تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاست
لینک : econews.ir/5x3965260
شناسه : 3965260
تاریخ :
تقویت «دیپلماسی اقتصادی» اولویت دستگاه دیپلماسی اقتصاد ایران: کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: مهم ترین اولویت دستگاه دیپلماسی در سال جدید باید تقویت دیپلماسی اقتصادی باشد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، «محسن پاک آئین»، با اشاره به اولویت‌های دستگاه دیپلماسی در سال جدید، اظهار داشت: با توجه به راهبرد نظام برای مقاوم سازی اقتصادی در چارچوب نظریه «اقتصاد مقاومتی» که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، و همچنین با توجه به مشکلات اقتصادی کشور و عدم وجود اراده در کشورهای اروپایی و آمریکا جهت لغو تحریم‌های ظالمانه، لذا مهم‌ترین اولویت دستگاه دیپلماسی در سال جدید تقویت دیپلماسی اقتصادی است.

وی ادامه داد: ما از مسیر دیپلماسی اقتصادی و تعامل با کشورهای دوست که تعدادشان زیاد است، می‌توانیم در چارچوب افزایش صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه گذاری، بهره برداری از همکاری‌های ترانزیتی و حمل و نقل، افزایش درآمد گردشگری از مسیر ایجاد تسهیل ورود توریست‌های خارجی در ایران، تسهیل در امر صدور روادید، کشت فراسرزمینی در کشورهای دوست و … اقتصاد کشور را تقویت کنیم؛ لذا در این راستا باید دیپلماسی اقتصادی را فعال کنیم.

کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: در این مسیر آموزش رایزن‌های اقتصادی که از وزارت خارجه به سفارتخانه‌ها اعزام می‌شوند و همچنین افزایش وابسته‌های بازرگانی که از سوی وزارت صمت به کشورهای هدف اعزام می‌شوند، ضرورت دارد؛ در عین حال نیز همکاری تنگاتنگ میان وزارت‌خارجه و بخش خصوصی برای یافتن بازارهای جدید برای کالاهای ایرانی بایستی در اولویت برنامه‌های دستگاه دیپلماسی باشد.

فلسطین همچنان مسئله اول دنیا باشد

پاک آئین با اشاره به اولویت دیگر دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: باتوجه به تحولات غرب آسیا و بخصوص جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و مردم غزه، رویکرد وزارت خارجه در سال جدید باید این باشد که همچنان مسئله فلسطین مسئله اول دنیا و جهان اسلام باشد و با اعمال دیپلماسی فعال تلاش شود که کشورهای مسلمان بر رژیم صهیونیستی اعمال فشار کنند.

سفیر سابق ایران در آذربایجان با اشاره به تحولات سوریه، افزود: این تحولات اهمیت بسیاری دارد و پس از سقوط بشار اسد شاهد این هستیم که بی ثباتی عظیمی کشور سوریه را فراگرفته است. رژیم اسرائیل در کنار گروه‌های تروریستی و با سکوت و حتی جنایت هیئت حاکمه به‌دنبال این هستند که سوریه را تجزیه کنند. جمهوری اسلامی ایران در سایه دیپلماسی فعال و در ارتباط با بازیگرانی مثل ترکیه، عربستان و روسیه می‌بایست تلاش خودش را برای بازگشت ثبات به سوریه دنبال کند که البته کاری دشوار است.

وی اولویت دیگر وزارت امور خارجه را پیگیری اسناد امضا شده با کشورها دانست و گفت: با توجه به اینکه با کشورهای دوست و همسو به صورت راهبردی امضا توافقنامه‌هایی شده است، که باید مورد توجه و پیگیری دستگاه دیپلماسی قرار گیرد.

ضرورت برقراری ارتباط با آمریکای لاتین و آفریقا

کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: دو منطقه مهم دیگری نیز وجود دارد که ما در عرصه سیاست خارجی می‌توانیم همکاری فعالی با آنها داشته باشیم. یکی آمریکای لاتین و و دیگری آفریقاست که هر دو می‌توانند شرکای اقتصادی و سیاسی ایران باشند. علیرغم اینکه مباحثی مثل غرب آسیا توجه و تمرکز زیادی از دستگاه دیپلماسی گرفته اما باید در سال جدید باید با این دو کشور هم برنامه جدی داشته باشیم.

پاک آئین اظهار داشت: علاوه بر این، باید ارتباط خود را با کشورهای اروپایی نیز داشته باشیم. شرایط ایجاب می‌کند که اروپا فاصله خود را با آمریکا بیشتر کند و در کنار کشورهای اسلامی و آسیایی، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور قدرتمند به دنبال تأمین منافع اتحادیه باشد، لذا ورای مذاکرات هسته‌ای و افزایش نقش کشورهای اروپایی در غرب آسیا می‌بایست با این اتحادیه همکاری‌هایمان را بیشتر کنیم.

وی در پایان اولویت دیگر دستگاه دیپلماسی را رفع سو تفاهمات و پیشگیری از فضایی که آمریکایی‌ها در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران ساخته‌اند دانست.