کتاب حاضر تلاش دارد روایتی باشد از سبک زندگی بانوی دو عالم، حضرت فاطمه(س) و امیرالمؤمنین، امام علی(ع). نویسنده در این کتاب کمحجم، با قلمی ساده بخشهایی از زندگی مشترک این دو بزرگوار را برای مخاطب امروز روایت میکند. حکایتهای ذکر شده در کتاب، کوتاه و خواندنی ارائه شدهاند؛ به طوری که مخاطب در کمترین زمان ممکن برشی از زندگی ایشان را مطالعه میکند.
قهرمانی ضمن ارائه احادیث در برخی روایتها، تلاش کرده است الگویی عملی از زندگی مشترک حضرت زهرا و امام علی(ع) ارائه دهد. صبر، احترام متقابل، ایمان، مسئولیتپذیری، علماندوزی، ایثار و حفظ حریم خانواده از جمله پیامهای روایتهای مندرج در کتاب حاضر است.
در بخشهایی از این اثر آمده است:
بهترین چیز برای زنان را بگویید؟ از مردان و زنان حاضر در مسجد، هیچکس نتوانست پاسخی شایسته و درست به این پرسش پیامبر(صلی الله علیه و آله) بدهد. علی(علیه السلام) پرسش را به خانه آورد و از زهرا(سلام الله علیها) نظر خواست؛ بهترین چیز برای زنان آن است که [بیدلیل] در معرض اختلاط با مردان نباشند.
فردا علی (علیه السلام) پاسخ را در مسجد به محضر رسول مهربانی عرضه کرد. لبخند رضایت بر لبان نازنین ایشان نقش بست.
علی جان! چرا دیروز این سخن را نگفتی؟
این پاسخ دخترتان است.
پیامبر(صلی الله علیه و آله)سرشار از شادمانی شد و گفت : فاطمه، پارۀ تن من است.
***
شوخی با مولا
چهرۀ حسن (علیه السلام) بیشتر شبیه پدر بود و حسین(ع) شبیه مادر و پدربزرگ. آن روز، بچهها علاوه بر بازیهای سالم و درسهای زندگی، آموزش محبت و خندۀ حلال هم داشتند. حسن (ع) روی زانوی پدر نشسته بود، حسین(ع) هم در آغوش فاطمه (س) فاطمه (س) حسین (ع) را نوازش میکرد و لبخندزنان میگفت: «انتَ شبیه باَبی، لَستَ شَبیه بِعَلی »؛ تو شبیه پدرم هستی ، نه شبیه پدرت.
علی(ع) مولا هم شاد از شوخی زهرا (س) حسن (ع) را نوازش میکرد و از شادی اعضای خانواده، لبخند بر لب داشت.