تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3932656
شناسه : 3932656
تاریخ :
معتمدیان: استان تهران نیازمند تغییر نگاه در حوزه سلامت است اقتصاد ایران: شمیرانات- استاندار تهران بر ضرورت برنامه‌ریزی استراتژیک و توجه به چالش‌های زیرساختی و جمعیتی استان تهران تاکید کرد و گفت: تهران نیازمند تغییر نگاه در حوزه سلامت است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، پیش از ظهر سه شنبه در نخستین مجمع سلامت استان تهران که در دانشگاه شهید بهشتی و با حضور علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر مجمع سلامت استان تهران، سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و حسین توکلی کجانی، سرپرست فرمانداری شمیرانات برگزار شد، بر ضرورت برنامه‌ریزی استراتژیک و توجه به چالش‌های زیرساختی و جمعیتی این استان تأکید کرد.

او در سخنان خود با اشاره به جمعیت ثابت و شناور استان تهران گفت: جمعیت استان تهران طی ۳۰ سال گذشته حدود چهار برابر شده و روزانه میلیون‌ها نفر برای دریافت خدمات به این استان مراجعه می‌کنند، این موضوع فشار زیادی بر زیرساخت‌های اداری، بهداشتی، آموزشی و اقتصادی وارد کرده است.

استاندار تهران با اشاره به تمرکز شدید خدمات در این استان گفت: روزانه بیش از دو میلیون نفر از سراسر کشور برای دریافت خدمات مختلف به تهران مراجعه می‌کنند، این تمرکز باعث بروز مشکلاتی در حوزه بهداشت، سلامت و زیرساخت‌های شهری شده است.

معتمدیان همچنین تصریح کرد که تهران علاوه بر جمعیت ثابت خود، جمعیتی شناور دارد که نیازمند توجه ویژه در برنامه‌ریزی‌ها است و گفت: شرایط استان تهران با سایر استان‌ها متفاوت است، نگاه ما به تهران نباید صرفاً به شهروندان ساکن محدود شود، بلکه باید جمعیت شناور و نیازهای آنان را نیز در نظر بگیریم.

تراکم جمعیتی، حاشیه‌نشینی، سکونتگاه‌های غیررسمی و فشار بر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی از چالش‌های اصلی استان تهران

معتمدیان با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت گفت: سلامت تنها به معنای سلامت جسمی نیست، بلکه شامل سلامت روانی و اجتماعی نیز می‌شود، برای دستیابی به نظام حکمرانی خوب در حوزه سلامت، باید به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت توجه ویژه‌ای داشت.

او افزود: امنیت غذایی، بهداشت محیط و سلامت روانی جامعه از وظایف اصلی حاکمیت است، در این راستا، استان تهران به دلیل جایگاه ملی و وجود دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های تخصصی، مسئولیت مضاعفی بر عهده دارد.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت نهادهای مردمی اشاره کرد و گفت: بیش از ۴۶۰ نهاد مردمی در تهران فعال است، که در حوزه سلامت و مدیریت مشکلات اجتماعی می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند، این مجمع سلامت، محلی برای اتصال مردم و حاکمیت است که می‌تواند به تصمیم‌سازی‌های کلان در حوزه سلامت کمک کند.

او با اشاره به چالش‌های خاص استان تهران از جمله تراکم جمعیتی، حاشیه‌نشینی، سکونتگاه‌های غیررسمی و فشار بر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی گفت: تهران به دلیل گسترش صنعتی و تولید بخش بزرگی از درآمد ناخالص داخلی کشور، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی است.

استاندار تهران در پایان سخنان خود از تمامی مدیران، مسئولان و نهادهایی که در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند قدردانی کرد و بر لزوم همکاری بین‌بخشی و هم‌افزایی میان نهادهای مختلف تأکید کرد.