تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3938650
شناسه : 3938650
تاریخ :
چگونه روزه‌ای سالم و پرانرژی داشته باشیم؟ اقتصاد ایران: متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای کنترل تشنگی در ایام روزه داری بهتر است از مصرف نمک زیاد در وعده سحر و افطار خودداری شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل زاده متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیرامون موضوع توصیه‌های تغذیه‌ای مربوط به ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان مردم با بحث تغذیه بیشتر ارتباط دارند.

وی افزود: بعد از چندین ساعت گرسنگی موقع افطار بهتر است روزه داران با چای یا آب گرم و دو یا سه خرما افطار کنند و بعد از آن سراغ یک وعده غذایی سبک بروند که انواع سوپ‌ها، آش ها، حلیم و عدسی در حجم کم مناسب است.

اسماعیل زاده تصریح کرد: افرادی که دارای اضافه وزن هستند با توجه به شرایط بدن خود برای کنترل کالری دریافتی وعده شام را به افطار وصل کنند تا کالری زیادی مصرف نکنند. اما افرادی که لاغر هستند و یا وزن مناسب دارند می‌توانند بین وعده افطار و شام فاصله ایجاد کنند تا کالری در حد معمول را دریافت کنند.

متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: وعده شام بعد از افطار می‌تواند مانند وعده غذایی ناهار اما در حجم نصف باشد. وعده شام پر حجم نباشد و کالری زیادی در این وعده به بدن نرسد. دو ساعت بعد از افطار روزه داران سعی کنند یک یا دو واحد میوه استفاده کرده و در انتهای شب لبنیات مانند یک لیوان شیر میل کنند.

اسماعیل زاده مطرح کرد: متأسفانه میوه‌ها و لبنیات جز دو گروهی هستند که در ماه مبارک رمضان به اندازه نیاز مصرف نمی‌شوند و مشکلاتی مانند یبوست برای افراد ایجاد می‌شود.وعده سحری بهتر است مانند وعده ناهار ایام عادی سال باشد و روزه داران حتماً کنار غذای اصلی سحر از سبزی و کاهو استفاده کنند و یک واحد میوه و یک چای با خرما می‌تواند تکمیل کننده وعده سحر باشد.

وی افزود: برای کنترل تشنگی در ایام روزه داری بهتر است از مصرف نمک زیاد در وعده سحر و افطار خودداری شود. گنجاندن انواع میوه‌ها، کاهو و سبزیجات در وعده سحری می‌تواند مقداری از آب بدن را تأمین کند. در وعده غذایی سحری، چای و قهوه و نسکافه و مایعات مدرن به مقدار زیاد استفاده نشود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عدم زیاده روی در مصرف پروتئین‌ها در سحر اهمیت دارد. مصرف آب میان وعده افطار تا سحر ضروری است. تحرک فواید بسیار زیادی دارد و حتی در زمان روزه داری نیز باید جدی گرفته شود. روزه داران می‌توانند نیم ساعت مانده به افطار و یا دو ساعت بعد از افطار تحرک و پیاده روی داشته باشند.

اسماعیل زاده با بیان اینکه برای افرادی که وزن طبیعی داشته یا دچار اضافه وزن هستند مکمل خاصی نیاز نیست گفت: البته همه افراد ماهی یک بار می‌توانند یک مکمل ویتامین دی همراه غذا استفاده کنند. افراد لاغر و کم اشتها با توجه به نظر پزشک متخصص خود می‌توانند از برخی از مکمل‌های مناسب استفاده کنند.