به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، طبق اعلام رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تا ۱۶ فروردینماه سال آینده، ۱۵۰۰ تیم سیار نظارتی در سراسر کشور به ارزیابی و کنترل وضعیت بهداشت محیط خواهند پرداخت.
این برنامه که از ۱۱ اسفندماه همزمان با روز ملی بهداشت محیط آغاز شده است، در پی اطمینان از سلامت مواد غذایی عرضه شده در ماه رمضان، به ویژه در مراکز فروش غذاهای ویژه این ماه، از جمله آشفروشیها و قنادیها است. علاوه بر این، نظارتها به شدت بر وضعیت بهداشت در آرایشگاهها، مجموعههای تفریحی آبی و سرویسهای بهداشتی مکانهای بینراهی متمرکز شده است.
نظارت ویژه بر غذاهای ماه رمضان و شرایط بهداشت آب شرب
تیمهای نظارتی با استفاده از تجهیزات پرتابل محیطی، پارامترهای مختلفی مانند دما و رطوبت مواد غذایی، میزان بار میکروبی و کیفیت آب شرب را بررسی میکنند. در صورتی که نتایج بررسیها نیاز به آزمایشات دقیقتری داشته باشد، نمونهها به آزمایشگاههای معاونت بهداشت ارسال میشود.
برخورد با تخلفات و ثبت شکایات مردمی
در صورت شناسایی تخلفات بهداشتی، وزارت بهداشت اقداماتی همچون معدومسازی مواد غذایی فاسد، تعطیلی موقت واحدهای متخلف و پیگیریهای قضائی انجام خواهد داد. همچنین، مردم میتوانند هرگونه شکایت خود را از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ به وزارت بهداشت گزارش دهند و کارشناسان به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی آنان خواهند بود.
با توجه به گسترش نظارتها و شدت بازرسیها، وزارت بهداشت امیدوار است که شاهد کاهش تخلفات بهداشتی و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی در سراسر کشور باشد.