ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،جلسه شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و با حضور علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت و معاونین مرتبط که به عراق سفر کردهاند، و مسئولان کنسولگری و مرکز پزشکی در کربلای معلی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ابتدای این جلسه با اشاره به فرصت طلایی خدمت به زوار گفت: باید سعی کنیم که خدمتی صادقانه و درخور شأن زائران ارائه دهیم.
وی افزود: بخشی از زائران به صورت ساماندهیشده و زیر نظر کاروانهای سازمان حج و زیارت مشرف میشوند و برخی زوار هم با کاروانهای آزادبر به عراق سفر میکنند که در بعضی موارد مشکلات متعددی را به دلیل حضور این کاروانها و عدم آگاهی برخی زائران شاهد هستیم.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت بر ضرورت رفع مشکلات مطابق اولویتها تأکید کرد و گفت: اگر دستهبندی و اولویتبندی صورت پذیرد، قطعاً در بازه زمانی مشخص میتوان گام به گام مشکلات را کمتر و کمتر کنیم.
وی تاکید کرد که برای بعثه و سازمان حج و زیارت نباید هیچ تفاوتی درباره زائران وجود داشته باشد؛ ما باید به همهی عشّاق و زائران اباعبدالله الحسین(ع)، به هر طریق و با هر کاروانی که در کربلا حضور یافتهاند خدمترسانی کنیم و در راستای حل مشکلاتشان گام برداریم.
علیرضا بیات نیز در این جلسه با بیان اینکه همه ما تلاش داریم که به زائران عتبات عالیات خدمت کنیم، گفت: آنچه میبینیم با آن چیزی که باید باشد فاصله دارد، بنابراین باید به شاخصها و بهبود فرایندها توجه شود؛ در برخی زمینهها رشد داشتهایم و در برخی زمینهها نیز شاهد روند نزولی بودهایم که باید اهتمام ویژهای صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت بهتنهایی نمیتواند همه مشکلات را حلو فصل کند، گفت: بسیاری مشکلات منوط به مساعدت دستگاههای ذیربط و همکار است؛ حج و زیارت میتواند محوریت را داشته باشد، اما باید دستگاههای دیگر نیز ورود داشته باشند.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی که بهعنوان سخنران در کربلا حضور دارد، ضمن خستهنباشید به دستاندرکاران حج و زیارت، به برخی مشکلات مختلف و آسیبهای ناشی از آن اشاره کرد و خواستار کاهش دغدغههای زوار شد.
وی افزود: برخی مشکلات نشأتگرفته از نبود بیمه یا عدم آگاهی زوار است که امیدواریم پیگیری ویژهای از سوی دستاندرکاران ذیربط صورت گیرد.
امینرضا طباطبایی، مسئول مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درعراق، نیز گزارشی در خصوص اقدامات صورتگرفته ارائه کرد و گفت: متأسفانه برخی کاروانهای آزاد موجب بروز مشکلات متعدد شدهاند، زیرا این کاروانها بدون بیمه و دریافت خدمات پزشکی رهسپار میشوند و باید تعیین تکلیف و اطلاعرسانی مناسب در این خصوص صورت گیرد.
وی افزود: متأسفانه برخی موارد و مشکلات برای زائران آزاد در مراکز درمانی کشور عراق پیش آمده که ناشی از عدم بیمه کاروانهای آزاد بوده است. بدین جهت، شأن و کرامت زائران باید حفظ شود.
در ادامه، معاون سرکنسول کشورمان در کربلای معلی هم گزارشی در خصوص اقدامات صورتگرفته ارائه کرد و گفت: متأسفانه برخی افراد سودجو از ارادت مردم سوء استفاده میکنند و شاهد آسیبهای متعددی هستیم. برخی زائران حتی نمیدانند کاروان آنها تحت نظارت سازمان حج نیست و وقتی به مشکل بر میخورند، متوجه سوءاستفاده معدود افراد سودجو میشوند.
وی تأکید کرد: برخی مشکلات رخداده در عتبات دون شأن زائران ایرانی است و در مقاطع مختلف مشکلاتی را از جهت کنسولی نیز پدید آورده است.
حجتالاسلام والمسلمین بهجتی، مدیر دفتر نمایندگی بعثه در کربلا، نیز به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات فرهنگی پرداخت و گفت: امیدواریم مشکلات موجود در خصوص هتلها حل شود.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه ابراز امیدواری کرد که در جلسه شورای عالی حج، راهکاری برای کاهش هزینهها و مشکلات زوار عتبات، به ویژه برخورد با مدیران متخلف که برای زائران مشکلاتی ایجاد میکنند، از سوی نهادهای ذیربط اندیشیده شود.
در این جلسه حسین نیکروش، مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج، نیز گزارشی را در خصوص ورود زائران از مرزهای زمینی و هوایی و دغدغههای مطرحشده در حوزه سختافزاری و نرمافزاری مطرح کرد.
آقای بیات هم در ادامه بر اولویتبندی مشکلات مطابق نقطهنظر نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت تأکید کرد و گفت: در قدم اول، برخی مشکلات با سعی و تلاش قابلحل خواهد بود و سایر معضلات نیز در بازه زمانی مشخص قابل رفع است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در پایان ابراز امیدواری کرد که با همت همه دستاندرکاران، این مشکلات بهمرور زمان کاسته شود و در سفرهای بعدی برطرف شده باشد.
انتهای پیام/