تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3932898
شناسه : 3932898
تاریخ :
نیازمندی به افزایش ظرفیت پزشک برای توسعه توریسم سلامت اقتصاد ایران: نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس گفت: بر اساس قوانین بالادستی کشور، ما باید به هاب درمان منطقه تبدیل شویم و عدالت در دسترسی به پزشک را نیز فراهم کنیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکی از موثرترین مصوباتی که پس از انقلاب اسلامی در راستای ارتقاء عدالت در دسترسی به خدمات پزشکی در مجلس داشتیم، افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی و دندانپزشکی است. تصویب این مصوبات در شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست شهید رئیسی و حمایت دغدغه‌مندان حوزه سلامت، در حالی صورت گرفت که فشارهای رسانه‌ای و سیاسی از سوی ذی‌نفعان و نهادهای صنفی برای عدم تصویب آن‌ها وجود داشت.

در این مصوبات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی به مدت 4 سال به صورت بومی‌گزینی و همراه با تعهد خدمت مد نظر قرار گرفت. این تصمیم تاثیر مستقیمی در تامین نیاز مناطق محروم به پزشک دارد. با توجه به پراکندگی ناعادلانه پزشکان و متخصصان در کشور و نیاز مبرم مناطق محروم به خدمات پزشکی مناسب، اجرای این مصوبه می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

با توجه به پیری شدید جمعیت کشور و همچنین برنامه‌ریزی کشور در راستای برنامه هفتم توسعه، باید توجه ویژه‌ای بر رشد کادر درمان و پزشکی کشور در راستای تحقق تبدیل شدن ایران به هاب درمان و بهداشت منطقه داشت تا بتوانیم از مسیر توریسم سلامت، منابع ارزی بسیار متعدد و متنوعی را جذب کنیم. طرح بیمارستان‌های مرزی با کادر درمان مجرب یکی از خروجی‌های طرح افزایش ظرفیت پزشکی در کشور است؛ موضوعی که به بهانه کمبود بودجه در حال کنار گذاشته شدن است ولی اهمیت این موضوع با توجه به توریسم سلامت و پیری جمعیت کشور بسیار مهم است و باید افزایش ظرفیت پزشکی انجام بپذیرد. حتی وعده دکتر ظفرقندی در جلسه رای اعتماد، نیز افزایش ظرفیت پزشکی بوده است.

در این راستا پیرامون اهمیت افزایش ظرفیت پزشکی کشور در راستای توسعه توریسم سلامت و ایجاد تهمیدات لازم برای ارائه خدمات مناسب به جمعیت رو به پیری کشور با آقای حبیب قاسمی، نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس را در خصوص لزوم افزایش ظرفیت پزشکی کشور به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

قاسمی در پاسخ به این سوال که با توجه به سالمندی جمعیت در سال‌های آینده و افزایش نیاز به پزشک، ضرورت افزایش تربیت پزشک و اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی را چگونه ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: این موضوع بر کسی پوشیده نیست که با کمبود پزشک مواجه هستیم و باید به افزایش ظرفیت پزشکی کشور مبادرت کنیم. مهم‌ترین مسئله اقتصادی این بخش، نیازمندی جدی به پزشک و خدمات درمانی برای جمعیت رو به پیری کشور است. باید مسئله خانواده و جوانی جمعیت را جلو برد ولی از آن مهم‌تر، آماده کردن نیازهای جمعیت رو به پیری کشور از محل افزایش ظرفیت پزشک است.

وی در ادامه افزود: موضوع عدالت در دسترسی به پزشک نیز یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های جهانی در دسترسی عادلانه به منابع مختلف کشور است و در این شرایط برای مناطق محروم نیز پزشک بسیار کم است و این موضوع عرضه و تقاضا خدمات درمانی را به هم ریخته است. علاوه بر این که پزشک کم داریم، پراکندگی پزشکان در کشور نیز بسیار ناعادلانه است. مراکز استان‌ها بیشترین میزان پزشک و متخصص را دارند، در حالی که شهرهای کوچک‌تر برای دسترسی به پزشکان با مشکلات جدی مواجه هستند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین بالادستی کشور، ما باید به هاب درمان منطقه تبدیل شویم و عدالت در دسترسی به پزشک را نیز فراهم کنیم؛ برای هر دو این اهداف که مستقیما بر عدالت اقتصادی و دسترسی مناسب به پزشک برای مردم مناطق مختلف کشور تاکید دارد؛ باید ظرفیت پزشک افزایش یابد.

قاسمی گفت: نکته مهم این است که از یک طرف متقاضی 500 هزار نفری در رشته تجربی برای ورود به رشته‌های پزشکی را داریم و از طرف دیگر، کشور نیز نیازمند تربیت پزشک است. بنابراین، هیچ توجیهی برای عدم بالا بردن ظرفیت پزشکی کشور وجود ندارد.

قاسمی گفت: ما شرایط لازم را برای تبدیل شدن به هاب درمان در منطقه داریم. گواه این موضوع استان فارس است که سالانه افراد زیادی از کشورهای همجوار برای درمان به این استان و شهر شیراز می‌آیند. در ایران نیروی انسانی ارزان در حوزه پزشکی در دسترس است و نیروهای زبده‌ و کاربلدی در این زمینه داریم. به همین دلیل، افراد از کشورهای دیگر ترجیح می‌دهند به کشور ما بیایند و خدمات درمانی مناسب دریافت کنند. گسترش توریسم سلامت در کشور ارزآوری بالایی برایمان دارد و باید در دستور کار باشد.

انتهای پیام/