ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
سردار سیدتیمور حسینی با اشاره به ظرفیت قانونی پلیس راهور برای استفاده از مشارکت جامعه مدنی گفت: بر اساس تبصره۳ ماده۲ قانون رسیدگی به جرایم رانندگی، پلیس راهور مجاز است از داوطلبان آموزشدیده و مورداعتماد برای شناسایی و گزارش تخلفات رانندگی استفاده کند. این اقدام در راستای کاهش تخلفات، پیشگیری از تصادفات و ایجاد امنیت ترافیکی در سطح کشور اجرایی شده است.
همچنین برای اطمینان از صحت عملکرد، فعالیت بازرسان از طریق داشبورد مدیریتی بهصورت دورهای ارزیابی میشود و در صورت ارائه گزارش خلاف واقع یا احراز تخلف توسط بازرس، عضویت وی بلافاصله لغو خواهد شد.
کاهش ۸۰درصدی ثبت تخلفات با دوربین
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با حضور در اولین همایش بازرسان افتخاری کنترل نامحسوس ترافیک شهر تهران که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: در سطح شهر تهران ۴میلیون و ۷۰۰هزار خودرو پلاکشده داریم و تقریبا به همین میزان موتورسیکلت نیز در تهران داریم یعنی ۱۷درصد خودروهای پلاکشده و ۲۹درصد موتورسیکلتهای پلاکشده در تهران تردد میکنند.
سردار ابوالفضل موسویپور افزود: روزانه ۹هزار تماس با شماره ۱۱۰ مرتبط با پلیس راهور ثبت میشود که ۲هزار و ۴۰۰ تماس مربوط به تصادفات و بقیه تماسها مرتبط با بقیه مسائل مانند سدمعبر است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: سالانه ۵۵۰ تا ۶۰۰نفر در تصادفات شهر تهران کشته میشوند و در مجموع ۲۲ درصد از کل فوتیان تصادفات کشور نیز در تهران رخ میدهد.
سردار موسویپور ادامه داد: در دهه ۹۰، ۱۶میلیون اعمال قانون با دوربین انجام میشد، اما امسال یکمیلیون و ۸۰۰ هزار اعمال قانون انجام میشود و یعنی شاهد کاهش ۸۰درصدی این روش هستیم. به عبارتی در گذشته دوربینها روزانه ۳۰هزار تخلف ثبت میکردند و امروز به ۶هزار تخلف کاهش یافته است.
وی افزود: در مجموع میانگین اعمال قانون ۹۰ هزار مورد روزانه در تهران است که یعنی یکسوم جریمههای کشور نیز در تهران است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: درحالحاضر شاهد هستیم که ظرفیت معابر هیچ تغییری ندارد و تعداد شهروندان و خودروها نیز تغییری نکرده است؛ اما مجتمعهای تجاری بسیار بلندمرتبهای ساخته شده که بر ترافیک افزوده است. بنابراین تمام این مسائل با تمام تخلفات انجام شده توسط برخی رانندگان، مسائل آزاردهندهای هستند که با این وضعیت باید رویکرد ما عوض شود. ما قصد داشتیم پلیس راهور محلات را تشکیل دهیم تا ظرفیت پلیس بیشتر شود اما چند سالی بود که این اتفاق رخ نداد. البته امسال این برنامه عملیاتی شد و توانستیم از ظرفیت مردمی استفاده کنیم و نزدیک به هزار و ۲۰۰ نفر توانستند بازرس افتخاری پلیس راهور شوند که تاکنون ۸۰۰نفر حکم دریافت کردند. انشاءالله این ظرفیت افزایش پیدا میکند و سال دیگر با ۱۲هزار نفر بازرس افتخاری نامحسوس در ورزشگاه آزادی جشن بگیریم.
وی درباره مهمترین هدف از اجرای این طرح افزود: افزایش توان پلیس در جهت اعمال قانون و مشارکت مردم با پلیس در راستای کاهش تخلفات و تصادفات ازجمله مهم ترین اهداف این طرح است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: ۲۴هزار تخلف امسال توسط این بازرسان ثبت شد که رقم مناسبی است و قطعا افزایش پیدا میکند.
سردار موسویپور خطاب به بازرسان افتخاری نامحسوس پلیس راهور هشدار داد: عدم ورود به حریم خصوصی و عدم افشای هویت خود بهعنوان بازرس نامحسوس ازجمله نکاتی هستند که باید رعایت شوند.
چگونه بازرس نامحسوس پلیس راهور پایتخت شویم؟
چندی پیش، معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور پایتخت اعلام کرد: افرادی که تمایل به همکاری با پلیس به عنوان بازرس نامحسوس دارند حتما باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشند.
سرهنگ فیروز کشیر در این باره گفت: این افراد میتوانند برای ایمنی و انضباطبخشی به ترافیک و معابر کمک یار راهور باشند و با گذراندن دوره آموزشی، طبق قانون در تشخیص تخلف به پلیس کمک کنند.
وی ادامه داد: هدف از داشتن بازرسان نامحسوس ارتقای انضباط ترافیکی و ایجاد فضای ناامن و ایجاد جو روانی برای عده کمی افراد قانون گریز است چرا که ایمنی مردم خط قرمز پلیس است.
به گفته سرهنگ کشیر، طرح بازرس نامحسوس سپردن بخشی از کارها به مردم است و پلیس میتواند از نخبگان و اقشار مختلف برای بازرسان نامحسوس استفاده کند.
وی افزود: این افراد از طریق سامانه «پلیس من» میتوانند درخواست خود را برای پلیس نامحسوس راهور ثبت و پس از دریافت کارت مخصوص و مجوز، تخلفات رانندگی را در اپلیکیشن ثبت کنند تا به دست پلیس راهور برسد.
سرهنگ کشیر همچنین از ثبت نام قطعی ۶۰۰ نفر به عنوان پلیس نامحسوس در تهران خبر داد و یادآور شد: در این مرحله تا یک هزار نفر ثبت نام خواهیم داشت. وی اضافه کرد: این یکهزار نفر در تعطیلات نوروز که با ماه مبارک رمضان همزمان شده کمک یار پلیس راهور بوده و تخلفات رانندگی را ثبت خواهند کرد.