس‌یووی کراس‌اوور جعبه‌ای (باکسی) رونمایی کرد. نسل پنجم سانتافه مطابق با ترند روز طراحی خودرو ساخته شده و شکلی جعبه‌ای دارد.

«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟

به‌گفته‌ بسیاری از کارشناسان صنعت‌خودرو، این نسل از سانتافه به‌دلیل استفاده از سطوح تخت و حالت جعبه‌ای بدنه، مشابه محصولات لندروور است. با نگاهی به پروفیل این خودرو، شاهد گل‌گیرهای مربع‌شکلی هستیم که استفاده از مجموعه‌ای از سطوح تخت، حس جعبه‌ای بودن را به بیننده القا می‌کند.

طراحی نمای جلو نیز بسیار نوآورانه است. طراحی چراغ‌های مربع‌شکل جلو با فرمت H شکل LED و جلوپنجره مستطیل‌شکل افقی با نورپردازی LED چهره جذاب و جوان‌پسندی ایجاد کرده است.

اما در نمای عقب، برخلاف نمای جلو که بسیار جذاب است، طراحی چراغ‌های مستطیل‌شکل با LED هایی به‌فرم حرف H و طراحی تخت نمای عقب، چندان جلب‌توجه نمی‌کند. کابین سانتافه جدید نیز مشابه محصولات لندروور است. یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) و یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی در نظر گرفته شده که در کنار پنل تنظیمات الکترونیکی با دو دکمه روتاری برای سیستم تهویه‌مطبوع، فضای کاملا مدرنی را به‌وجود آورده است.

همچنین طراحی دریچه‌های سراسری و جعبه‌ای‌شکل داشبورد، فضای زیبایی را به‌وجود آورده است. طراحی غربیلک‌فرمان سه شاخه به‌همراه دسته‌دنده زیر آن، رانندگی بسیار هیجان‌انگیزی را به‌راننده این خودرو ارائه می‌دهد. از نظر مشخصات فنی، این خودرو در قوی‌ترین مدل خود از یک موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۵ لیتری اسمارت استریم توربوشارژ با سیستم پاشش سوخت مستقیم برخوردار است که حداکثر ۲۷۷ اسب‌بخار قدرت و ۴۲۲ نیوتون‌متر گشتاور به‌ارمغان می‌آورد. این قدرت و گشتاور به‌کمک گیربکس ۸ سرعته دوکلاچه تر DCT به‌چهار چرخ منتقل می‌شود.

ایمنی

«مزدا» چگونه «هیوندای» را پشت سر گذاشت؟

طراحی شاسی نسل جدید در سانتافه نسل پنجم و نصب ایربگ‌های جدید میانی توانسته این بلندقامت محبوب کره‌ای را به ایمن‌ترین خودرو در کلاس خود بدل سازد. از طرفی این خودرو با نصب پکیج ایمنی توانسته در تست‌های یوروانکپ در چهار بخش ایمنی بزرگسال، کودک، عابرپیاده و سیستم‌های کمکی ایمنی به‌ترتیب از ۱۰۰ امتیاز، ۸۴ امتیاز، ۸۸ امتیاز، ۷۷ امتیاز و ۷۹ امتیاز را کسب کند. با در نظر گرفتن این امتیازها، این خودرو توانسته ۵ ستاره ایمنی را در کارنامه خود به‌ثبت برساند.